Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-34-Wakacyjna-t551617,1,310.html

widzę, że pustki, u nas w wątku, ja siedzę sama, mężulo w delegacji, wraca dziś w nocy:) ogarniam sprzątanie i zaległości zawodowe na kompie... obiadu nie robiłam, wszamałam kukurydzę -kolbę, z masełkiem, czosnkiem, solą morską i pietruszką i chłodnik ogórkowy:) na jutro polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie, ziołach, z gruszkami, zjemy pewnie z pieczonymi ziemniakami w łupinkach i sałatą z pomidorami i winegretem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

U nas dzisiaj zrazy z szynki z boczkiem, ogórem i cebulą, do tego kasza gryczana i sałatka:) jutro pewnie to samo bo nagotowałam na 2 dni, młoda ma pesto z cukinii:)

Cześć Dziewczyny!

Meggi - zdrowiejcie szybko :)

Jagodzianka - udanych, spokojnych i zdrowych (w sumie) 40 tygodni ;)

Mama b - dokładnie to samo mam z Tośką ;) zabawa jak z niemowlakiem :)

Jeśli chodzi o obiady :) w sobotę zjedliśmy pulpety z pieczarkami, ryżem itd. w sosie pieczarkowym, kaszę gryczaną i surówkę z buraczków.

W nd Mąż zabrał Młodego na wieś, dziś wieczorem wracają :) w nd zjadłyśmy z Mamą kurczaka pieczonego z auchan, na zimno + chleb i dokończyłyśmy surówkę z buraczków.

Wczoraj podgrzałyśmy w ho drugą połówkę kurczaka + upiekłam cukinie, polane masłem.

Teraz właśnie piekę w ho faszerowane papryki (mięso mielone+ryż+podsmażona cebula+czosnek+zblanszowany brokuł+tarta marchewka i duuużo ziół i przypraw).

Jutro chyba rozmrozimy porcję pulpetów. Do tego ziemniaczki i mizeria.

Witam dzieweczki:-)
U mnie na obiad makaron ze szpinakiem, pulpecikami, groszkiem i cukinia w sosie smietanowym:-))

Cześć:))
U mnie dzisiaj na obiad powtórka z wczoraj:))

Witam:-) U nas wczoraj gotował mąż, nawet posprzątał (jest na chorobowym) i od razu humor lepszy:-) Zrobił schabowe, mizerię i ziemniaki gotowane.
Dziś też ma gotować...

Dzięki Kochane za miłe słowa od Was:) mężulo całe popołudnie chodził nie dowierzając, uradowany i najchętniej chciałby już wszystkim ogłaszać:) ale wstrzymamy się z powiedzeniem komukolwiek pierwszy trymestr...dziś byłam na becie, wyniki po południu, no i czekamy na pierwszą wizytę u lekarza:) mam nadzieję, że wszystko dobrze się potoczy...

dziś barszczyk ukraiński i pulpeciki z indyka na parze w sosie pomidorowym:) zjemy z ryżem i małosolnymi.

Witajcie po długiej przerwie :)

Nie odzywałam się, ponieważ byłam z dziećmi u moich rodziców, a tam słaby internet. Troszkę Was tylko podczytywałam. Wróciliśmy tydzień temu i odrazu zabrałam się ponownie za cięzkie prace działkowe- czyli wywożenie śmieci. Do tego troche innych spraw i tak to dopiero teraz mam chwilę, żeby do Was napisać :) Dzieci mąż właśnie zawiózł do teściów, bo po poludniu podpisujemy akt notarialny na mieszkanie!!! :):)

Wakacje u rodziców udane, w szczefólności pogoda dopisala. Wrócilam wypoczeta i 5kg!!! cięższa bo mama same przysmaki gotowała. Ale teraz już proza życia, za dwa tygodnie wracam do pracy, co mnie wprost przeraża.

Jagodzianko gratulacje!!!!

Na dzisiaj mam zupę buraczkową i może jak znajdę chwilę to zrobię mielone.

Jagodzianko gratulacje ;-)

Dziewczynki dziękuje Wam za zdrowie dla mężula juz dzisiaj lepiej się czuje i w końcu od zeszłej środy pierwsza noc cała przespana ;-)).

Ja czuje się już super ;-)

Na obiad zrobiłam klopsy z wołowiny w sosie pomidorowym a dla siebie klopsy brokuł i marchewka .

Za miesiąc mamy wesele w rodzince i chciała bym te parę kg zgubić ,czy sie uda okaże się .

