Asiunia - robiłam wg przepisu: 
http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/ciasto-marchewkowe,27557
Polewa: * 400 g cukru pudru (można mniej) * 100 g kremowego serka, np. Philadelphia * 50 g masła,  
Mikserem ucieram serek wraz z masłem. Dodaję cukier puder, w 3 częściach, cały czas ucierając pomiędzy kolejnymi partiami. Wstawiam do lodówki, aby polewa lekko stężała.
dałam jakieś 250g cukry pudru - a i tak było masakrycznie słodkie :P ale bardzo uzależniające ;)  następnym razem dam mniej cukru :)  ilość z tego jednego serka - wystarczyło mi na pół dużej blachy(przełożenie ciasta jako kremem i polewa na górze, do tego zrobiłam polewę czekoladową i wzorki ;)) 
u nas dzisiaj były ziemniaczki z zieloną pietruszką + duszone udka z kurczaka z cebulką, czosnkiem i majerankiem + duszona czerwona kapustka z jabłkiem i rodzynkami :] 
na kolację już się marynują krewetki :) będą w cieście piwnym :]  (nasze ulubione)