Co jest związkiem, co jest seksem?

Chyba ze dwa lata nie stworzyłem nowego wątku:) Teraz jest opcja dodawania do dzielnicy, niesamowite:D Ale do rzeczy.

Na spotkaniu przez chwilę przewinął się temat związków.
Myślę o tym już od jakiegoś czasu. Zarzucicie mi zbytnie przywiązanie do słów lub przesadną analizę, ale co można uznać za związek, i co można uznać za seks?

Może od tego drugiego. Kobieta mnie pyta z iloma kobietami uprawiałem seks, to:
Czy miłość francuska to seks czy pieszczota? A Petting? Czy to się liczy czy nie?
Jeśli to jest jednostronne? To liczy się jednej ze stron (czynnej, biernej?) czy obu?
Czy seks analny liczy się normalnie, czy jakoś inaczej?
A może powinno się zliczać to co prowadzi do orgazmów? (pewnie niektóre kobiety okazałyby się cnotliwe:P)

Gdy jeszcze czatowałem to spotkałem się z takimi sytuacjami że kobieta była dziewica i uznawała że nie uprawiała seksu, mimo że robiła te wszystkie rzeczy wymienione powyżej.

Jeśli chodzi o związki, co musi zaistnieć aby coś nazwać związkiem?
Kilka przykładów:
- Znajomość trwa dwa tygodnie, istnieje uczucie, dwie osoby przez ten cały czas spędzają ze sobą niemal każdą chwilę, uprawiają seks, to czy jest to związek?
- Dwie osoby spotykają się przez rok, jest uczucie, ale z jakiegoś powodu nie ma seksu (np ślubowali czystość do ślubu), to czy jest to związek?
- Jeśli znają się pół roku, jest seks, ale spotykają się tylko raz w miesiącu, czy to jest związek?
- Jest miłość i pożądanie, ale jest tylko to (np jest to znajomość internetowa i nigdy się nie spotkali). Znają się powiedzmy rok, są sobie wierni i czują jakby byli razem, czy można to uznać za związek?
- Czy sam seks, nawet z fascynacji, miłości od pierwszego wejrzenia czy czegoś takiego, można potem uznać za związek?
- Czy romans jest związkiem?
(inne przykłady możecie podać sami:P)

Czy są jakieś kategorie które określają kiedy coś można uznać za związek a kiedy nie?
Czas znajomości, ilość spędzonego czasu, częstotliwość spotkań, uczucie, seks?

Jest jakaś tabelka, w którą można wpisać te dane i wyjdzie odpowiedni wynik?:P

Obie te kwestie są ciekawe, bo przyjmując różne liczenie mogą wychodzić naprawdę bardzo odmienne liczby. Ja się już na tym nadziałem. I jako osoba pytająca i jako odpowiadająca.
Jak Wy to liczycie?

Pozdrawiam
Anty:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co jest związkiem, co jest seksem?

Czyli po takim związku dla jednej osoby to może być związek a dla drugiej nie?

I podobnie można postrzegać seks. Niedawno usłyszałem określenie że kobieta pytana o ilość partnerów seksualnych, wylicza liczbę a potem dzieli przez 2 lub 10 i tyle podaje:P

Ze związkami pewnie niektórzy robią podobnie;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zielony, widziałem tam gdzieś informację że mają promocje, 5l piwa za 90zł, czyli po 9zł za 0,5 by wychodziło. Gdybyś pewnie chciał te 0,5 to podejrzewam że beż promocji i sprzedaży "hurtowej" byłoby to jednak kilka złotych drożej.

D, mam maila w profilu, wystarczy napisać do mnie, mogę podać numer telefonu, opis czy co kto będzie chciał.
Chociaż o 19 w środku tygodnia to pod tą ex-fontanną raczej nie ma ludzi... z drugiej jednak strony o 19 to się nie spotykałem tam chyba, może wychodzą z mszy z Mariackiego(?).

Tak czy owak, wystarczy odrobina dobrej woli, chęć by przyjść i mały wysiłek by dowiedzieć się jak nas rozpoznać i można dać radę;)

@Anty
Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi po ile tam mają piwo bo mają dobre. Tak to hotel, ale mają własny browar - więc ceny są nieporównywalne - w sklepie tego nie kupisz. Ale spoko - nie upieram się - jak dla mnie może być tanie wino na dawnym poligonie (bo z plaż gonią).

