Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-16

Zapraszam do nowego.U nas jutro wycieczka wiec chlopcz pewnie ryba,a ja nie wiem,mam zyachcianki ostatnio,hmmmm
Agusia jutro Ci wysle wsyzstkie pryepisz na chlodniki jakie mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-16

mmm.., ciekawe ciekawe, dzięki :)

takie cuś wyczarowałam :
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/walentynki/tarta_z_ciasta_francuskiego/przepis.html

Cytrynka poproszę o przepis :) na tę tartę. i ciebie Ewa7777 o przepis na krokiety z łososiem i szpinakiem proszę. Czy łosoś jest wędzony??

Dopiero co zjadłam pierogi z jagodami własnej roboty :) i jak to czytam to dalej głodna jestem ;P

mmmmm, tarta!!! Też mam chrapkę na tartę! Muszę się ją sobie zaplanować w najbliższym czasie :-)

Agusia, mąż robi super postępy! Też bym chciała zjeść drożdżówę mężową :-)

dzisiaj u nas tarta z duszonymi porami, papryką i fetą i do tego sos z pomidorów z puszki z czerwoną fasolą :) mrrrrr

my mamy golabki a dzsiaj zrobilam jeszcze salatke z makaronu z zupki chinskiej plus kurczaczek, kukurydza, ogorek, papryka i majonez powinna byc jeszcze cebulka ale z racji tego ze zle na nia ostatnio reaguje to brak:)

u nas właśnie dogotowują się 2 zupki zrobione na bazie wczorajszego rosołu :] dla Mamy i Męża - zupa brukselkowa :] dla mnie i Młodego - zupka z zielonego groszku :]

później będzie ciąg dalszy łazanek :]

UWAGA!!!! Mąż właśnie poszedł do kuchni zaopatrzony w wydrukowany z netu przepis ;) i będzie piekł drożdżówkę :] pierwszy raz... :]

także robi kulinarne postępy :] i sam z własnej woli wpadł na ten pomysł :) jakby nie było - jestem z Niego DUMNA :]

Dziś nowości w mojej kuchni:

na obiad - kremowa zupa ze słodkiej kukurydzy z szynką (i krewetkami - jeszcze się zastanawiam nad tym dodatkiem)

na kolację - krokiety naleśnikowe z łososiem i szpinakiem

Zobaczymy co to będzie! :-)

ja mialam takie mysli tylko za pierwszym razem potem jak sobie pomyslalam o poziomkach ktorych w sumie sie nigdy nie myje bo robi sie jedna wielka breja to mi minelo:))
wiadomo lepiej byc przezornym itd ale co zrobic nie uchronie przed wszystkim a mysle ze chyba nawet dobrze mu zrobily te jagody:)

Alicja - miałam takie same myśli jak Twoja Mama jak przeczytałam o jagodach jedzonych z krzaczka ;)

ostatnio nawet ochrzaniłam moją Mamę jak stwierdziła, że przecież jagód przed suszeniem nie można myć :P to powiedziałam, że w takim razie nie będziemy suszyć jagód :] bo nie będę jadła(a tym bardziej dawała dziecku) osikanych przez lisy ;) (i inne zwierzęta)

nooo mama to potrafi, bo chodzi od młodych lat do lasu podejrzewam. To jest fakt dziecko nie zrozumie, a co frajda to frajda :)) jeszcze najlepiej smarować się nimi ;P dla zabawy

ale ja wiem, ze to nie jest super dobre ale ja jadlam moj maz nasi siostrzency od zawsze itd itp i nic nikomu nie jest a takiemu malemu sie nie wytlumaczy:) oczywiscie w domu zawsze myje ale takie prosto z krzaka no coz dla takich dzieci to frajda.
sa osoby co zbieraja szybko ale take osoby robia to zapewne systematycznie i od zawsze ja nie:))

chodzi o to, że lisy się tam załatwiają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja mama jak przeczytała, siedziała obok mnie, że dziecko jadło jagody prosto z krzaczków to się za głowę chwyciła, lepiej nie ryzykować bo bąblownicę można dostać.

p.s. moja mama w 2 godziny pełną kobiałkę zbiera, ale i grzyby i jagody w mega tempie zbiera, jagody ładne suchutkie a nie rozgniecione
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

my bylismy 2h i kilka garsci maly zjadl w lesie i uzbieralam pojemniczek cos 2-3szklanki ale jak masz miejsce i sa dosc duze i geste jagody na takie trafilam pod koniec zbierania to mozna spokojnie male wiaderko ze2-3sloiki litrowe w okolo4h

Yv - to faktycznie grzech żywieniowy ;P ale pewnie każda/każdy z nas go popełnia raz na jakiś czas ;) (albo KFC)

lipunia, mnie chodziło bardziej o to, ile można nazbierać za jednym podejściem, by był sen jechać do lasu po jagody

No to sie przyznam.. McD:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

O nie Cytrynko ja nie zbieram na ilosc to bylo rekreacyjnie aby moj maly sie wybiegal i umordowal wtedy lepiej zasypia do dzienniej drzemki:)) uzbieralam troche tam co zjadl na miejscu troche mi wysypal i taki maly pojemniczek do domu:)) ale cel osiagniety.
Moja Ciocia zbiera na sprzedaz ale ona od razu potem sprzedaje.
Ja to jestem len ale malemu sie to podoba więc pewnie się jeszcze wybierzemy:)

Yv - przyznaj się ;) co zjedliście :P

u nas dzisiaj wczorajsza zupka :] na obiado-kolację placki z jabłkami - bo mojemu Dziecku posmakowały, więc Babcia znowu zrobiła ;)

na jutro i pojutrze łazanki :] z młodą kapustką :] i pewnie jakaś zupa :] jutro będzie rosołek :] bo muszę mięsko ugotować ;)

w środę planujemy wycieczkę objazdową większą grupą ;) i będę robiła paszteciki z mięskiem :] a moja Mama drożdżowe trójkąty z dżemami/musami owocowymi :] (zrobimy sobie piknik)

żeby rosołek i mięsko były dobre - muszę ugotować dużo warzyw :] więc pewnie i sałatka jarzynowa będzie z tej okazji :]

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?