Co dzisiaj na obiad? cz.33 czerwcowo-lipcowa:)

To ja zadebiutuję jako założycielka nr 33:) bo rzeczywiście dłużyzna się zrobiła i długo trzeba przewijać...

link do poprzedniego:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzisiaj-na-obiad-cz-32-czerwcowa-t545945,1,310.html

u nas dziś reszta botwinki, reszta kalafiora przesmażonego na maśle klarowanym i jaja sadzone na szynce posypane szczypiorem:)

na deser: jagody prosto z lasu, z lodami śmietankowymi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.33 czerwcowo-lipcowa:)

Witam się i ja z Wami dziewuszki kochane po weekendowo ;-)

Dzisiaj na obiadek młode ziemniaczki kotlety z piersi i surówka z młodej kapusty zasmażanej na ciepło (kupna).

A teraz zajadam bób z solą i koperkiem hehe ;-))

Miłego dnia laseczki i ja dzisiaj mam dzień gospodarczy hi hi ;-P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Emilia, właśnie zadzwoniłam do Ucha i projekcje mają zostać wznowione od sierpnia jak tylko podpiszą nową umowe z nową siedzibą w Parku NT. Niby ceny do końca roku mają pozostać bez zmian:))
Umawiamy sie :))??

Oj Emilia jak fajnie, że lubisz KF:))
Też tak słyszalam , że do parku mają sie przenieść.
Ceny były super i jak pozostanie dycha to nadal będę chodzić.

Mamo b - ja też uwielbiałam chodzić do KF i też czekam na nowe kino - słyszałam, że do parku naukowo-technicznego mają przenieść no i teraz pytanie - czy utrzymają cenę biletów? Fajnie by było...

Ale na ipli sa filmy i na Orange, więc sobie obejrzę nieraz:)
Nawet jest jakas pula darmowych.
W Gdyni było fajne kino, takie studyjne, no ale zlikwidowali siedzibę, a nowej nie widać. Tam łaziliśmy sobie na dobre filmy. Bez reklam:))

tak, same reklamy ech...

No szampon koloryzujący Graszka....

Ja uwielbiam oglądać filmy, tylko ze częśto w TV nic godnego niet niestety....

Przede wszystkim dziewczyny, trzeba sobie ulatwiac prace w kuchni:-)
mnie w sumie tez jeszcze przydaloby sie dobra tarka, ale jeszcze poczekam.
Tak sobie na usprawiedliwienie w myslach powiedzialam, ze wydalam na ta patelnie dwumiesieczny zapas papierosow, ktorych juz nie pale, no i troche lzej na sercu sie zrobilo he he:-)
Mamo b, to bardzo fajnie ze maz namowil cie na zakup Tv 3d, napewno wam umili wolne chwile, jesli tylko lubicie ogladac tv.
Ja nie moge...co ja czytam? szampon kupilas, nie farbe?mamo b, dawaj nam znac, jak tylko wlosy beda odmienione:-)))
Dam znac czy cena warta towaru:-))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na japońskie laserowe noże to "choruje" mój mąż:))
Ale bardziej zaawansowana choroba była na ten TV.....więc wdrożyłam leczenie:)))

Teraz to tylko musimy obkupić naszą córe na wyjazd w gory-------->jakieś buty trzeba sprawić, a potem do szkoly mundurek:)))

Och szalejecie dziewczyny, szalejecie...:) ale to dobrze po to sa pieniądze żeby je wydawać i sprawiać sobie przyjemności:) życie jest za krótkie żeby odkładać na pózniej, bo tego pózniej moze nie być....:( Graszka napisz koniecznie jak się sprawuje ta nowa patelnia... ja też mam fisia na punkcie akcesoriów do kuchni, szczególnie lubię w Galerii bałtyckiej taki sklep naprzeciwko pizza hut jakie tam mają cuda... drogie strasznie ale to co kupiłam wszystko warte wydanych pieniędzy.Mam np. noże japońskie rewelacyjnie ostre, ostatnio chyba przez upał padło mi na głowe i kupiłam zestaw tarek za prawie 200 jakieś laserowo ostrzone, z taka powłoką że nic się nie przykleja do tarki i tak leciutko sie trze... naprawdę fajne:)

No Graszka - to poszaleliście, pewnie będzie warta swojej ceny:-)

Ja dzisiaj sama jem (mąż fucha, córa u chrzestnego) i właśnie nie mogę się zdecydować, co:-)

O rany Graszka--------za taką cenę to musi sie dobrze smażyć na takiej patelni. Twoja córeczka jeszcze w posagu ją dostanie:))

Zapomniałam zameldować, że w środę moja A. idzie do fryca zrobić te włosy. Szampon kolor. kupiony czeka w szafce:))
Zobaczymy jaki efekt będzie...

