Co sądzicie o salonach ślubnych w Gdańsku?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Od jakiegoś czasu chodzę po salonach ślubnych w poszukiwaniu wymarzonej sukni i jestem zawiedziona. Brakuje mi nowoczesnego salonu z profesjonalną obsługą. Panie owszem bywają miłe, ale nigdzie nie trafiłam na młodą osobę, która zna się na obecnych trendach w modzie. Salony proponują suknie na stronach internetowych, których nie ma na miejscu. Szkoda, że w tej branży jesteśmy tak zacofani:( Czy dla was poszukiwania sukni też były/ są takim koszmarem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co sądzicie o salonach ślubnych w Gdańsku?

ja byłam w kilki salonach i najlepsze wrażenie wywarł na mnie salon Arttrend w Gdańsku Oliwie i tam też zakupiłam swoją suknię. polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja robilam rundke po salonach gdanskich(okolice galerii bałtyckiej) i gdynskich - Marietta, Agnes i na świetojanskiej. w niektorych czułaam sie nieswojo, nie moglam dotknac nawet sukni, chociaz czesc byla w workach, cny były czasem jak z bajki. Suknie znalazlam w Wejherowie, w Lady Inez. Mogłam przymierzyc kilka sukni, nie bylo problemu, ze kazda z nich była na manekinie, cierpliwa wlascicielka, nie wciskala mi na sile sukni, ale doradzila taka, w której od razu poczułam, ze to wlasciwa. Cena zdecydowanie nie-trójmiejska. polecam :)

hmm w sumie dobrze ze powstal ten wątek i zaspokoił moją ciekawośc, bo ja suknię kupiłam w UK i mialam pewne watpliwosci- a to że może w Polsce jakaś lepszą bym w danej cenie dostała i z możlwością super profesjonalnej obsługi z najwyżej połki, ale po postach widze że chyba bardzo dobrze zrobilam kupując moja wymarzona kiecke w anglii:)

ja robiac maraton po gdansku trafilam do Memoli (reszta to porazka dla mnie) i tam juz pozostalam maja duzy wybor i do polowy listopada promocje, jestem strasznie wybredna i tylko tam mieli a wlasciwie uszyja to co sobie wymyslilam :) (z dwoch kiecek robia mi jedna i to jeszcze taka dla odważnych dla panny mlodej z charakterkiem ;p )
image

Po przejrzeniu strony Arttrend z kolekcją 2011 stwierdzam, że na pewno nie mają sztampowych sukienek, także coś nowoczesnego raczej tam znajdziesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ACZYBYLASWLANETTINAZABIKRUK>WWW:LANETTI:PL

ja polecam langorie we wrzeszczu, mogłam mierzyć co tylko chce, panie naprawde pomocne i widziały wady do poprawki których ja bym w życiu nie zauwazyła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja w Livia w Oliwie - salon mały, kameralny za to przymierzalnie super wygodne i można robić zdjęcia ( w wiekszości salonów nie można ) - poza tym miła atmosfera i wszystko zgodnie z umową bez opóźnień
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się, dokladnie to samo, cierpliwosc anielska :)

ja może nie obeszłam jakiejś masakrycznej ilości salonów, ale...

1. w osowie (nie evinion, ten drugi) - z obsługi byłam zadowolona, minusem jest przymierzalnia; no i modele, które nie w moim stylu

2. memolia - ok, ale nastawienie generalnie na komis lub szycie
pozytywnie

3. grażyna na żabiance - jak dla mnie bieda; pani spóźniła się z pół godziny, co chwila ktoś wchodził; wciskała mi swoje i nie była elastyczna

4. Beauty (chyba - na przeciw GB, pierwsza od skrzyżowania ze słowackiego) - fajny salon, znalazłabym coś dla siebie

Sukienkę kupiłam w Livia w Oliwie - http://www.livia-suknie.pl
mogę z czystym sumieniem polecić, bo przez te kilka miesięcy nie miałam powodu do niezadowolenia z obsługi
na pewno znajdziesz tam sukienki w innym stylu niż ten ogólnie promowany; raczej nie mają princesek,a na pewno te sukienki nie rpzeważają w ich ofercie

Ja zwiedziłam wszyskie salony we wrzeszczu na Grunwaldzkiej, wszystkie na Władysława IV w Gdyni i jeszcze Madonnę w Gdyni na Wielkopolskiej.

Moje wrażenia:

Wrzeszcz:

1. Beauty - znalazłam jedną ładną suknię, miła obsługa, nienajgorzej, można potem oddać suknię w komis,
2. Li Lea - ładne suknie, ale obsługa taka sobie. Staniesz nie tam gdzie trzeba w butach, zaraz raban, że zabrudzisz podłogę tam gdzie się chodzi w sukni. Również funkcjonuje komis,
3. Langoria- bardzo miła obsługa, ale przeważają przeładowane ozdobami suknie, zupełnie nie w moim stylu.
4. Elja podobnie jak Langoria - nie znalazłam nic dla siebie.