@nimfa - rozumiemy - jak już mężatka umawia się z trzema facetami to na pewno nie po to, żeby się tłumaczyć że to tylko koledzy i tylko jedno piwo.

Chociaż nie otrzymałam konkretnej odpowiedzi o jaki rodzaj związku chodzi, to domyślam się, że o relację: kobieta - mężczyzna.
Nie ma problemu z określeniem istnienia związku w formach określonych przez prawo - vide: małżeństwo.
Natomiast określenie w relacjach pozaformalnych co jest związkiem, a co nie jest, jest bardzo trudne. To tak jakby próbować określić gdzie się zaczyna i kończy wolność, miłość, przyjaźń, wszechświat, etc. Tylko osoby pozostające w danych relacjach mogą określić czy istniejące pomiędzy nimi więzi to związek czy nie.

"I jak trzy po 19 nikt nas nie zaczepi to uznajemy że znów nikomu nie starczyło odwagi by przyjść:P"
A skąd ktoś ma wiedzieć, że to właśnie Wy jesteście Tymi, których należy zaczepić :P

właśnie chciałam wykasować z ulubionych forum towarzyskie, bo raczej już tu nie zaglądam ... no i proszę, zawsze coś tu wciagnie,
nie przeczytałam tego co powyżej, może kiedyś nadrobię, ale spróbuję odpowiedzieć ... typowo kobieco ... związkiem jest to co uważasz za związek, to co czujesz, że było zwiazkiem ... ja się właściwie słabo może znam, bo związków w moim życiu naliczyć mogę trzy przy czym jeden trwał 14 lat, drugi jakieś chyba dwa tygodnie, a trzeci trwa nadal ... ten pierwszy to raczej nie mógłby budzić wątpliwości, bo i długość, sex, małzeństwo - wszystko co o związku świadczyć może ...w tym drugim nie było nic z tych rzeczy, nawet klasycznego sexu, a jednak był to związek - decyzja, aby być razem ... o trwajacym nie piszę ...
sex - mi najwygodniej zawsze było liczyć tylko te przypadki, gdzie dochodziło do klasycznego zbliżenia i chyba większości osób wygodniej tak liczyć, ale można też inaczej ... właściwie jakie to ma znaczenie?

Temat wątku wciąż uważam za otwarty:)

Laura, przecież nie musisz siedzieć do 23, możesz wpaść na godzinę, półtorej i o 21 możesz już leżeć w łóżeczku;)

Dobrze mówisz Jurku. Spotkanie zostało ustawione, ja się zjawię, Ty się zjawisz, a reszta jak chce.
Mój mail w profilu jest, numer kom mogę podać...
Ale mam małą nadzieję że ktoś się pojawi, więc nawet nie będę się rozglądał... I jak trzy po 19 nikt nas nie zaczepi to uznajemy że znów nikomu nie starczyło odwagi by przyjść:P

Pozdrawiam
Anty

PS: Nimfa, coś w tym jest;)

Chętnie przyjdę i z Wami porozmawiam, ale jutro nie mogę.
Pasuje mi w piątek wieczorem :)
Tak w środku tygodnia to trochę trudne dla tych co od 7:00 pracują.
Przemyślcie proszę dzień spotkania.

anty po cholere sie pytac :)
ostatnio osiagnelismy niezly wynik

kto chce niech przylazi, kto nie, niech siedzi na tylku
to nie jest spotkanie ostatniej szansy :)
a jedynie przyczynek do rozmowy na zywo w letniej atmosferze

pozdrawiam
jurek

Wiecie, ja bym przyszła, tylko "ja" znów coś powiedziała i puki co jej nie ma, do mnie się też nie odezwała narazie, mimo, że podalam jej maila. A ja jak nie będzie żadnej babki, to nie przyjdę, bo jak to by wyglądało, że się tu umawiam z dwoma facetami ;), czy może i trzema naraz w dodatku, zresztą sama bym się tak źle czuła, bo wiecie, co grupa, to grupa, a takiej mężatce z samymi facetami to nie wypada się umawiać nawet jeśli tylko na ciekawe rozmowy.

Nie mówie że nie przyjde, bo wszystko zależy, czy któraś z forumowiczek sie odezwie tu, że tez przbędzie.
Jak by mnie nie było, to nie gniewajcie sie na mnie, tylko spróbujcie zrozumieć. Bo nie każdemu wszystko wypada.

