Co jest związkiem, co jest seksem?

Chyba ze dwa lata nie stworzyłem nowego wątku:) Teraz jest opcja dodawania do dzielnicy, niesamowite:D Ale do rzeczy.

Na spotkaniu przez chwilę przewinął się temat związków.
Myślę o tym już od jakiegoś czasu. Zarzucicie mi zbytnie przywiązanie do słów lub przesadną analizę, ale co można uznać za związek, i co można uznać za seks?

Może od tego drugiego. Kobieta mnie pyta z iloma kobietami uprawiałem seks, to:
Czy miłość francuska to seks czy pieszczota? A Petting? Czy to się liczy czy nie?
Jeśli to jest jednostronne? To liczy się jednej ze stron (czynnej, biernej?) czy obu?
Czy seks analny liczy się normalnie, czy jakoś inaczej?
A może powinno się zliczać to co prowadzi do orgazmów? (pewnie niektóre kobiety okazałyby się cnotliwe:P)

Gdy jeszcze czatowałem to spotkałem się z takimi sytuacjami że kobieta była dziewica i uznawała że nie uprawiała seksu, mimo że robiła te wszystkie rzeczy wymienione powyżej.

Jeśli chodzi o związki, co musi zaistnieć aby coś nazwać związkiem?
Kilka przykładów:
- Znajomość trwa dwa tygodnie, istnieje uczucie, dwie osoby przez ten cały czas spędzają ze sobą niemal każdą chwilę, uprawiają seks, to czy jest to związek?
- Dwie osoby spotykają się przez rok, jest uczucie, ale z jakiegoś powodu nie ma seksu (np ślubowali czystość do ślubu), to czy jest to związek?
- Jeśli znają się pół roku, jest seks, ale spotykają się tylko raz w miesiącu, czy to jest związek?
- Jest miłość i pożądanie, ale jest tylko to (np jest to znajomość internetowa i nigdy się nie spotkali). Znają się powiedzmy rok, są sobie wierni i czują jakby byli razem, czy można to uznać za związek?
- Czy sam seks, nawet z fascynacji, miłości od pierwszego wejrzenia czy czegoś takiego, można potem uznać za związek?
- Czy romans jest związkiem?
(inne przykłady możecie podać sami:P)

Czy są jakieś kategorie które określają kiedy coś można uznać za związek a kiedy nie?
Czas znajomości, ilość spędzonego czasu, częstotliwość spotkań, uczucie, seks?

Jest jakaś tabelka, w którą można wpisać te dane i wyjdzie odpowiedni wynik?:P

Obie te kwestie są ciekawe, bo przyjmując różne liczenie mogą wychodzić naprawdę bardzo odmienne liczby. Ja się już na tym nadziałem. I jako osoba pytająca i jako odpowiadająca.
Jak Wy to liczycie?

Pozdrawiam
Anty:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Co jest związkiem, co jest seksem?

ad. definicji nr 2

niech znajdzie się tez tam słowo porządać, bo do tej tirówki, to delikatne, subtelne słowo (pragnie) nie pasuje, a definicja musi brzmieć tak, coby mogła jak najwięcej opcji objąć, które do niej należą ;), coby się ktoś nie pomylił i mi tu nie wstawił tej "pani" w definicję nr 1 !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

@jurekdz
"ukrywamy zazwyczaj te fakty, ktorych sie wstydzimy
jesli kobieta pyta, pewnie chce poznac odpowiedz"

Jeśli przyszła teściowa (bądź co bądź kobieta) pyta o moje studia to zaręczam Ci, że nie interesują jej na przykład arkana ortopedii czy zawiłości okulistyki. Myśli sobie raczej - o lekarz: kilka lat ciężkich studiów, mądra głowa, dobry człowiek zdolny do poświęceń. Na początku będzie biednie, ale jak wyrobi sobie nazwisko to będzie tylko kopertki przyjmował, no i te znajomości - jakże potrzebne w dzisiejszych czasach.

Zatem, tak - chce poznać odpowiedź ale nie na to pytanie, które zadała.

więc małżeństwo które sie pragnie na ogległość, to również sex, tylko w związku.

