Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-15
zapomniałam :)
Novia - WIELKIE DZIĘKI za przepis na to ciacho rabarbarowe :)))))
przedwczoraj była wersja rabarbar+truskawki :]
a wczoraj już piekłam drugi raz :] (super, że tak mało składników potrzeba i jest prościutkie i szybkie)
tym razem zrobiłam na dużą tortownice i z 1,5 porcji :] (ale tak urosło - dałam szczyptę proszku do pieczenia - że mogłam spokojnie zrobić z podstawowej ilości składników)
nie dawałam rabarbaru tylko potraktowałam jako maślany biszkopt ;)
na to truskawki :] i galaretka :))) i tu była fajna historia ;P nie miałam galaretki truskawkowej - ale znalazłam 2 poziomkowe :] ok, to zrobię 2 poziomkowe w takiej ilości wody jak na 1 galaretkę (bo ciepło, bo świeże truskawki)
zrobiłam w plastikowej misce, postawiłam przy otwartym oknie do ostygnięcia i lekkiego ścięcia :P (powiedziałabym, że na parapecie, ale nie mamy parapetu tylko zabudowę pod oknem)
no i tak się studziła ;]
po jakimś czasie patrzę, moja Mama bierze miskę i siuuuup :P podlewa kwiatka stojącego na podłodze :P (takiego dryblasa)
krzyknęłam żeby tego nie robiła jak połowa galaretki była w kwiatku :P a Mama się zdziwiła, czemu ta woda jaka gęsta :P
nie wiem czemu wpadła na pomysł, że postawiłam tam miskę z wodą po myciu truskawek(tym bardziej, że truskawki zawsze myjemy na sitku, pod bieżącą wodą) ;P i postanowiła podlać nią roślinkę :]
w związku z tym trzeba było dorobić kolejną galaretkę :] tym razem brzoskwiniową :]
w każdym razie ciacho wyszło suuuper :] a kwiatek póki co stoi normalnie ;)
1
0