Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziewczyny, witam w kolejnym wątku obiadowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

placuszki z cukinii robie z piersia kurczaka i zoltym serem:) pycha sa,

u nas wczoraj i dzis kociołek węgierski, czyli gulasz z wołowiny, z paryka, pieczarkami fasola biala i czerwona i pomidorami, jemy z zieloną soczewicą i ogórkiem małosolnym:)

jutro nalesniki z truskawkami i pomidorowa z ryzem:)

U nas dzisiaj na obiad były placki z cukini, a na kolację ostatni mój przysmak płatki owsiane ze sliwkami:-)

hokasiu to nie jest taki zły pomysł z zakupem mieszkania, na razie wynajmiecie a później zobaczysz co dalej, jak macie możliwości zakupu to czemu nie ? :)

u nas dziś na obiad pomidorowa z makaronem.

Jutro karkówka z ziemniakami pieczona w piekarniku i jakaś surówka - nie wiem jeszcze jaka ;)

W niedziele zrobię klopsiki w sosie koperkowym z ziemniakami i może buraczki do tego.

AgusiaGda, powodzenia, trzymam kciuki ;)

Witam dziewczęta:-)

Aga - powodzenia:-)
Hokasia - to trudna decyzja ale jak któraś już tu napisała- kto nie ryzykuje, ten nie ma:-)
Rolety rzymskie też mi się marzyły i wiele innych rzeczy ale okazało się, że remont mocno przekroczył nasz budżet (kupiliśmy dom z 1943 roku) i w rezultacie kupiłam jakieś tanie w netto z promocji i o dziwo, jeszcze się nie rozwaliły. Tylko w sypialni mamy takie porządne - bo cały dzień z tej strony domu jest słońce i muszą być nie przepuszczające.

U nas dziś były klopsy w sosie koperkowym, ziemniaki i sałatka z ogórków kiszonych. Jutro stołujemy się u teściów.

A sosik hello kitty widzę, że już same odnalazłyście:-)

Miłego piątku!!

My rolety zamawialismy w Gdansku na Chelmie, w Tesco ba samym dole obok schodow. Aniu, kurcze dlugo rozwazalismy wszelkie za i przeciw i poki co wiecej bylo tych za. W zasadzie nasze mieszkanie jest po generalnym remoncie. Obydwa maja wymienione instalacje elektryczna. Te dwa mieszkania majavwspolny korytarz, ktory juz dwa lata temu zabudowalismy za zgoda spoldzielni i wstawilismy drzwi antywlamaniowe. Ewentualne łączenie tych mieszkan polegaloby na wyrzuceniu drzwi do tej kawalerki i zrobienie łuku. Zadnych scian bysmy nie burzyli chyba. No zobaczymy, jak juz bedzie nasze to bedziemy sie martwic. Wien, ze mieszkania potanialy, ale takie pod Gdanskiem gdzies nas nie bardzo interesuje, a Chelm, Siedlce, Ujescisko tam za ok 70metrow trzeba dac sporo ponad 300tys :/

ewelka - a zobacz plisowane. my mamy i jestesmy bardzo zadowoleni, moge polecic. mozna je prac, wszystko elegancko schodzi, wystarczy zamoczyc na noc i rano nie ma sladu.

Hokasia przemyśl czy na pewno wam się to opłaci, bo zakup mieszkania to jedno, ale potem remont i przeróbki mogą was kosztować więcej niż zakup nowego mieszkania, tym bardziej że ceny mieszkań bardzo pospadały tych nowych...:) sam pomysł z kupnem na wynajem to niezły pomysł, bo faktycznie spłacicie kredyt z wynajmu:)

mama b, a jakie planujesz rolety i z kogo usług korzystasz? Ja się cały czas rozglądam, ale okna też takie nietypowe mam, więc na pewno na wymiar będą musiały być. A marzą mi się rzymskie, ale te które widziałam w Gdyni na wymiar narazie nie ma moją kieszeń:)

Anka------------to nasze dziewczyny będą mieć pasek na du...:)))

u mnie zmiana planow obiadowych. Wlasnie wocilamz lidla iledwie zyje.
Nie mogę dźwigać a przytarggalam 3 siaty;p
kupiłam pieogi brokułami---------pysne sa. To sobie cora jemy, a kalaior poczeka. Na jutro to cos wykombinujemy, bo zalatany dzien będziemy mieć. Przyjdzie gość pomierzyć okna do rolet, potem do Tesco po pitolki kuchenne. I pewnie zjemy na mieście.

Hokasia----jak masz taką możliwość, to nie boj się i bierzcie kredyt. To fajna okazja żeby powiekszyc mieszkanie. Szybko znajdziesz prace, a pieniążki wynajmu będą na rate.

Aga-------------dasz rade:))

hokasia - kto nie ryzykuje, ten nie ma :)
jesli wynajmiecie - bedzie dodatkowe zrodlo dochodu. wiec pewnie na rate wystarczy a mieszkanko zawsze bedzie.

Agusia dzięki wielkie za ifno o szkole. No i oczywiście POWODZENIA! U nas dzisiaj ciąg dalszy wczorajszego obiadu, bo ja za chwile jadę do Gdyni na uczelnie. Przed chwilą wróciłam z zakupów bo jutro muszę upiec ciasta, a w niedziele/ przygotować salatkę i surówkę bo właśnie w niedzielę mamy ciąg dalszy imprezy urodzinowej chlopaków. Tzn teściowa wyprawia swoje imieniny i my sie podłączymy bo to w sumie jedyna okazja, żeby zebrać tu na miejscu wszystkich gości. Zresztą nie chcemy tego przekładać, bo mamy teraz sporo na głowie- każda wolna chwila to budowanie domku na działce, do tego dojdzie w przyszłym tygodniu załatwianie spraw związanych z kredytem mieszkaniowym...