Mam tu już w głowie moje dwie definicje zwązane, z tym, co jest czym, cobyście nie mieli problemu policzyć ;)

1. Definicja: związek:

jak już pisałam wcześniej, ale powtórzę, niech będzie. Związkiem jest relacja w której występuje przedewszystkim więź psychiczna, ale i również pragnienie, czy pożądanie (jak kto woli, lub jaką ma potrzebę określenia tego) do tej drugiej osoby. Chodzi mi w tym momencie o taki związek np. kobieta-mężczyzna, którzy również siebie pragną. Nie wspominam już tutaj o tych innych związkach które istnieją bez sexu, typu przyjaźń, i tym podobne, bo jak zacznę tu pisać, że uważam też to za związki (tam gdzie nie występuje seks, te matka - córka, przyjaciółka - przyjaciółka, biorąc te wszystkie wyjątki pod uwagę), to sie zaraz zbytnio rozpisze i mi znów Anty zarzuci, że to nie na temat, pomimo, że temat się rozciągnął poprostu wzdłuż i wszesz;)

Westchnę więc i powiem: czuję się ograniczona :(

;)

2. sex jest wtedy gdy dwie osoby siebie pragną, lub jedna, czy druga ze stron zrobi coś, lub powie takiego, że obydwoje będą siebie pragnąć nawzajem.

Tak więc możnaby sobie przypasować te wszystkie relacje i stwierdzić, co jest co. Nie będę wchodzić w szczegóły tych waszych ostatnich "świńskich już coraz bardziej przykładów"! :P, jak kto chce, to niech sobie tą ową tirówke, czy tego tirówkarza co to z niej korzysta przypasuje, do moich definicji :P

"czy ceberseks jest seksem"

jeśli są to dwie osoby, to moim zdaniem, to jest sex, jeśli więcej, bo zaraz mi i o tej kwesti tu napiszecie, to pewnie bym ujęła to jako "cyber orgie" ! heh

oczywiście to takie moje przemyślenia i stwierdzenia, bo jakoś mnie te "rzeczy" by nie pociągały zupełnie

ps. zaraz się zastanowie nad tym jak mu tam...transatlantyckim...

myślę, że sex jest wtedy gdy dwie osoby odprawiają ze sobą te "...hmmm jak to ująć całościowo, bo mi jakoś ciężko to objąć jednym zdaniem tutaj...niech będą gierki, związane z pożądaniem drugiej osoby"

Szacun :) odpowiedzieliście szybciej niż napisałem :)

No to dokładamy jeszcze więcej - czy ceberseks jest seksem? z osobą poznaną na czacie, albo transatlantycki kontakt małżonków z 30 letnim stażem? Jest czy nie?

Albo wyobraźmy sobie kierowcę TIRa. Powiedzmy że zaliczył 100 tirówek. Czy miał 100 kobiet, czy te 100 zlewa się w jedną Rumunkę, która po polsku zna tylko kilka branżowych terminów branżowych, nie ma twarzy ani imienia. Jak to policzyć?

Jak już uda się wszystko zdefiniować, policzyć, otrzymamy na końcu liczbę to co dalej?

Anty:

TAK!

ps. w realu rozmawiając z wami nie byłabym taka śmiała w tym temacie ;)

Dobre pytanie zielony:) Moim zdaniem NIE

Nimfa, a skoro mówisz tak, to masturbacja na odległość (np gdy dwoje rozmawia przez internet lub telefon) to też seks czy nie?

Apropos całusa chodziło mi o całuśnego całusa w............................................USTA ;) heh oczywiście i nie przekręcaj tam :P

Więc moja odpowiedź brzmi TAK jest sexem :)

ps. z każdą chwilą będzie coraz większy problem z policzeniem ;)

Może i tak. Ale zakładając, że spotkałbym Tajemniczą, był otwarty na nowe związki to po czymś takim bym już wiedział, że to nie z nią.

Jeśli chodzi o wyciąganie na światło dzienne, to można spotkać się z czymś co nazywam odstraszaniem. Jestem dziwna, jestem porąbana, nikt mnie nie rozumie, dawałam byle komu, jestem wredna, pamiętliwa i czepialska. Z jednej strony test - czy jemu naprawdę zależy, czy zaakceptuje też wady, a potem jest już tylko eskalacja wad - bo przecież wiedziałeś że jestem wredna.

