Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-34-Wakacyjna-t551617,1,310.html

widzę, że pustki, u nas w wątku, ja siedzę sama, mężulo w delegacji, wraca dziś w nocy:) ogarniam sprzątanie i zaległości zawodowe na kompie... obiadu nie robiłam, wszamałam kukurydzę -kolbę, z masełkiem, czosnkiem, solą morską i pietruszką i chłodnik ogórkowy:) na jutro polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie, ziołach, z gruszkami, zjemy pewnie z pieczonymi ziemniakami w łupinkach i sałatą z pomidorami i winegretem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

Witam:-)
My wczoraj mieliśmy urodziny córki ale robiliśmy tylko dla dzieci bo dostała drogi prezent i sama zrezygnowała z przyjęcia. Dla dzieci więc były frytki i różne mięsa z grilla. Zrobiłam też tą piniatę i super to wyszło, na pewno będę robić i na przyszły rok. Dzieci się świetnie przy tym bawiły. W sobotę na obiad był makaron z brokułami i serkiem philadelphia. Dziś mam zamiar zrobić bigos bo za mną chodzi od jakiegoś czasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witajcie dziewczyny:)))

Aniu----------dzieki za opis swojej przygody z ganglionem. Moja właśnie ma taką małą kuleczkę i to ona może naciskać gdzieś na nerw i dlatego boli. A taki ganglion to następsto zapalenie pochewek ścięgnistych z ktorym walczymy już ponad dwa lata. Zobaczymy w środę po usg jaka będzie decyzja. W necie poczytałam i właśnie takie odciąganie płynu jest mało skuteczne. Ale dobrze ze u Ciebie podzialało.

U mnie kulinarnie w niedziele było: dla meża sznycle indycze w sosie z ziemniakami i pieczarki z cebulką do tego. Ja zjadłam te szmycelki z papryką i pieczarkami i ugrilowałam sobie cukinie . Sznycelki usmażyłam na patelni bez tłuszczu:))

Na dzisiaj to samo dla męża i córki. Ja zapewne zjem z jakimiś warzywami.

Wczoraj byliśmy na ostatnim zastrzyku z kotkiem. Tylko jeszcze do srody-czwartku zakraplanie oczka pozostało. Już teraz jest dobrze ale antybiotyk trzeba dokończyć.

Za tydzień szkoła, a my jesteśmy w proszku. Młoda zakupiła kilka książek i kilka zeszytów. Koniec tego tygodnie będzie pracowity:pp

Noce faktycznie zimne już są. I wieczory też. Wogóle jakoś tak nagle robi sie zimno.

Hej!

Zjechaliśmy na kilka dni do domu :] Wczorajsza pogoda nas wystraszyła ;) i zapowiedź 6-7'C w nocy :P

wczoraj zjedliśmy na działce ziemniaczki i papryki faszerowane (mamy jeszcze na dzisiaj) - kasza jęczmienna z warzywami, mięso mielone, cukinia, marchewka, cebula, pieczarki, brokuł :)
a w domu musieliśmy zjeść(na kolację) pierogi z mięsem (przywiezione z działki, częściowo zamrożone) ;)

w sobotę zjedliśmy zupę jarzynową :) (teraz więcej zup w planach, bo będę co 2-3 dni gotowała kundlom ćwiartki z kurczaka z warzywami i do tego ryż/makaron/kasza - więc dla nas zostanie smak na zupę)

w czwartek i piątek była pomidorówka na wiejskim kurczaku :] z ryżem :] w piątek na kolację gotowana kukurydza :]

Dzisiaj dokończymy faszerowane papryki i zrobię naleśniki z twarogiem :]

na jutro i środę w planie łazanki :] skoro Asiunia przypomniała to danie swoim wątkiem ;)

od czwartku znów działka, do końca tygodnia :) a za tydzień Młody wraca do przedszkola :] jeszcze w czwartek lub piątek planujemy "wyskok" do Węsior :] a w połowie września na kilka dni jedziemy w Bory Tucholskie :] (jak byliśmy w kwietniu w Dziemianach, to nie wiedzieliśmy, że Mąż może dostać "dofinansowanie" do urlopu z pracy - tylko trzeba mieć fakturę... Więc teraz jedziemy na 5 dni, na fakturę i właściwie dołożymy jakieś 100zł za pobyt + paliwo ;))
A i Mamie przyda się po szpitalu pobyt w lesie :]

Nam też robi się smutno, że lato się kończy - już widać o ile dni krótsze, noce chłodne :/ Zaraz zaczną się jesienne prace na działce :/ Zrobi się za zimno na spanie :/ i oby do następnego lata...
wczoraj już na dobre sprzątneliśmy basen :/

Ale tu cisza dzisiaj ;-)

U nas na obiadek były piersi z biustu kurzego,ziemniaki,i surówka z ogórka kiszonego z cebulką w oleju .

