Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

link do poprzedniego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/Co-dzis-na-obiad-cz-34-Wakacyjna-t551617,1,310.html

widzę, że pustki, u nas w wątku, ja siedzę sama, mężulo w delegacji, wraca dziś w nocy:) ogarniam sprzątanie i zaległości zawodowe na kompie... obiadu nie robiłam, wszamałam kukurydzę -kolbę, z masełkiem, czosnkiem, solą morską i pietruszką i chłodnik ogórkowy:) na jutro polędwiczki wieprzowe pieczone w miodzie, ziołach, z gruszkami, zjemy pewnie z pieczonymi ziemniakami w łupinkach i sałatą z pomidorami i winegretem:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co dzisiaj na obiad? cz.35 Sierpniowa :)

Cześć dziewczynki:-)
Ja chętnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w ppnt, jest restauracyjka Eureka:)

http://www.eureka-restauracja.pl/eureka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przed seansem miało być:-))ach ta autokorekta:-))

Mama b, jeżeli spotkałybyśmy się godzinkę przed awansem, to myślę, że nawet niedaleko będzie jakaś kawiarnia, żeby usiąść i pogadać:-))
Cieszę się jak dziecko hi hi hi:-)))))
U mnie na obiad marynują się pałki z kurczaka, będę je piekła w piekarniku. Do marynaty dałam również wędzonej papryki w proszku, ciekawe czy będzie smakować:)do teki kalafior z bułką tartą i ziemniaki

Witam sie porannie:))

Doradę mąż kupił i zamroził. Bedzie zapewne w weekend, albo w piątek. to dam znaka jak smakowała nam.
U mnie na obiad dzisiaj powtórka z wczoraj czyli nic:P Praca, praca, praca......i jak wracam ok. 21 to nic mi sie nie chce.

Dziewczyny fajnie byłoby sie spotkać tak jak pisała G. jakies pół godz. lub godzine przed seansem nie? Tylko ja nie wiem czy w tym PPNT jest jakaś kawiarenka by kawkę wypić?

dziewuszki, też się nie wyrwę, bo zjeżdża nam rodzinka na długi weekend i zostaje na kolejny tydzień, więc nie wyrwę się. ale mam nadzieję, że zorganizujemy kiedyś jakies fajne spotkanko w większym gronie :)

doradę naprawdę polecam, bo w najprostszej wersji smakuje super, poza tym, jest zdrową rybą (regiony śródziemnomorskie). aniu, piekę w folii, dokładnie jak pstrąga, całą :) najlepiej dać rozmaryn świeży, kawałki cytryny i czosnku do środka i natrzeć na zewnątrz. no i morską sól i pieprz. mięso ma zwarte, białe, chude, ale nie suche, coś pomiędzy pstrągiem, a dorszem:) my w ogóle ryby jemy w najprostszej postaci, beż zadnych sosów itp udziwnień, żeby nie zabijać smaku, takze, u nas każda w podobnej wersji (sól morska, pieprz grubo mielony, cytryna, koper, ew.rozmaryn i czosnek), i pomimo takich samych przypraw, każda smakuje inaczej:) ech, ogólnie, uwielbiamy rybki:) dorada bedzie na jutro, a w weekend zabieramy rodzinkę do rewy, na świeżą rybkę do smażalni przy plaży:)

Poszłabym z wami dziewczyny ale do Gdyni mam daleeko...:( i nie lubię kryminałów:(
Mamo b daj znać jak smakowała ta dorada bo nabrałam smaku:)

Nikt nie chce z nami iść di kina:-( przed kinem robimy chociaż półgodzinne spotkanko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to wysyłam męża po tą doradę do biedry:))

Ania, Jagodzianka chodźcie z nami do kina:)))

Ja też bardzo lubię doradę. Nigdy jej w domu nie robiłam ale często w restauracjach zamawiam. A mi się gołąbków zachciało. Zrobię chyba dzisiaj pieczone w piekarniku.

Poczytałam w necie na temat tej dorady, bo też nigdy jej nie jadłam, widywałam w sklepach ale nie jadłam bo dziwnie wyglądała i nie wiedziałam jak ja zrobić. Ale mnie zaciekawiła bo ponoć jest bardzo zdrowa i smaczna... szczerze mówiąc mi się kojarzyła z jakąś chińską pangą. Jagodzianko pieczesz ją w całości jak pstrąga??

Cześć dziewczyny:) u nas dzisiaj znowu łosoś z patelni grilowej ( mój mąż ma chyba jakies niedobory bo w zeszłym tygodniu 3 razy jedlismy, a wczoraj znowu mówi że łososia by zjadł... no to kupiłam w lidlu 2 kawałki to jeszcze na jutro będzie... mi pasuje bo sama lubie a poza tym zero pracy) do tego ziemniaki i sałatka z pomidorów z cebulką, zajadamy się tymi pomidorami bo zerwałam cała miskę na działce i muszę je spożytkować:)
Bogracz jest pyszny, taki z kiszonymi ogórkami jadłam ale sama nigdy nie robiłam, nie mam dobrego przepisu:( oj narobiłaś smaku Mamo b:)
a może któraś ma sprawdzony przepis?????

dorada jest pyszna, też kupuję w promocji w lidlu lub biedronce, nie trzeba przy niej duzo robić, sól, pieprz, cytrynka, czosnek, rozmaryn i dobra oliwa i 30 min. w piekarniku. ma ładne duże ości, więc nawet dla nie lubiących się w nich babrać, jest ok:) u nas wczoraj i dziś gołąbki i zapiekanka cukiniowo-pomidorowa. na deser sernik z brzoskwiniami i galaretką.

Graszka---------jaki ładny :))
Jeśli będziesz jechać SKM to niedaleko jest stacja Gd. Redłowo.

Dziewczyny--------czy dorada to dobra ryba? Właśnie słucham reklam w radiu i w biedrze jest w promocji.

Przed chwilą zerwałam słonecznik z ogródka, wstawiłam do wazonu i oto mój awatarek:-)))taki miły...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mamo b, najwyżej urwę się parę minut przed końcem filmu, mam nadzieję ze niedaleko dworca się znajduje:-)
Slyszalam o śmierci tego aktora. Szkoda, bo naprawdę był fachowcem jakich mało w swojej dziedzinie

Tak Graszka w Redłowie. Obawiam sie, ze nie zdąrzysz.........:(((
Seans trwa 115 minut.

Słyszałyscie, że Robin Wiliams nie zyje??? Prawdopodobnie sie zabił.
Miał ciężką depresje..........:(((((

Mnie też pasuję, ale niewiem czy zdążę na ostatni pociąg. Z Gdyni gł o 22.10
To kino znajduję się w Redłowie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ehhh ja też lubię różnorodność tylko jakoś tak sie zapętliłam w dogadzaniu innym, że zapomniałam o sobie........

hahah no u mnie to odwrotnie - ciągle coś innego musi być, zresztą ja sama lubię różnorodność w kuchni. Ale ja jak zrobię coś dobrego, to zjem i na drugi dzień. On już nie:-0

Inne tematy z forum

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

sokowirówka z Mango-ma ktoś? (3 odpowiedzi)

Witam Szukam opinii na temat sokowirówki Fitmix Livington za ok 500 zł dostępnej na mango. pl....