Z drugiej strony to też nie działa. Ja mam taką konstrukcję, że pale mosty. Może znów znajdziesz jakieś uzasadnienie, ale mi to samo wychodzi - palę i już. O czym lojalnie ostrzegam - gdy taki temat wyniknie. I jeśli już dojdzie do tego, że zaczynam zabawy z ogniem to jest zdziwienie - że jak to, przecież moglibyśmy się przyjaźnić a ja wszystko psuję.
Jednym słowem, w moje relacje taki ekshibicjonizm nic nie wnosi.

To ja dołożę, żeby było jeszcze trudniej: czy masturbacja w obecności partnera jest seksem :P

Dokładnie, no niemal dokładnie. Bo w przypadku Tajemniczej rzeczywiście nie musisz wiedzieć, nie jest ci to do niczego niezbędne. Gdy jednak tworzysz związek to powinieneś to wiedzieć, bo ma wpływ na wasze relacje. Zresztą prędzej czy później to wyjdzie, a bezpieczniej i rozsądniej jest to samemu wyciągnąć na światło dzienne i to możliwie szybko.

To ja odbiję trochę piłeczkę. Jest sobie para, powiedzmy on pije i bije. Albo ona nie kocha, zdradza. Albo coś się skończyło. No i teraz nie rozmawiają więcej niż to potrzeba (kup chleb, wyniosłeś śmieci?).
Mają dzieci, albo psa, wspólny dom albo raty za telewizor. To ich łączy.
Czy to jest związek?

Myślę, że pięciokąt w takim momencie życia odciska trwały ślad. Ktoś nam (może mi) na tym forum zarzucił wrażliwość. Jestem przekonany, że jeśli to ma wpływ na obecne życie, postrzeganie świata zostałoby przeze mnie wychwycone. Na pewno bez szczegółów, może pomyliłbym się, pogubił w domysłach, ale wiedziałbym że coś jest nie tak - tak jak z Tajemniczą - mam na nią kilka pomysłów, pewnie błędnych - ale coś jest nie tak - a ja nie muszę wiedzieć dokładnie co.

Całus? Taniec?

To 1001 jest realną liczbą, zwłaszcza jak ktoś dużo imprezuje:P

A jak dodamy do tego definicję Jezusa:
"Słyszeliście, że powiedziano: Nie cudzołóż!
A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa.

To można dobić to 1000 w tydzień:d

witam wszzystkich

anty napisales ze nalezy wrocic do glownego temau i ze uczepiono sie tu gwacicieli ale ty sam zarzuciles mi wresje zwiazku-seksu i gwacicieli

mowa byla czy chcemy wiedziec?.... o nowej ksiazce,
nie mowilam ze mamy o nic nie pytac tylko o tym ze nbie warto wypytywac sie o kazdy detal(jaki z kim dlaczrego kiedy i po co) mysle ze jesli trafiasz na druga osoba z ktora zakladam ze chcesz stworzyc trwaly zwiazek jest rowniez wiele innych aspektow ktore oceniaja go i jego poprzednie zwiakzki.chodzby jego stosunek do ciebie i jego rodziny.

odchodzac calkowicie od wersji z gwalcicielem i innymi chorobami bo sa to przypadki o ktorych i tak sie nie mowi i zadko kiedy przyszla dziewczyna czy chlopak zorientuje sie ze druga osoba bylo kiedys cos nnie tak az w tak duzym tego slowa znaczeniu.

jezeli juz z kims sie spotykamy i nawet zapytamy sie "delikatnie" o jego byle "kochanki" a nie wyda nam sie w jego wypowiedzi ze bylo to cos zlego,karanego i bog wie co jeszcze(od tego tez jest intuicja zeby wyczuc pewne nieodpowiednie elementy w zachowaniu) to po co dalej drazyc temat.

calus w co? :)

seksem jest nawet taniec, a co dopiero calus

pozdrawiam
jurek

a i nawet całus może zaliczać sie do sexu, bo może wzbudzic takie pożądanie o jakich można pomarzyć, a od całusa ludzie zazwyczaj zaczynają...chyba ...

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Para szuka pary (7 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Jak przekonać męża do powrotu? (115 odpowiedzi)

Miesiąc temu zostawił mnie mąż wyprowadził się bez uprzedzenia kiedy byłam w pracy. Na początku...