Mamo b ja miałam w zeszłym roku gangliona na ręku, na początku to była taka mała kuleczka, ale potem urosła i miała tak ok. 1cm. Po prześwietleniu wykazało właśnie gangliona... chirurg zrobił mi taki zabieg polegajacy na odciągnięciu strzykawką tego płynu w środku, a potem wstrzyknął tam jakis lek ze sterydem. Po tym musiałam nosić taki opatrunek lekko ściągający. Zabieg troszkę mało przyjemny niestety, bolała mnie ręka ze 3 dni potem:( Po zdjęciu opatrunku okazało się że niestety nie zniknął:( dostałam skierowanie do ortopedy i on zakwalifikował mnie na zabieg wycięcia chirurgicznego ale na szczęscie po kilku dniach mi się wchłonął i do dzisiaj się na szczęscie nie odnowił. Z tego co czytałam w necie to ten zabieg który ja miałam często nie pomaga albo potem za jakiś czas ten ganglion odrasta, u mnie pomogło na szczęscie i uniknęłam wycinania. A powodem jest zazwyczaj nadwyrężenie ręki bo to jest coś w rodzaju przepukliny mięsniowej, jakoś tak mi lekarz tłumaczył. A co wam lekarz zaproponował???

Graszka nie przejmuj sie oponka ja tez ją mam choć od ciązy już też mineło dużo czasu hehe ;-).

U mnie dzisiaj na obiad piersi z kurczaka w papirusie i ziemniaki do tego dla męża i teścia. Młody zjadł same frytki nie chciało mu sie mięsa ;-P.

Na deser piekę ciasto czekoladowe z torebki,bo sama nie umiem z polewą czekoladową i gotuje kompot ze śliwek.

Aniu rozumiem Cię doskonale,my z mężem siedzimy na działce do ostatnich dni jesiennych o ile nie pada,a potem tęsknimy :-(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witajcie:))

u nas dzisiaj kalafior z jajem. mial być wczoraj ale u lakarza spędzilysmy
4h czekajac w kolejce.
na środę corka ma usg tego nadgarstka i najpewniej zrobił się gangglion. Kiepsko no ale może ten ortopeda jakies leczenie wdroży.

Oczko kotka duuzo lepiej. A nasz portfel duuuuzo gorzej to zniosł:( (

Graszka oponką to się nie przejmuj tak bardzo. Znikniie, albo i nie i będziesz mile widziana w klubie oponek naszych:)))

Witam drogie Panie :)

U nas dziś schabowe z koscią, ziemniaki z pietruszką, czerwona kapusta z Lidla na ciepło i brokuły.

Popołudniu piekę z dziećmi ciasteczka - amoniaczki ;)

Graszka głowa do góry! Moja ma 16 lat a moja oponka sie jeszcze utrzymuje..... he he he:)
Wczoraj jedliśmy łososia na patelni grilowej z makaronem w sosie kurkowym:) przedwczoraj na zyczenie koleżanki zrobiłam nalesniki ze szpinakiem i fetą... była w szoku że to takie dobre bo ona szpinaku nie jada bo ma uraz z przedszkola jak podawali jej taka zieloną szpinakową ciapę:( bardzo jej smakowały i wzieła przepis:)
Dzisiaj się wybieramy na działkę więc skrzydełka z grila i obowiązkowo ziemniaki w mundurkach z masłem czosnkowym:)
Ech tak polubiliśmy spędzać czas na działce że będzie jej nam brakowało jesienią i zimą...:( jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu Panowie zaczynają nam prace porządkowe... to sie będzie działo... potem zasieją trawkę i będziemy czekać aż urośnie, a na jesień posadzimy tuje... juz się nie moge doczekać jak to wszystko będzie wyglądało...:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha ha, matko jaka ta autokorekta jest upierdliwa! Miało być OPONKA

Opinia miało być, nie opinia...

Siemanko laseczki:-))
Dziś na obiad robię bioderka i pałki kurczaka pieczone+ ziemniaki+ surówka z pora:-)
Tak Meggi, czas leci szybko, a ciążowa opinia jeszcze się utrzymuje:-/
Idę 5 września na wesele, muszę drastycznie ograniczyć słodkie łakocie:-/

Jagodzianko cieszymy się razem z Tobą ;)

Graszko jak ten czas szybko leci i Oleńka ma już 3 miesiące ,szok !!!

