Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa
~jagodzianka
(11 lat temu)
Agusia, grillowane banany robisz z rumem i czekoladą?:) mmm...pychotki...
z dojrzałych będąc u teściowej robiłam ostatnio chlebek bananowy i muffinki czekoladowo-bananowe wg Nigelli, polecam! oba bardzo pyszniaste i uzależniające:) jakby co, wklepię przepis...
niestety odkad się Wam tu zalogowałam (a podczytuje od kilku miesięcy), zaczęliśmy sie remontować, a że przybyliśmy z mazowsza, nikogo tu nie mamy bliskiego i dopiero się remontujemy, musielismy mieszkac na wynejmowanym i popisów w kuchni nie mam możliwości robić (szał remontowy). ale pomału wracamy do życia, także weekendowo będzie krem cukiniowo-paprykowy z pomarańczą, imbirem, curry, grzankami czosnkowo-ziołowymi, do tego pewnie łosoś na parze z rozmarynem, kolorowym pieprzem, koperkiem, cytryną i solą morską, do tego marchewki "juniorki" i brokuł na parze i ryż lub pozostałość grzanek:) na większe szaleństwa ze względu na jeszcze warunki polowe w mieszkaniu sobie pozwolić nie możemy, ale parowar to nasz ulubiony sprzęt w kuchni, więc po dwóch miechach stołowania w barach/restauracjach/pizzeriach itp. jesteśmy przeszczęsliwi.
wszystkim życzymy ( z mężulem) dobrego,słonecznego, aromatycznego i pyszniastego weekendu!
0
0