Co gubi Polakow??

Jestesmy popapranym Narodem, pazernym, chciwym. Jednak czekajacym na nieszczescie Krajowe. Tsunami nas nie dotknie. Powodzie docieraja do miejsc dorzeczy i glownych rzek lezacych w poblizu brzegow rzek. Lawiny niszcza tylko w wysokich gorach. Na drogach ginie duzo polakow ale w miejscach rozrzuconych po calej Polsce. Porusza Polakow tylko widok czy telewizyjny przekaz nieszczesc. Jednak dojrzenie i dopatrzenie sie dlaczego zyjemy w tak zle gospodarzonym Kraju juz przekracza mozliwosci przecietnego Polaka. Nawet to jak ja pisze o naszym Krajowym nieszczesciu gospodarczym i rzadowym do czytelnikow nie dociera. Wiec jaki kataklizm ma nas dotknac abysmy w tegorocznych wyborach walczyli o calkowita zmiane obsady parlamentarnej. Bo jednak wybieranie z kilkakrotna kadencja parlamentarna ludzi ktorzy nic dla Kraju nie zrobili, oprocz pchania go w glebsze bagno, a teraz tlumaczac ze juz sie nauczyli. A to dopiero zobaczymy po nastepnej czteroletniej kadencji. OBLED. Jak ufac starym wyjadaczom partyjnym a nie szukac nowych innowatorow nie partyjnych, piszacych i na forach publikujacych swoje posty czy wpisy, chcacych zmienic Kraj i sposob myslenia i patrzenia na pazernosc i chciwosc Polakow. Marek Kopala autor http://www.polacypobudka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co gubi Polakow??

uważaj marek,nigdy nie można być pewnym
http://polskalokalna.pl/news/czy-na-baltyku-mozliwe-jest-tsunami,1278593
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piekne dzieki marty. Dostalem tez do przeczytania trzecia przepowiednie Faustyny, ktora jest zblizona w ubieglym roku do tego co przepowiedzialy polki. Wiec jest jeszcze rok do przygotowania sie. Ale codzienne problemu Kraju sa i probuje z nimi walczyc. Oto post ktory dzisiaj rozsiewam.
\
Dzisiaj klozik-rostkowska podaje Rzad chce 1miliard 300mln. zl co miesisc przelac do dziury budzetowej. I szlag mnie trafia ze kobita bez pojecia mowi takie dyrdymaly. Ilu jest w Kraju ludzi pracujacych. Przyjmijmy 13milionow. Wiec aby uzyskac ta kwote to kazdy pracownik czy chce czy nie chce przelewa do OFE 1000zl. miesiecznie. A gdzie jest 7%, chyba we wszechswiecie myslowym PJN. A rzad chce zabierajac teraz 5% dojsc do 3,5% zabieranych i inwestowanych w Obligacje Skarbowe. HOBO. Obligacje Skarbowe pracuja tak jak ROR. JEsli ta kwota skladek wplywa na nasze konto i przeliczana jest na Obligacje Skarbowe, to mamy konto rachunek oszczednosciowo rozliczeniowy. Marek Kopala autor http://www.polacypobudka.pl

każdy nie przelewa do OFE 100 zł miesięcznie. przelewa 1/5 składki, która idzie do ZUSu. to wychodzi ledwie kilkadziesiąt złotych miesięcznie. i obligacje nie działają jak ROR. przynajmniej nie w Polsce. obligacje są oprocentowane zawsze nieco powyżej wskaźnika inflacji, a zdecydowana większość RORów jest obecnie nieoprocentowana. bardzo bym chciał miec możliwość zakupywania za składkę emerystalną obligacji i gromadzenia tych pieniędzy na własnym rachunku emerytalnym. niestety większość składki jest przeznaczana na zobowiązania bieżące, czyli na wypłatę świadczeń obecnym emerytom. już mi się nie chce tego wszystkiego prostować. zapoznaj się z podstawami chociaż

*każdy nie przelewa do OFE 1000 zł miesięcznie. przelewa 1/5 składki.... - miało być

Przepraszam za szybko pisalem a zle przeliczylem. Mialo byc 100zl a nie 1000. Co przy 13milionach pracownikow te 5% daje 1miliard i 300milionow zl. jednak te 5% daje rowniez 2000zl. jaka przelewamy co miesiac do ZUSu i z tej kwoty jest 7,3% emerytalnego. Wiec co tutaj nie gra. Ilu pracownikow czynnych zawodowo mamy ia jak wygladaja ich wplaty do ZUS. A napewno zzeraja budzet i nas emeryci munurowi, ktorzy za jedna dwudziestoletnia kadaencje przepracowana maja dwie kadencje emerytalne. My za kadencje 40 letnia przepracowana mamy 1/2 kadencji emerytalnej. Marek Kopala autor http://www.polacypobudka.pl

A ile ty przelewasz miesięcznie do OFE?

Od razu dodam, że ja nic. I cały ten problem wali mnie równo. Bo ja już w trakcie studiów założyłem, że emerytura od Państwa mnie nie interesuje jakkolwiek. No i teraz konsekwentnie uważam, że jak coś mnie osobiście nie dotyczy to nie powinienem zabierać głosu.

Ja zwalczam ból i przyczyny, a ty?

Mylisz sie ze nie zabierasz glosu, jesli Ciebie to nie dotyczy. Jesli widzisz niedogodnosci rzadowcow dotykajace sasiadow, znajomych, nawet obcych polakow powinienes zabierac glos aby pokazywac to ludziom ktorych to dotyka. Twoje zaangazowanie pokaze ze jednak trzeba walczyc o lepsza przyszlosc. Bo jesli nawet nie jestes dotykany przez zle pociagniecia rzadowcow to wczesniej czy pozniej Ciebie tez dotkna. Natomiast jesli zaczniemy krzyczec i walczyc z nieudacznictwem rzadowcow, niech sami placa za wlasne bledy a nie My. Ich nieudacznictwo jest zwiazane z TAJEMNICA PANSTWOWA. A my za tak skrzetnie ukrywane bledy musimy placic. Marek Kopala autor ksiazki Wspanialy Polski Narodzie Obudz Sie.

Inne tematy z forum

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...