Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

Hej otwieram nowy wątek bo tamten troche długi sie zrobił! U nas dzisiaj mąż i dzieci maja znów żurek taki jak ostatnio bo sobie zazyczyli gdyz tak im smakował a dla mnie niewiem co chyba sobie zrobie krupnik na dwa dni
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co dzisiaj szykujecie na obiad część 20

Moniss - już nie pamiętam ale chyba dałam w końcu mrożoną? to było tak dawno ;)
teraz chyba z 3 tygodnie temu trafiłam w warzywniaku na świeżą żurawinę - to kupiłam i sama zamroziłam :]

Sylwia - nie wytrzymałam i zamiast zupy zjedliśmy po "sakiewce" z jajka ;) te robione w woreczku - ale fajne :)))

Luna - cieszę się, że Cię zainspirowałam ;)

ja jutro chyba muszę zmienić plan i zrobię makaron z sosem z mascarpone z wędzonym łososiem, cebulką, koperkiem, pietruszką i sokiem z cytryny ;) został mi jeszcze kawałek tego faktycznie norweskiego łososia(nie tylko z nazwy) i muszę go przerobić ;)
a drugi dzień bitek będzie pojutrze :]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jutro beda bitki z szynki agusia narobiłaś mi smaka do tego ziemniaczki i marchewka zasmażana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agusia - ja też pierwszy raz wczoraj je robiłam, i bez sosu holenderskiego, za to z majonezem; trzeba bardzo pilnować czasu gotowania, bo jajo ścina się szybko
i faktycznie - pysznie się to żółtko rozlewa ;))

u nas dziś kurczak w marynacie jogurtowej , do tego ziemniaki i surówka z pomidorów, papryki i kiełków

Agusia pisalam w wątku swiatecznym ale zapytam tutaj - skad wzięłaś swiezą zurawinę do tej sałatki ,gdzie można kupić ? mi się pomylio i kupiłam suszoną ale chyba nie moze być co? http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/salatki/swiateczna_salatka_sledziowa -

u mnie dziś bakłażan panierowany zapieczony z mozzarellą, do tego sos z pomidorów i kurczak w sosie ostro-kwaśnym:-)

Sylwia - zaciekawiło mnie to Twoje jajko :) nigdy takiego nie jadłam/nie robiłam :) aż musiałam sprawdzić w zdjęciach google jak to wygląda ;) wręcz zabójczo ;) hehe :] http://www.inne-gotowanie.pl/jajko-w-koszulce/
http://kulinarneetiudy.blogspot.com/2012/05/jajka-po-benedyktynsku.html

to też fajnie wygląda ;) http://rozkoszsmaku.blox.pl/2010/04/Jajko-po-benedyktynsku-inaczej.html

właśnie przez przypadek znalazłam jeszcze sakiewki z jajka :] http://bronislawa70.blox.pl/2012/03/Jajka-gotowane-sakiewki.html

chyba któregoś razu porwę się na takie danie :] tym bardziej, że mój Gabryś to "jajcarz" absolutny ;) codziennie mógłby jeść jajka w dowolnej postaci ;) a że póki co mamy dostęp do prawdziwych wiejskich ;)
tylko sos holenderski mnie odstrasza (surowe żółtka) ;)

wczoraj wg planu był kurczak po żydowsku ;) ale pierwszy raz smażyłam kotlety na maśle klarowanym - niby fajny maślany smak i zapach, tylko totalnie zdominował kotleta ;P nie było czuć cynamonu i czosnku ;)
do tego były domowe frytki i surówka wg planu ; )

na dziś i jutro będą bitki z szynki wieprzowej :) dziś z ziemniaczkami i marchewką z groszkiem :]

jutro może z jakąś kaszą?

i jakąś zupę muszę ugotować - moja Mama biedna idzie dzisiaj rwać zęby, bo ma zapalenie okostnej :/

Dzieki Sylwia!! u nas dzisiaj pomidorówka z makaronikiem

a u nas, dziś - w ramach domowego konkursu ;) -
zrobiłam zupę - krem z zielonego groszku, a na drugie shepard's pie;

na kolację - jajko po benedyktyńsku

:))

luna - współczuję przejść z kamieniami...

Agusia jakis koszmar normalnie niedawno mi usuneli woreczek żółciowy z kamieniami to teraz na nerkach!!!!!!!

Luna - znowu szpital? matko kochana... współczuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

po dwóch dniach w szpitalu z powodu umierania z bólu nerke-rodziłam kamienie nie zycze tego nikomu więc dzisiaj na szybkiego jak wruciłam ziemniaczki tłuczone z mlekiem i paluszki rybne!!! a ja zjadłam same ziemniaki, jutro bedą schabowe do tego ziemniaczki z sosem i kapusta kiszona

dzisiaj ziemniaczki z zieloną pietruszką, jajka sadzone ze szczypiorkiem i marchewka z groszkiem na słodko :]

jutro pierś z kurczaka po żydowsku, ziemniaczki, surówka z pekinki z kukurydzą :]

Aga jutro jadę go zobaczyc,jeszcze raz dzięki:)

Dziś nic,kanapka w biegu.
Jutro albo gołąbki albo zoładki z przepisu Agusi.
W niedzielę albo gołąbki albo zoładki.Myślę co jutro najpierw.

Sylwia - no to bardzo się cieszę :D

u nas wczoraj jednak była zupa "ryżowa" ;) czyli pomidorowa z ryżem bez pomidorów ;) i została na dziś :]

poza tym dzisiaj pieczony łosoś w naszym ulubionym wydaniu :] ziemniaczki i surówka z buraczków :] a Młody pewnie zje jajko sadzone - bo ostatnio ma długie zęby na mięso i ryby :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

piąteczek:-) pstrąg pieczony z masłem, czosnkiem i rozmarynem a do tego pieczone ziemniaczki, mniam!!No i mojito:-)

Agusia, pyszny :) wszystkim nam smakował
fajny przepis, ja do tej pory żołądki robiłam tylko w sosie chrzanowym (jak ozorki)

:))

Sylwia - i jak gulasz smakował??? :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

niechcący podbiłam poprzedni watek, więc juz sie poprawiam :)

wczoraj zmiana planów ;) zamiast schabu były hot-dogi ;) musiałam mieć pewność, że moje dziecko zje dużą porcję warzyw ;P a w domowym hot-dogu lub hamburgerze zawsze się udaje przemycić przynajmniej 3 łyżki surówki ;)

zrobiłam też pyszne maślane bułeczki drożdżowe z kruszonką :] będą jeszcze na dziś i jutro (16 sztuk z przepisu)

dzisiaj będzie zupa pomidorowa i ten schab w mleku z surówką z pekinki z kukurydzą :]

Tarta cebulowa i salatka "nawinie" (czyli co sie nawinie pod reke).. w pracy dzis caly dzien szkolenie z technologii ciastkarni-piekarni - tyle zjadlam ciastek, czekolady i biszkoptow ze az mi niedobrze fuj:(

jutro moze pierogi ruskie.. z racji ze zostalo mi nieco creme fraiche, wiec byloby jak znalazl..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?

Maliny - gdzie kupię świeże? (8 odpowiedzi)

Potrzebuję na sobotę świeże maliny... W którym sklepie na 100% kupię? Im bliżej Przymorza tym...