Na obiad wczoraj był bigosik z białej kapustki plus ziemniaczki,a dzisiaj tez bigosik tez ziemniaczki,ale plus kotlety z wołowinki polane sosem musztardowym ;-))

Witam serdecznie.
Na obiad dzisiaj zrobiłam zupę pomidorową, schabowe z piersi, ziemniaki i buraczki z chrzanem:-)
Gratulacje Jagodzianko:-))) ja jeszcze trzy miesiące temu też byłam w ciąży:-)))dużo odpoczywaj!

Wielkie gratulacje Jagódko:)))Najlepsze są takie zaskoczki:)))

Dzieki jagodzianko za rady----------idziemy oczywiście do ortopedy--------nie wiem dlaczego napisałam chirurg://
Będę chciała uzyskać choćby skierowanie na usg no i rzeczywiście jakieś ćwiczenia by sie przydały. Bo przyjdzie rok szkolny, pogra trzy razy w siatkę i znowy sie nawróci ból i sztywność.
Jeden lekarz to nawet powiedział ze zapalenia pochewek ścięgnistych nie da sie wyleczyć.....
Nieraz sobie myślę, ze może to zespół cieśni nadgarstka???

mamo b, tak sobie myślę o nadgarstku Twojej córy, może zamiast do chirurga lepiej iść do ortopedy? nie wiem co dokładnie Jej dolega, ale jeśli jakiś stan zapalny,sztywność, ból czy zwyrodnienie, to najlepiej do ortopedy, który da skierowanie do lek.rehabilitacji i pójść na rehabilitację, też miałam w planach się wybrać ze swoją dłonią, ale , że teraz dzidzia we mnie siedzi, nawet rtg mi nie zrobią, więc muszę odczekać:) chyba, że to jakiś początek reumatologiczny, to do reumatologa, który też da rehabilitację...bo na stawy to jednak najlepsza rehebilitacja, leki tylko niwelują skutki, nie leczą przyczyny...

u nas dziś wątróbka z indyka z cebulką, plus ryż i małosolny.

wczoraj odebrałam bete po 48 godz, pięknie rośnie (ponad 100%) :), więc cieszymy się strasznie:)

To niezłe akcje u Ciebie:-)
U nas wczoraj reszta kurczaka w sosie a wieczorem zrobiłam moje pierwsze w życiu ciasto. Oczywiście w multicookerze - zebrę, wyszło super, sama jestem w szoku:-)
Dziś chyba grilla zrobimy.

Cześć kobiety:))

Graszka-------no właśnie te choroby to przesuwają szczepienia. Moja A. to chyba nie była zaszczepiona w żadnym terminie zgodnym z kalendarzem szczepień. Ciągle mielismy obsuwę właśnie w związku z ciągła choroba;p

Nasz kociak ma pourazowe zapalenie spojówki w oczku. Musiał go stary walnąć albo sam sie zadziabał. Wczoraj to stary sie rzucił na niego i trzeba było interweniować. Potrafią jeść z jednej michy, pić z jednej michy, a jak coś staremu odbije, to skacze na małego. Wczoraj cały wieczór krążył wokol niego. Jak jakiś lew/tygrys wokol ofiary. A mały wystraszony spał/leżał z nami cała noc.

Obiadowo u nas dzisiaj to mąż zje krokiety, ktore zakupił, ja zjem kalafior z jajem sadzonym, a córka nic, bo dzisiaj idziemy do chirurga, a potem leci do koleżanki farbować włosy:) bo pomimo, ze szampon koloryzujący miał sie zmyć, to zrobiły sie odrosty, a nie zmycie;pp

Już mam dość tych chirurgów-------to trzeci i może coś konkretnego poradzi na ten jej nadgarstek. Oprócz kąpieli w soli jakiejs tam i tabl. przeciw zapalnych.

To sie wygadałąm i pośmieciłam wam piatkowo://

Witam dzieweczki, widzę Lunaa, że się zalogowałaś:-) super...
Dziś Ola miała być zaszczepiona.
Niestety nie była, ponieważ dwa dni temu przechodziła wirusa, przez którego wymiotowała. Następny termin będzie na początek września:-)
Dziś na obiad panierowana pierś z kurczaka, ziemniaki i buraczki z chrzanem:-)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas dziś wczorajsza zupa ogórkowa i placki z cukinii.

Inne tematy z forum

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...