Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

W części 13 obiadowego wątku mamy już ponad 300 wpisów :] więc zapraszam do nowego :)))

przedwczoraj Mąż mnie uraczył 4 tackami(po 0,5kg) mielonego ;) bo dawno nie było... mówiłam żeby kupił 2 ;)

w związku z tym teraz mamy różne wariacje z mięsa mielonego :]

- wczoraj cały dzień byliśmy na działce :] rano usmażyłam kotlety mielone z wielką ilością koperku i podsmażoną cebulką :] na działce do tego kajzerka wysmarowana w środku keczupem :] kotlet w środek :) Mąż jeszcze włożył sobie po plasterku sera :] i takie niby hamburgery :) jeszcze w lodówce mam kotlety mielone - chyba je zamrożę :]

zrobiłam też sos - mięso mielone z warzywami :] zaraz obiorę ziemniaczki i podgrzeję sos :]

poza tym moja Mama zrobiła gołąbki - oczywiście w kapuście włoskiej :] (tylko trzeba było dokupić jeszcze mielone drobiowe dla odmiany - tamto było wieprzowe z szynki i łopatki)

mam jeszcze kupione duże pieczarki - nafaszeruję je mięskiem mielonym i zapanieruję :]

teraz znowu mielonego przez ileś czasu nie będziemy oglądać ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-14

agusia sprawdź dokładnie tam gdzie zawsze kupujesz, bo ja ostatnio też ich w auchan szukałam i okazało sie, że są w innym opakowaniu, nie jak zawsze czerwono-zielonym, tylko w przezroczystym:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie jesienią tam kupowałam ;) teraz szukałam w innych hiperach gdzie mają Jędrusia ale tego smaku nie ma :P już się zastanawiałam czy przestali je robić :P

a jakoś ostatnio Auchan mi nie po drodze ;) ale skoro tam są - to będąc na działce koniecznie podjadę :)))) dzięki :)))

chłopskie są na pewno w auchan, są pyszne:)

przedwczoraj kupne pierogi z mięsem (U Jędrusia), podsmażone :] polane podsmażoną słodką cebulką :]

wczoraj rosołek wołowy, z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką :)

dzisiaj krupnik, kurczak generał, Gabrysiowa surówka z pekinki i ziemniaki(albo domowe fryty - jeszcze nie wiem)

czy ktoś widział gdzieś pierogi chłopskie "U Jędrusia"???

Stokrota - moja Mama jest specjalistką od gołąbków ;) osobiście nie robiłam ani razu :]

u nas wczoraj kurczak plus gotowe dodatki bo mi się nie chcialo nic robic, przed wczoraj tez kurczak ale z surówką z marchewki i sałata lodowa na słodko z ziemniaczkami, na dzisiaj gołąbki i kurczak:)

Mąż dostanie fryty z piersia kurczaka podsmażona w przyprawie gyros i surówka z białej kapusty, a dla mnie do wypróbowania sałatka na ciepło z kus kusem, kurczakiem, papryką, kolędrą i oliwkami...

Agusia poprosze o przepis na gołabki ale lopatologicznie :)

u nas łazanki

mielonego ciąg dalszy ;P

wczoraj kotlety mielone :] (Mąż przed pracą ugotował sobie ziemniaczki, my po powrocie z działki mieliśmy domowe frytki i ulubiona Gabrysiową surówkę z pekinki)

dzisiaj dla odmiany zupa cytrynowa z pulepcikami ;) iiiiii kotlety mielone :] dla Męża do pracy w wersji z ziemniaczkami, smażoną cebulka i pieczarkami :]
dla nas ziemniaczki i gotowana marchewka na słodko :]

jutro dla odmiany schaboszczaki :] tydzień pod znakiem mielonego zakończony :]

heheh, u nas tez mielone...z pietruszką, cebulka, czosnkiem i ziołami, do tego młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, oraz mizeria...

jutro powtórka...ale jak dla mnie to juz wystarczy...kiedys tez miałam mielone na milion sposobów...gołabki, kotlety, zupa jarzynowa z klopsami, spaghetti....i potem przez 2 mce nie patrzylismy juz na mielone:)))

u nas dzisiaj zrazy z ziemniaczkami, buraczkami i ogorkami:)

wczoraj zakonczylo sie na golabkach z chlebem :)

dzisiaj byla pora na sos z miesa mielonego i warzyw - Maz przed wyjsciem do pracy ugotowal sobie ziemniaki, nam przed chwila usmazylam nalesniki do tego sosu.

Na kolacje pieczarki faszerowane mieskiem mielonym ;)

jutro zrobie zupe kurkowa z pulpecikami :]
reszta golabkow zamrozona :))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

rosołek ciąg dalszy i pizza domowej roboty oczywiście:)

u nas po obżarstwie świątecznym dzisiaj zapiekanki z pieczarkami, szyneczka, cebulką i dużą ilością sera, rosołek dla małego.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...