Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziewczyny, witam w kolejnym wątku obiadowym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.32 czerwcowa

Dziękuje za miłe powitanie :-)

Juz prawie polmetek ciąży, a nawet się nie obejrze a juz będzie nas 3:-)
Bardzo szybko leci:-)

Co do deserów, to ostatnio jestem w stanie jeść tylko truskawki ze śmietana:-) czasem czereśnie :-)
Ale kilka dni temu zrobilam domowa ice tee z pomarańczami i cytryna:-) było bardzo dobre:-)
A z ciast to uwielbiam robić słodkie bakaliowce:-)

Ja teraz zajadam sie truskawkami i czereśniami.
Uwielbiam czekoladę oraz ciasta wszelakie.(sama nie pieke)
Jeeeeeny----------ja wszystko lubie:))))

@Graszka---------- miałam, a właściewie moja córka, taki sam problem z wyborem świadka na bierzmowanie . Został nim jej przyjaciel ---- jedyna osoba, ktora nam podpasowała i charakterem i podejściem do sakramentów i wiary.
Chrzestni niestety;/zero kontaktu....no tak sie nieraz dzieje, jak nieprzemyśli sie wyboru.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ewelkaet również witam .

Dzisiaj caly wieczor bedziemy myslec z moim mezem nad wyborem chrzestnych. W koncu musimy sie zdecydowac :)
Dziewczyny, co lubicie jadac na deser, albo slodka przekaske wlasnej roboty?

Witaj Ewelko w naszym obiadkowym watku, jeszcze 2 tygodnie i polmetek ciazy:-)
U nas dziewczyny jest problem z wyborem chrzestnych:-( a wlasciwie z marnym wyborem:-/
Albo bardzo duzo i daleko pracuja, albo nie maja slubu koscielnego,kolezanka musiala odmowic- bo maz jej byl zazdrosny ze tylka ja poprosilismy bez niego, a z niektorymi kuzynami/ kami za duzo kontaktow nie utrzymujemy, zostaje do wyboru mojej siostry maz i siostra meza- ktorej nie chcemy z pewnych powodow.

Witam .

Graszka już niedługo będzie spała mała w nocy i nie będziesz przemęczona ,to minie .Powodzenia .

Meggi to super że maluch zdrowy .

Moje też spały całe noce od samego urodzenia bez budzenia , może po tacie tak miały bo moja teściowa opowiadała że sprawdzała czy on żyje bo spał i w dzień i w nocy i tak mu do dziś zostało położy się na chwile w dzień i za parę minut śpi .

Starszy syn zaczął coś chrypieć i pokasłuje ,chyba od otwierania okna w nocy bo ja mu robiłam lufcik a on otwierał całe i potem spocony to go zawiało ,a jutro ma rocznicę Komunii i czyta tekst ,głos ma okropny chwilami
.Specjalnie dla niego rosół gotuje .Na brak apetytu nie narzeka mimo że gardło boli przy kaszlu .

.Na jutro nie chciało mi się nic wydziwiać , zresztą ludzi wszędzie full w sklepach więc poszłam tylko na osiedlowy ryneczek pałki do tego fasolka żółta ,ziemniaki ,jutro też wieczorkiem będę robić sajgonki wszystko już kupiłam co potrzebne.

.W tyg nie będę miała zbytnio czasu na gotowanie bo oprócz pracy to jeszcze muszę polatać po urzędach obiecałam komuś pomóc a że wyjeżdżam w piątek na dłużej to muszę do końca sprawę załatwić .

Pozdrawiam i mimo paskudnej pogody życzę udanej soboty .Może się rozjaśni na wieczór .

Ehhhh jakiś wyjatek to dziecię:))

Meggi--------super ze Cyprianek już w domku. miał robione testy z krwi?

Ewelka---------Witaj w naszym kulinarno-babskim wątku:)) Gratuluję 18 tyg:))

mamo b- sa :)
kolezanka urodzila w listopadzie i od 3 nocy dziecko przesypia noce. czasami zastanawia sie i zaglada czy aby wszystko z malenstwem ok :)
ma tak do dzis. w dodatku samo zasypia od poczatku no i w ogole taki ksiazkowy typ. zastanawiam sie z drugiej strony czy na pewno tak bym chciala. chodzi o to, ze z jednej strony fajnie, ze takie poukladane ale z drugiej przynajmniej ja wiem, ze mam dziecko w domu hehe :)
echhh, mi to nigdy sie chyba nie dogodzi ;)

Oj chyba nie ma takich dzieciaków przesypiających całe noce....
Moja przestała budzić sie na karmienie ok 1,5 roku ale i tak z racji chorob nie spaliśmy (jak pisałam wcześniej).

U mnie zupka kukurydziana to tylko dla mnie by była, a szkoda bo zapewne pyszna. poczytam przepis.

