Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-16

Zapraszam do nowego.U nas jutro wycieczka wiec chlopcz pewnie ryba,a ja nie wiem,mam zyachcianki ostatnio,hmmmm
Agusia jutro Ci wysle wsyzstkie pryepisz na chlodniki jakie mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co-dzisiaj-szykujecie-na-obiad-Forumki-cz-16

Ja z kolei hodowlanych staram sie nie kupowac, chyba ze z hodowli bio. Nie kupuje rowniez gatunkow zagrozonych. Nie jemy takze ryb z gornej czesci lancucha pokarmowego czyli miecznika, marlina, rekinow poniewaz kumuluja metale ciezkie i dioksyny.

nie mieszkam nad Baltykiem wiec problem baltyckich flader nas nie dotyczy, ale chyba nie ryzykowalabym. Teoretycznie "wszystko moze byc szkodliwe", ale jak oczyms wiadomo ze na pewno takie jest, to po co swiadomie sobie szkodzic?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sobote urodzinowy grill mojego synka wiec dzis juz na noc zasolilam ogory na krokodylki....okragly rok ich nie jadlam;-)

u nas smazona persc z kuraka ale bez panierki tym razem ziemniaczki i fasolka mamut nawet mlody zjadl dosyc sporo:)) ale wiekszosc dnia poza domem.

Agusia, ja kupuję głównie pstragi, i łososia. Bo hodowlane. Czasem dorsza, ale one najsmaczniejsze są zimą.
Teraz flader nie kupuję ze względu na to, ze zeruje ona przy dnie, wiec Oldze juz bym jej nie podała.
O historii z iperytem nic nie slyszalam....

Dziewczyny napiszcie jak to u Was jest z kupowaniem ryb :P (wyzej pisalam o moich rozsterkach)

dzisiaj typowo dzialkowo ;) tzn domowe obiady wyjedzone i trzeba bylo cos kupic w auchanie ;) padlo na pieczonego kurczaka i kajzerki ;) moze surowke zrobie? jak zbiore checi ;)

kupilam tez pol kg tuszek sledziowych to wieczorem usmaze ;)

jutro dzien w domu i gotowanie. w planach zupa kurkowa z pulpecikami, smak na chlodnik, kotlety mielone i gulasz. obiady na kilka dni. Maz w domu/pracy, my na dzialce ;)

U nas przez pierwsze dni tygodnia bylo menu zgodnie z planem - ci sie zdarza rzadko;) Ale wczoraj bylo tak duszno i upalnie ze po treningu tylko wstawilam kupna pizze do piekarnika i zjedlismy na zimno/letnio, zagryzajac schlodzonym arbuzem.

Dzis wyjscie na kolacje sluzbowa;)

a dzisiaj, to chyba nic...
jest mi tak goraco ze dziekuje:)

moze wieczorkiem zorganizuje jakas grecka sałatke:)

a dzisiaj bedą medaliony z ogrkiem i szynka a do tego ziemniaczki pieczone z koperkiem i masełkiem

u nas dzisiaj nie było obiadu bo byłam w szpitalu na badaniach i zjadłam n mieście na szybko botwinke ale była pyszna!!!! polecam bar kaszubksi na przeciwko szpitala miejskiego w Gdyni pysznie i tanio!!!!

jako ze nie chcialo mi sie gotowac w warunkach polowych ;) i dodatkowo podgrzewac domku oparami ;) to zrobilam obiad na zimno z tego co mialam :)))) wyszedl super :)))

kuskus+dwa male pomidory malinowe+wiekszy okragly zolty pomidor+pol wielkiego ogorka+szczypior i natka pietruszki+kotleciki z piersi kurczaka w platkach kukurydzianych(pokrojone w kostke)+sos czosnkowo-ziolowy knorr zrobiony z woda i olejem.

wszystkie warzywa wlasne ;)

aha, czyli bez problema:)

ja kupiłam w realu roladę kozią president

no to robie:) ale po weekendzie, bo poki co pochłonieta jestem impreza urodzinowa synka.

gdzie dostane taka "rolade kozia" ?:)

wyśmienite i bardzo sycące, delikatne w smaku

będziemy to jedli ze 2 dni :)

koniecznie daj znac jak smakowało:)

mam już wszystko przygotowane i o 17 będę piekła. Dodałam do farszu własnie kurki, nie mam tylko liści mięty ale to nic

http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/tarty_tartaletki_quiche/quiche_z_porami_kozim_serem/przepis.html

Cytrynko, podaj przepis na te pysznosci please;-)

ja mam jeszcze 2x0,5kg zeszlorocznych kurek zamrozonych ;) trzeba zupe kurkowa znowu zrobic zeby zapasow sie pozbyc :)))

za mna chodzi kotlet mielony w sosie kurkowo-smietanowym z zielona pietruszka :))))

ja mam polowe piersi zkurczaka ale nie chce mi sie stac przy patelni kupilam gotowego kkotleta i krokieta z mieskiem do tego ziemniaczki i surowka colesla kupna bo nie mam checi na pchcenie taki len..ale wkoncu pekna pogode mamy:))

Cytrynka ja ostatnio na ryneczku kupilam swieze kurki i byla z nimi jajecznica tak za mna chodzila ehh:))

robie mizerie mam też zieloną fasolke ale to na jutro do ziemniaczków będzie!!! kurczak własnie sie piecze

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?