Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

Hej otwieram nowy wątek bo tamten troche długi sie zrobił! U nas dzisiaj mąż i dzieci maja znów żurek taki jak ostatnio bo sobie zazyczyli gdyz tak im smakował a dla mnie niewiem co chyba sobie zrobie krupnik na dwa dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

Aga schab rewelacja. Pyszny, kruchutki. Do mleka dałam jeszcze łyżkę musztardy i nie dałam vegety bo nie mam. Tylko nie chciał mi się sos zblenderowac na gładko,aksamitno. Wyszły takie minimalne grudeczki. Ale mimo tego super przepis.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapomnialam o tym watku zupelnie! a tu tak milo;) u nas dzis pity z humusem kurczakiem i warzywami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

spaghetti bolognese

podrzućcie proszę sprawdzony przepis na racuchy :)
najlepiej z jabłkami ;)

Jutro pieczone ziemniaki w calosci w mundurkach z maselkiem i jajo sadzone
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dzis losos pieczony (filety), pieczone ziemniaki ze skorka, salata z pomidorami i oliwkami. Zrobie rowniez zupe - jarzynowa a'la barszcz ukrainski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

u nas kotlety mielone, marchewka z groszkiem i pyrki ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

u nas dzisiaj czeski knedlik z sosem z pieczarek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

daj znać jak schab smakował :]

u nas dzisiaj i jutro kapuśniak na wędzonych żeberkach (i sosiku z duszonych żeberek) :]

dzisiaj zjemy też ziemniaczki, jajka sadzone na szynce i mizerię :]
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to jestem uspokojona :)

Tak Asiunia :) tez malam taka gesta jakby zbrylona piane ;) dlatego pozniej trzeba zmiksowac - zeby to rozbic ;)

Aga, czy w tym mlecznym sosie po schabie w mleku ma być taki skrzep? Po to się miksuje później ten sos żeby się go pozbyć?

no pewnie, zupki, zapomniałam o tym:) dzieki

Asku, do risotta daje sie duzo parmezanu.. poza tym dania tupu melanzane parmagiana, mozna rowniez poisypac zupe minestrone, pomidorowa, jarzynowa, salatka cesarska rowniez.

u nas dziś pulpety w sosie koperkowym, ziemniaczki i buraczki zasmażane

a dziś i jutro kotlety mielone z cebulką, czosnkiem i cebulką (młody podziębiony, więc trzeba witaminy przemycac), ziemniaczki i mizeria.

we wtoras chcę zrobić zupkę pomidorową na dwa dni:)

macie pomysły na dania z parmezanem????? ostatnio na kolacje był makaron tagiatelle z bazyliowym pesto, orzeszkami pinii i parmezanem, i został mi kawałek parmezanu do wykorzystania

u nas jutro będzie zupka kartoflanka z boczkiem a na weekend bylismy w gościnie w sobote u siostry gołąbki a dzisiaj u mamy schabowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

najwidoczniej ktoś Ci poprostu zazdrości he he ;-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Megiii- mało mnie to obchodzi szczerze mówiąc ;) (te kciuki) z jednej strony mnie to bawi, z drugiej uważam, że to żałosne :] wychodzę z założenia, że to biedne głodomory dają kciuki w dół, które nie potrafią gotować albo ciągle są na diecie ;) jakiś czas wyżej wszyscy dostawali "minusy" ;) poza tym gdyby wszyscy lubili tą samą kuchnię i ciągle gotowali to samo - byłoby nudno :] skąd ja bym brała inspiracje? ;)

ostatnimi dniami nie mam siły/natchnienia do gotowania. Wczoraj szczytem moich możliwości było ugotowanie rosołu na kaczce ;) z którego moja Mama zrobiła zupę ryżowa-koperkową :]

kupiłam ładne żeberka - moja Mama udusiła je w Zepterze z cebulka i czosnkiem na dzisiaj :] do tego ziemniaczki :] może uda mi się zrobić surówkę z kiszonej kapusty?

i z drugiej połowy rosołu powstanie "coś" ;) pewnie pomidorówka :]

wczoraj jeszcze "zrobiłam"(kupne korpusy) kruche babeczki z budyniem i owocami (kiwi, winogrona, pomarańcza)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

co to za robak drażmi mnie on ;-// ja tam lubię Twoja kuchnię i choć nie udzielam się tu zbyt często czytam codzienie ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba dzisiaj zrobię naleśniki z parówką i szpinakiem ,wszystko mam oprócz chęci stania w kuchni .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...