Co o tym sądzicie ?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
W jednej z restauracji zaproponowano mi cenę 130 zł od osoby za wesele
ale w tym już mam:
W menu
- przystawka
- obiad dwudaniowy
- deser
- bogaty wybór przekąsek
- soki, woda, kawa, herbata
- ciepły posiłek po północy
Alkohole
- 0,25 wódki na osobę
- kieliszek szampana na powitanie

Do tego wliczone w cene są również:
- sala
- obsługa
- 4 dwuosobowe pokoje ze śniadaniem
- parking z nocnym dozorem dla aut

Co myślicie o tych cenach ? Sami kupimy ciasta i zrobimy wystrój aby już za to nie płacić. Będę wdzięczna za wszystkie Wasze sugestie.
Pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co o tym sądzicie ?

Według mnie menu bardzo skromne, a alkoholu stanowczo za mało, u mnie w rodzinie liczy się 1 litr na osobę oczywiście żeby starczyło na tzw port abent, poprawiny i dla nie pijących na weselu po flaszce do domu. ale podejżema cena jest tak wysoka a menu ubogie bo są wliczone noclegi

Malwina ja uważam, że to nie jest wygórowana cena, szczególnie że masz jeszcze 4 pokoje wliczone bardzo atrakcyjna oferta :) warto się zastanowić nad nią :) jeszcze zależy oczywiście od okolicy i jakości tego jedzenia ;) no i gdzie to jest

To zalezy gdzie to jest, jesli hotel to jest dobra cena, jesli cos innego to taka sobie.
Ja mam w hotelu ****, place 120 od osoby, menu jest szersze, kawa herbata bez ograniczen, szampon na poczatek, dostajemy apartament dla nowozencow, ale nie ma ciast, napoi i alkocholu, ale ty i tak pisalas ze w swoim zakresie bedziesz je miala, a alkochol i tak musisz dokupic , bo to co daja to za malo.
moze potarguj z nimi cene - szczegolnie jesli masz duza ilosc osob, albo rozejrzyj sie jeszcze jesli masz czas. Ja nim wybralam to wczesniej bylam w 5 hotelach na rozmowie i dopiero po tym zdecydowalam sie .
Pozdr.

Mi sie wydaje, ze to dobra cena. my placimy 279 zl na osobe, ale wliczone mamy praktycznie wszystko, ciasta, alkohol, dekoracje, orkiestre itp. i pokoje dla gosci. Wesele+poprawiny. jedynie musimy dokupic wina, whisky itp. Mam nadzieje, ze za taka cene to jedzenia bedzie wystarczajaco....zobaczymy.

chyba alkohol
pozdrawiam

Piszac alkohol, mialam na mysle wodke, a inne trunki typu whisky, gin i wina sami musimy dokupic.

Mi tez sie wydaje ze cena jest bardzo przystepna a w nia macie wliczone jednak sporo pozycji... My placimy tyle samo ale tylko z 1 naszym pokojem, i uwazam ze jak na obecne wygorowane wszedzie ceny to powinniscie sie zgodzic ,jelsi tylko miejsce wam odpowiada i nie jest to jakis bylejaki bar :-D

Pokoje są przyzwoite (tak mniej więcej 2-3 gwiazdki) z łazienką, lodówką, telefonem i telewizorem dla gości jest też możliwość darmowego korezystania z siłowni i sauny ... choć to raczej słaba atrakcja dla weselników, no chyba, że niektórzy zostaną sobie potem dłużej.
Alkoholu tylko tyle chcieliśmy bo w razie czego możemy u nich dokupić ile będzie potrzeba i nie zostanie nam nic po imprezie. Butelka wódki Bols będzie dla nas kosztować z rabatem tylko 30 zł.
Ustaliliśmy też ilość napoi a w razie czego doplacimy gdyby zabrakło. Kawa i herbata będzie bez ograniczeń. A jakby ktoś zażyczył coś innego do picia to mają się z nami skontaktować i najwyżej zostanie to doliczone do rachunku.
Byam w wielu miejscach i wydaje mi się, że to jednak dobra cena. A Wasze sugestie jeszcze mnie w tym upewniły. Bardzo dziękuję za pomoc :)
Miejsce też jest bardzo miłe i a ludzie z którymi rozmawialiśmy też bardzo uprzejmi. Tak czy siak najważniejsze to niezapominać, że tego dnia my będziemy dla siebie najważniejsi a reszta to tylko oprawa tego wyjątkowego dnia ... :)

Moim zdaniem jest to dosc dobra oferta. Ja mam menu za 135zl, i musze jeszcze doliczyc: ciasta, tort, alkohole, soki, i pokoje dla gosci. My na glowe liczymy pol litra wodki, i bedzie jeszcze duzo wina.

nie wiem gdzie to ci zaproponowali ale cos mi sie tu nie zgadza, jedzonko, do tego soki, alkohol i jeszzce pokoje i to ze śniadaniem za 130zł, podejrzane!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiem, że to tanio. Ale może inni nieco przesadzają po prostu z cenami. Właśnie dowiedziałam się, że koleżanka mojej koleżnki robiła tam wesele i było super. Właściciele bardzo się starali a goście byli zachwyceni jedzeniem. Niedługo podejmujemy decyzję i nadal się rozglądamy ale jak do tej pory nic lepszego nie udało się nam znaleźć ... bierzemy pod uwagę cenę i jakość. Pewnie w dużym markowym hotelu byłoby bardziej elegancko i wykwintnie ale to nie na naszą kieszeń.

Podzielam zdanie "monika1". Ma to być najpiękniejszy dzień w życiu i musicie to dokładnie wszystko sprawdzić. Jeśli cena nie zawiera noclegu to ok ale z noclegiem dla gosci, to juz dziwna sprawa. My zanim podpisalismy umowę bardzo dokładnie sprawdzalismy miejsca i ceny. Bylismy bardzo wybredni i dociekliwi. Pytajcie o wszystko aby dzień przed ślubem nie bylo niespodzianki.

Dostaliśmy w cenie 4 pokoje a wesele jest na 70 osób ... i tak pewnie będziemy musieli kilka dokupić bo te nie wystarczą. Normalna cena za 2 -osobowy pokój ze śniadaniem po sezonie to 150 zł.

No, i sprawa staje sie juz bardziej klarowna.

Mozesz mi napisac co to za hoteL?? na email jak chcesz ok dzieki