A mnie mąż namówił na TV 3D;p

Witajcie dziewczyny, wczoraj nie mielismy sily aby ugotowac obiad, wiec zamowilismy pizze:-))a dla mlodego frytki.
Dzis schabowe z piersi kurczaka, ziemniaki i kalafior z bulka tarta i koperkiem
Zamowilismy wczoraj wieczorem patelnie do smazenia.
Maz sie uparl ze chce drozsza, bo nie ma zaufania do tanszych, no i namowil mnie na patelnie z powloka tytanowa Ballarini o sr.24cm
droga byla, bo kosztowala 399zl, ale przesylka gratis:-)
nie moge soe doczekac az przyjdzie:-))
wyprobuje i powiem wam, czy naprawde warta swojej cen jest:)

Ania, to podobnie jak u mnie, odkąd mamy dzialke to mieszkanie takie nie do końca wysprzątane, bo ciągle brakuje czasu. A dwoje malutkich dzieci to wiadomo wszedzie wszystkiego narozrzucane. u nas dzisiaj rosół i kolety z mielonego drobiowego- dostalismy wczoraj od szwagierki :)

Cześć dziewczyny:) małolatom to nic nie przeszkadza... moja na tan przykład siedziała z koleżankami na plaży... ale bynajmniej opalona do domu nie wróciła... he he:)
My byliśmy na działce chociaz troszke padało, ale co tam... mamy tam taki mały tarasik, tam nie padało:) wczoraj na obiad skrzydełka z grila i bułki z masłem czosnkowym... czyli działkowy leniwiec:)
Dzisiaj na szybko ziemniaki z koperkiem, sałata z rzodkiewka i jajka sadzone:) musze troszkę ogarnąć chałupę bo przez tą działkę to mój domowy pedantyzm poszedł w odstawkę:(

hej powekendowo:))

Ale macie fajnie z tymi obiadami u rodziców,szwagra itp....i na wynos jeszcze...
U mnie w niedziele były nogi z kurczaka pieczone z surówka i chlebkiem--------robił mąż.Też fajnie.

Na kolacje zrobiłam michę sałatki-surowki z pekinki, ogorka, pomidorów, rzodkiewki i fety. Dla córy osobna miska bez pomidorów.

Na dzisiaj zrobiłam duszony udziec z indyka. Będzie z ziemniakami i buraczki do tego ze słoika.

Pogoda była straszna. Ja źle znoszę takie duchoty. ciągle mi tak klejąco było. Za to moja latorośl w tym deszczu wczoraj wieczorem polazła na rolki....hehehe. Zmoknięta, ale zadowolona wróciła.

Hejka.
Wczoraj byłam na obiedzie u rodziców z siostrą,był schabowy ziemniaki z koperkiem i surówka z młodej kapustki na krótko też z koperkiem. Dla chłopów dostałam na wynos,więc odeszło mi gotowanie he he ;-)

Dzisiaj obiad na leniucha ,frytki plus cordon blue +mizeria ;-)

My dzisiaj bylismy na imieninowym obiedzie u szwagra. Byla zupa pomidorowa, dewolaje, karkowka z cebulka i pieczarkami, buraczki na cieplo i ziemniaki. Na deser biszkopt z jagodami i bita smietana. Na przekaske potem salatka jarzynowa, tatar z łososia, łosoś w galarecie, schab pieczony.Dzisiejsza podida jakas taka ciezka. I ja j mąż mamy sloniowe ruchy i trudnosci w mysleniu :)

Fajna jest ta strona, już ją wcześniej oglądałam:-)

Ja kiedyś miałam lot na humus, często robiłam - i podpowiem, że można go mrozić. W pojemniczkach plastikowych mroziłam porcje:-)

Ale pogoda, co? Cały weekend spędziliśmy w domu, ciągle któreś z nas zasypia, duszno jest strasznie. My wczoraj jedliśmy polędwicę z grilla a do tego zrobiłam konfiturę z czerwonej cebuli - znowu zainspirowana Przez Agę. Super wyszła i rewelacyjnie się komponowała z mięsem.

A dziś leniwie fasolka po bretońsku z bułką

nie ma sprawy:) jeśli szukasz inspiracji na wege dania, to tu jest bardzo fajny wege blog:) rzepisy są bardzo smaczne i roznorodne, poczytaj, cora moze sama zechce coś pokucharzyc:)

http://www.jadlonomia.com/p/spis-przepisow.html

Inne tematy z forum

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Przedstawiciel Thermomix (71 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??