pyszne są te pieczarki z przepisu Ajeczki :)))) robiłam już dwa razy :] za drugim razem dodałam jeszcze zielonej pietruszki :]
tutaj zebrałam moje ulubione przepisy :]
http://forum.trojmiasto.pl/Pomysl-na-miesko-z-grilla-t243820,1,16.html
kaszankę (zwykłą lub białą) też czasem robię w folii - jedna kaszanka, dokładam do środka po kilka cząstek jabłka, kilka krążków cebuli, posypuję majerankiem, wkładam świeże gałązki tymianku, zawijam szczelnie w folię :]
ostatnio na wielkie otwarcie naszego sezonu i majówki(w ostatni dzień kwietnia - ale to drobny szczegół) zrobiłam też pyszne mięsko :] teoretycznie przepis oryginalny jest na skrzydełka - ja zrobiłam bioderka z kurczaka :] w jogurtowej marynacie :] nauczona doświadczeniem z nimi - najpierw marynowałam caluteńki dzień, żeby wieczorem upiec w piekarniku :] w ten sposób nie bałam się, że skórka spali się zanim mięso dobrze się upiecze :]
do tego były pałki w marynacie pt. "radosna twórczość" ;]