Cześc dziewczyny:) jagodzianko gratulacje:):):):):):):):):):):):):):):):):)
U nas dzisiaj piersi faszerowane mozarellą pomidorem i bazylią, do tego ziemniaki i sałatka z pomodorów:)

Ojej Jagodzianko, trzymam kciuki:-)))
meggi - życzę zdrowia dla męża!
Aga - przecudna ta psinka, też mi się zachciało takiego:-)

U nas w długi weekend odbyło się testowanie multicookera. No i jak na razie jestem zachwycona. Zrobiłam jogurt brzoskwiniowy, zupę ogórkową i makaron z sosem bolońskim. Jogurt wyszedł bardziej pitny ale pyszny. Ogórkowa za mało ogórkowa (robiłam ściśle wedle ich przepisów), makaron ok. Zaletą bez wątpienia jest zmywanie tylko jednej misy, od której wszystko super odchodzi. No i nie trzeba stać, mieszać itd. Po prostu nastawiłam i poszłam. Jak wróciłam, to było gotowe heheh:-)

Jagódko gratulacje:))) Powiadom szybko Męża i cieszcie sie razem:)))

jagodzianko gratulacje ;)

A w ogóle to cześć dziewuszki!!!
Meggi, współczuję twojemu mężowi... Rosół jak najbardziej się przyda w tej sytuacji;))niech wyzdrowieje jak najprędzej:-)
Na obiad mielonce, ziemniaki i kalafior polany bułka tarta...
Jagodzianko, myślę ze możesz powiadomić Meza....humor na pewno mu się poprawi:-))))

Jagodzianko, ja też tak miałam:-))) to może być właśnie ciąża:-))) nie będę ci gratulować narazie, ale pomału cieszę się razem z tobą:-)))

Hej Dziewuszki!

nie mogę w to uwierzyć, bo nie nastawiałam się w ogóle, ale, wyszły dziś 2 kreseczki na teście...mężulo jeszcze nie wie, a dla mnie to jak sen! przepraszam, że zaśmiecam, ale chociaż Wam najpierw się wygadałam:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie poweekendowo-poświatecznie:)))

W sobotę mąż usmażył dorady. B. dobra ryba o ścisłym mięsie choć troche oścista, ale ości ładnie odchodziły. Smakowała nam bardzo. Usmażył na patelni bez żadnych udziwnień--------tylko posolił. Zjedlismy z frytkami i surowka coleslaw z lidla.

W niedzielę piersi kurczakowe panierowane z frytkami i surówką z lidla.

Na dzisiaj i jutro mam dla męża i córki gulasz z szynki a dla siebie zrobiłam taką potrawkę: papryka, cukinia, cebula, resztka fasolki szparagowej podduszone z piersią kurczaka. Dodalam troche przeciery pomidorowego na smaka i będę mieć takie ala leczo:))

Meggi----------zdrowia życzę. koszmar złapać takiego wirusa. Musiało nieźle Twojego M. przypilić skoro aż na pogotowiu wylądowaliście. A rosól to zdrowotna zupa, więc pomysł b. dobry:))

Hejka .

Jak zwykle czytam Was ,ale nie pisałam sił brak ehh mąż dostał takiego wirusa grypy że szok !!!! Od środy ciagle gorączka powyżej 39 masakra jakaś. wczoraj pojechalismy na dyzur dostał antybiotyk na 7 dni ja na 3 gdyż czuje sie dużo lepiej nie gorączkuję tak jak mój M.

Z racji,że brak sił na gotowanie , to był przez 2 dni rosół.

Dzień dobry;-) jaka tu cisza;-)
U nas dziś na obiad zapiekanka ryzowa z piersią z kurczaka i brokulem polana sosem besamelowym ;-) mniam;-)

Witajcie dziewczyny, mąż z teściem budują altanę, a to niestety pogoda corusz się zmienia. Raz świeci słoneczko, raz pada...
Mamo b, dobrze,że zmieniacie jedzonko kotkowi bo widocznie nie służy mu.
U mnie na obiad schabowe wieprzowe, surówka z pomidora i cebuli, ziemniaki:-)))

Cześć dziewczyny:))

Agusia--------śliczna psinka, imię też ładne Tosia--------takie pasujące do kudłatej panienki:)))
Mój kotek też nie zawsze trafi do kuwety. Na szczęście nie mamy wogole dywanów. Normalnie jak z dzieckiem--------wysadzam go po spaniu albo po jakimś czasie od napicia sie;pp
Na szczęście kupka trafia do kuwety, ale jest tak smierdząca, że nie wyruba. Najprawdopodobniej jedzonko może nie służyć i to dlatego.
Mąż kupi dzisiaj coś innego do jedzonka i zobaczymy.
I jeszcze jakiś Brise czy coś tam do odświeżania, bo padniemy po weekendzie.

Kulinarnie to wczoraj mieliśmy szaszłyki drobiowe z frytkami i sałątka z ogorków-----kupną z netto--------b. dobra.
Na dzisiaj mąż zrobi te dorady. Usmaży na patelni.
Na jutro pomysłu brak.

ps. pogoda sie robi ładna.......

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....