Klara, Monika, też tu szukały chyba koleżanek, a jak przychodzi co do czego, to ja tu sie jedna zostałam...

Pozdrawiam serdecznie

ps. umówcie się jak co komu pasuje, jeśli wypadnie tak, ze przyjade, to się dostosuje i już. Co innego jak ktoś mówi: będę na 100% procent, to wtedy można sie dostosowywac do niego.

Skromnie zapytam, kto przyjdzie?

Jutro ma być 27 w dzień i 17 °C w nocy, bez deszczu i z lekkim wiaterkiem. Po 19 to już powinna być taka temperatura że przyjemniej siedziałoby się gdzieś na zewnątrz. Wtedy pasuje co drugi lokal:) (bo dym się będzie szybko rozrzedzał).
Może spotkajmy się przed Mariackim (przy rzeźbie) o 19 i gdzieś tam w okolicy chlebnickiej, piwnej czy długiej coś sobie znajdziemy?;)
Przede wszystkim zobaczymy kto przyjdzie i na co kto będzie miał ochotę (piwo, herbatę, coś słodkiego, coś konkretnego do zjedzenia, etc).

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-25.7&y=209.95&z=6&om=h - Położenie Mariackiego
http://img189.imageshack.us/img189/1205/rzezba02.jpg - Rzeźba przed nim.

jurek, ja to bym mógł i o 18 i bez problemu do tej 22-23 mogę posiedzieć;)

anty, mi tam bez wiekszej roznicy, moze byc pozniej
jesli zielonemu pasuje 21, nimfie 19, to niech bedzie ta 19:00
dwie h jakos chyba wytrzymamy ze soba, a pozniej sie obaczy

pozdrawiam
jurek

Zielony, toć to 4 gwiazdkowy hotel, po ile oni tam mają piwo, po 12-15zł?
Prócz tego że jestem biednym bezrobotnym, to jak mam zapłacić tyle za piwo, to się czuje jakbym brał pożyczkę na mieszkanie od lichwiarzy.

Idąc na ostatnie spotkanie widziałem ogródek piwny za budynkiem lotu, piwo 4,8zł. Mogę zapłacić 6, bo to potrójna przebitka cenowa w porównaniu z piwem sklepowym. Mogę zapłacić 7, chociaż to już jest zdzieranie z klienta. Ale jak płacę wyżej to czuje się oszukiwany.

Poza tym obawiam się że nie pamiętanie czy ktoś palił to chyba dla jurka za mało;)

Jeśli chodzi o mnie, to 21, to troche późno, mogłoby być wcześniej o 20 jeśli wam tak by pasowało (lub jeszcze wcześniej), ale powiedziałam 20, co by wypośrodkować, że może ci co później mogą, to jakbyśmy sie umówili na 20, to i mógłby przyjść ktoś, kto może o 21 i sie zachaczyc o spotkanie również, tylko tą godzinkę później poprostu dołączyć na przykłąd, coby było sprawiedliwie i pasowało.

No niech się każdy wypowie na którą godzinę mógłby, mogłaby

ps. tylko ja liczę na jakieś kobiety, bo jak przyjdzie samych 3 facetów, to ja nie przyjdę, bo się będę bała ;)

"ja", a przyszłabyś napewno? :)

ps. jestem za wymogiem bez papierosa :) bardzo mi na tym zależy;)

ps. "ja" daj jakieś namiary na maila, albo napisz do mnie: angle1@tlen.pl

http://www.hotelgdansk.com.pl/restauracja,178,1,19.html
Są otwarci do 23.

Nie pamiętam, żeby ktoś palił. Poza tym zawsze można usiąść na zewnątrz - w dowolnym miejscu. Propozycje możnaby mnożyć ale to jak ze wszystkim - mając zbyt duży wybór nie wybiera się niczego ;).

Jurek, to ma być 18, czy 21 też może być? A co o tym sądzą inni?
I takie dwa problemy jakie się z tego rodzą. Jeśli spotkanie zacznie się o 21, to o której się skończy? I jaki lokal wybrać by nas móc tam posiedzieć trochę dłużej i by nas nie pogonili?

http://www.lokalbezpapierosa.pl/index.php/mapa/action/city/miasto/7

Tu jest lista miejsc bez papierosa. Które lokale znacie i polecacie?
Ten wymóg by to był lokal bez papierosa to ciężka sprawa;)

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (83 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...

Gay Gdańsk (107 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...