Tak naprawdę to ja jestem wszystkożerna--------oprocz żeberek i tzw. tłustego zmięsa hehehehe
A moi nie;p

Dzieki dziewczyny:-) a ja sie przylaczam do pytania o przepis na zupke kukurydziana:-)
Andzia, rzeczywiscie dzieciatko twoje tez narazie daje popalic, to laczymy sie razem w tym bUlu:-)
Ja pamietam, jak pierwsze noce w calosci zaczelam przesypiac z synkiem, jak mial jakies 1,5 roku i nie budzil sie juz na mleko. A wlasciwie wode podbarwiona
mlekiem heheh;)
Ciekawe jak tam impreza u Hokasi

Meggi' mnie tez zaciekawilas ta zupka:-) poprosze o przepis:-)

mggi - poprosze przepis :)

Agusia daj znać jak egzaminy itp, ja sie cieszę bo mam już koniec szkoły i wakacje hehe ;-)) .

Heh mój syn jakoś nie ciągnie na imprezy póki co,ale pewnie wszystko jeszcze przede mną ;-PP

Cieszymy się z bratem ,bo Cypruś już od czwartku w domu i zrobili mu w końcu testy na alergię i nie ma ufff ;-D.

My wczoraj rządziliśmy na działce,
ledwo weszliśmy do domku jak lunęło to szok ,ale za dosłownie chwilę piękne słońce wyszło i grillowaliśmy tam do 23 ;-). Działka to mój mały raj na ziemi,mam właśnie takie dwa miejsca, działkę i Przywidz ,kocham tam być ;-)).

Co do obiadu wczoraj i dzisiaj zupa kukurydziana na piersi z kurczaka,pyszna jest ta zupka i szybko się ją robi;-))

czesc wszystkim.
Graszka - moj Synek na poczatku spal 20 min a pozniej 2 godz krzyczal, plakal itp. i tak bylo przez pierwsze 3 m-ce.
Teraz budzi sie kilka razy w nocy. albo zeby sprawdzic, czy jestem albo dydek wypadl albo woda. wiec jestem z Toba :)
dzis na obiad cukinia faszerowana ale chyba maz sie nia zajmie. Cos mam dzisiaj z zoladkiem nie halo :( i w ogole jakos ta pogoda mnie zbytnio nie nastraja :(:(:(
mimo wszystko udanej soboty :)
ewelkaet - witaj :)

Postanowilam się przyłączyc do wątku :-)
U mnie dzisiaj będzie na obiad faszerowana papryka:-) jeszcze nie do końca mam na nią pomysł, ale jeszcze mam chwilke na myślenie:-)

Tak jak mowi Ania--------dzieci szybko rosną:)
Ja przesypiałam całe noce dopiero jak córka była w wieku szkolnym i jak skończyły sie nieustajace choroby. Ale dałam radę to i Ty Graszka dasz:)) Niedługo mala Ola unormuje sobie dzienno nocny rytm.

A właśnie chciałam Aniu Cie spytać czy Twoja chodzi już na imprezki....heheh i samo sie rozwiązało;p Ja jestem z tych bojących sie i martwiących mamusiek i zapewne nie spałabym cała noc...
Dzieki za dobre słowo co do końca remontu.

u mnie pada:((

Graszka pocieszajace jest to że dzieci szybko rosną i za kilka miesięcy noce będziesz spokojnie przesypiać...:) niemowlak to okres przejściowy... ale wytrwać trudno, wiem wiem, moja w dzień se podsypiała ale noce to życzyła sobie bujania na rączkach i przutylania... pierwszą noc cała przespała jak miała rok... :) potem już było z górki:) no nie ukrywam że teraz jak ma lat 16 ja też zaczynam mieć nieprzespane noce... ale to z innych powodów... zaczyna się wychodzenie na imprezki, ale na razie raz na jakis czas... a mamusia nie śpi i się martwi... he he:)
Niemowlęctwo przemija i remonty też przemijają... także Mamo b wytrwałości życzę a potem radości z nowej kuchni...:):):)
Na obiad nie wiem, może jakąś sałatkę z kurczakiem zrobię bo jedziemy na działkę posprzątać i powywozić graty tam zalegające... ale nie wiem czy pogoda nam pozwoli bo zimno i pochmurno... aby nie padało to damy radę:)

Czesc dziewczyny, pochmurnie jakos na dworze.
Malzonek wraz z moim tata, robia altane dzisiaj, a dokladnie to zalewaja betonem podloge, zebysmy mieli gdzie tego grilla sobie sporzadzic jeszcze w tym sezonie:-)
Dzisiaj na obiad wczorajszy gulasz z lopatki wieprzowej, marchewka z groszkiem i ziemniaki:-)
Zmeczeni jestesmy z mezem. Ola za dnia grzecznie spi,a wieczorem budzi sie do zycia i usypianie trwa nawet do godz 1-ej w nocy, a potem o 7 rano zazwyczaj musze wstac, bo starszak sie budzi.
Niestety rano czlowiek nie w sosie wstaje z lozka.
Ale co tam, najwazniejsze ze dzieci zdrowe... ja to jakos przetrwam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

cześć:))

U mnie dzisiaj nogi kurczakowe pieczone z chlebem tak na szybko-remontowe menu

Jutro piersi kurczaka w sezamowej posypce/panierce+ ziemniaczki +surowka

Deserowo-owocowo=truskawki i czereśnie

Planuję wieczorem w niedzielę ugotować rosół na udkach i wołowinie.
Bedzie to też taki szybki obiad do odgrzania w trakcie cd. remontu.

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....