No właśnie- planujemy kupno kawalerki(34m kw.) sąsiadującej z naszym mieszkaniem, tym samym w przyszłości będzie szansa na powiększenie naszego dwupokojowego mieszkanka na troche większe. Póki co, jak jeszcze nie potrzebujemy osobnych pokoi dla chłopców będziemy chcieli ją wynając, zobaczymy czy się uda.
Mam jednak obawy związane z samym kredytem. Do tej pory tak sobie w miarę fajnie żyliśmy, tzn. mogliśmy sobie pozowlić na jakies wyjazdy, droższe zakupy sprzętowe etc. Teraz boję się jak to będzie, pewnie ostry tryb oszczędnościowy :) Niby mąz zarabia przyzwoicie, ale za to ja nie mam w tej chwili dochodu. o przepraszam, będe dostawała 700zł z UP :) A dwoje dzieci na utrzymaniu. Fakt, że bierzemy kredyt na 50% wartości też mnie troszkę pociesza. Na szczęscie udało sie uzbierać- z pomoca rodziców polowę na wkład własny. Jedno jest pewne, na zakup mieszkania nowego od dewelopera nas nie stac, bo nikt nam kredytu takiego dużego nie da, więc chyba trzeba zacisnąć pasa i cieszyć się z tego co jest. Zresztą ja już tak pokochałam ten nasz wieżowiec i mieszkanie niemalże w centrum, że nie chce mi się stąd wyprowadzać :)

Hej Dziewczyny!

Tyle żeście znów napisały, że nie mam jak wszystkiego przeczytać ;) Wpadłam tylko przelotem :P

Hokasia - info od Koleżanki, która podczytuje nasz wątek i może kiedyś odważy się do nas dołączyć... ;P Wyślij/zawieź papiery do szkoły na Rogalińskiej - nowa szkoła, ponoć fajna dyrektorka(aktualnie na urlopie). Niech mają Twoje dokumenty ;)

Wczoraj obiadek w gościnie, później zajechaliśmy na działkę - zerwaliśmy czereśnie :] okazało się, że jednak troche ich było :] a że drzewo/liście gęste - to i szpaki jeszcze nie zwietrzyły ;)

Na kolacje były racuchy z bananami, truskawkami i jabłkami :) pyyszne :) to móię ja - która nie lubi racuchów z samymi jabłkami ;)

Dzisiaj będzie gulasz, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka :]

Jeśli zjemy cały gulasz - to jutro zrobię kotlety ryżowo-marchewkowe :]

Wracam do Symfonii :/ miłego weekendu i jutro rano trzymajcie za mnie kciuki... (8-12)

Mamo b mój Tata zawsze powtarzał że prawdziwy uczeń musi mieć czerwony pasek.... jak nie na świadectwie, to na d*pie...:) he he
U nas na obiadek dzisiaj ziemniaki z koperkiem, jajo sadzone i sałata z rzodkiewkami:)
Dziewczyny sory że ja tak przy jedzeniu... ale mam pytanie do działkowych dziewczyn:) na drzewkach mamy chyba mszyce... takie małe czarne robalki...:( miałyście coś takiego? jak to zwalczałyście????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesc i czolem!
mamo b - ja juz sie nie moge doczekac ....
u nas dzisiaj na obiad znak zapytania. znowu nieprzespana noc. ech, te dzieci...
na sniadanie w kazdym razie nalesniki na slodko. i kto wie, czy na tym sie nasze dzisiejsze jedzenie nie skonczy bo ani ja ani maz nie mamy sily. pewnie jak synek bedzie spal to i my bedziemy nadrabiali. zreszta pogoda tez byle jaka, wiec co tu robic.

Witajcie Dziewczyny:))

Ale miałam do czytania po jednym dniu wolnym od kompa:))

Wczoraj mieliśmy szaszłyki drobiowe z surówką coleslaw.

Na dzisiaj jajko sadzone z kalafiorem z buleczka:))mniaaammm

@Ania------------moja corka tez podobnie zdala egzaminy. Zadna rewelacja oprócz ang 100% i niespodziewanych 80 z matmy.
Ja nie robię tragedii, za to mój maż przezyc nie może braku paska.
średnia na koniec coś kolo 4,4.

@Andzia-----------dobrze ze synkowi lepiej. jeszcze troszkę i będzie gadać jak najety:)

pozdrawiam Was cieplutko, pa

Graszka - dzieki, znalazlam :) o ile sie nie myle to emilia zapodala pomysl :) na pewno wyprobuje :)
a tymczasem uciekam, czeka na mnie czekolada milka, drink (rum+cola+cytryna) mąż i ... mecz w tv :(

A u nas dzisiaj zupka kalafiorowa i kotleciki z dorsza w sosie pomidorowym. Z rana bylismy na procesji, potem spacerek na cmentarz i na dzialke nazbierac truskawek i czeresni. Taki wiec iwocowy podwieczorek mielismy.

Andzia, dzieki za przepis, napewno sprobuje:-))
a sos hello kity to tzw tzatziki z burakow o ile sie nie myle, nazwane tak, bo sos jest rozowy:) zajrzyj na watek sosy/ dipy

ewelka- ja z kolei nie probowalam z maka hehe :) nawet nie chce zmieniac tej wersji bo nam takie baaardzo smakuja :)
emilia - a co to za sos hello kitty???

Cześć dziewczynki, ja tylko na chwilę:-)
U nas dzisiaj był też grill - kotlety z mielonej karkówki, buraczki nadziewane boczkiem, kaszą gryczaną i fetą oraz ziemniaki z mozzarellą. Plus oczywiście sos hello kitty:-)

Miłego wieczoru!

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....