Gdynia:

1. Agnes - duży wybór, bardzo profesjonalna obsługa.
2. Marietta - nie znalazłam nic dla siebie, chyba najsłabszy salon pod względem oferty, miła obsługa, ale panie nie potrafiły zrozumieć, że chcę suknię bez koronek i kryształków.
3. Farage - zecydowanie zbyt teatralne suknie, dla tych, które chcą wyglądać dosłownie jak księżniczki z bajki Disneya,
4. Madonna - piękne, niepowtarzalne suknie, ale ceny strasznie wysokie. Tam znalazłam mój pierwszy typ, na szczęście poza ceną miała jeszcze jedną wadę - była bardzo ciężka, nie wiem, czy dałabym w niej radę całą noc, więc nie byłam tak bardzo niepocieszona:)

Miałam bardzo sprecyzowane oczekiwania co do skukni - prosta, elegancka, zero ozdób, nie beza, rybka itp. Znalazłam taką w Agnes w Gdyni (Kolekcja 1, model 10232). Suknia wspaniała, świetnie się w niej czułam i bawiłam na weselu.

Wszystkie przymiarki były w terminie, zero opóźnień. Poza skróceniem sukni do wysokości butów była tylko jedna mała poprawka. Bardzo profesjonalna obsługa. Polecam!

ferage - tam zmówiłam suknię obsługa była miła dopóki nie wpłaciłam zaliczki, później już im mniej zależało na kliencie

lisa ferrera - Pani była wściekła już po 5 sukni ale sie nie dałam i na złość zmierzyłam jeszcze 2 bo i tak wiedziałam ze przy takiej obsłudze nie ma co kupować

First lady - miła obsługa suknie ładne ale nie zbyt wiele w moim stylu

agnes - hurtownia a nie salon:)

beauty - miła obsługa suknie ładne ale nie powaliły mnie

Madonna - ceny spowodowały że nawet nie weszłam do przymierzalni

langoria - obsługa miła, suknie piękne i wyjątkowe tu dobarałam wszystkie dodatki do sukni. Panią zajełam mnustwo czasu a i tak nie przeszkadzało im że tylko dodatki dobieram do sukni

Ja nie zwiedziałam takiej ilości salonów jak dziewczyny powyżej, ale salon który powalil mnie obsługą i sukniami to Attrend. Panie samowicie miłe. Same mówiły, że w danej sukni wygladam byle jak. W cene sukni na wyprzedaży były wliczone przeróbki i czyszczenie, a nie tak jak w innych salonach suknia 1500 +300zł przeróbki +100zł czyszczenie... Bardzo mi się to podobało. Niestety miałam za mało czasu aby zdecydowa się na kupno właśnie tam bo na wymarzoną musiałabym czekać 5 miesięcy, a za tyle to będę szczesliwą zonką :)

w Gdansku najbardziej odpowiadaly mi suknie w salonie paris przy slowackiego. Jezeli trafi sie na panią blondynkę - jest naprawde fajnie, ma dobry gust, potrafi sensownie doradzic, jest niezmiernie zyczliwa. W gdyni podobaly mi sie suknie w Madonnie i Cymbelline, w pierwszym z wymienionych obsluga byla srednio zyczliwa, w drugim - ok.

Ja byłam w Agnes, Farage, Marietta i Arttrend. Wszystkie Panie były bardzo miłe, natomiast swoim profesjonalizmem urzekły mnie Panie z Arttrend i tuaj po dwugodzinnych przymiarkach zdecydowałam się kupić suknie :-)

ja kupilam suknie w farage, obsluga przemila , a co dla mnie najwazniejsze mozna tam kupic awangardowe suknie, sporo tam bogato zdobionych "ksiezniczek" ale sa tez inne modele, ja znalazlam tam moja wymarzona suknie inna niz wszystkie, wygodna, lekka o nietypowym kroju. polecam

dodam ze przeszlam wszystkie mozliwe salony w trojmiescie i wejherowie i owszem - suknie piekne ale wszedzie wszystkie w tym samym stylu , osoba ktora szuka czegos naprawde "oryginalnego" nic nie ma. co z tego ze wszystki panie wciskaly mi sukienki rybki, moze i ladnie w nich wygladalam ale w zadnej nie moglam sie ruszac, czulam sie ograniczona :)

http://img831.imageshack.us/img831/7551/koci.jpg

Swoją suknie wybrałam w Arttrend. Obsługa bardzo miła, ale najważniejsze dla mnie-suknie, które różniły sie od innych. Po maratonie w Gdańsku i Gdyni, stwierdziłam ze chyba odwolam ślub ;) poprostu wszystkie suknie były podobne do siebie, często w stylu które mi sie poprostu nie podoba.. Nie chcialam tez wydac 5 tys na sukienke, tak wiec niektorych kolekcji nie bralam pod uwage.. No i w koncu trafilam do Arttrend:) Moja wybranka to MGNY numer 36032:) juz nie moge sie doczekać odbioru!! Szkoda ze na sukienki ślubne trzeba tyle czekać :( ale najważniejsze ze juz ja mam:) nie wiem jak maja inne panny młode,ale ja poczułam taka ulgę, teraz juz mnie nic nie stresuje, a mam niezłe problemy z sala... Ale damy rade!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłam w salonach w 3 Gdańsku Wrzeszczu i powiem tak:
- salon naprzeciwko galerii bałtyckiej Beauty - babeczka nawet miła, ale nie patrzy na sylwetkę człowieka, tylko leci po kolei i we wszystkim jest ślicznie, czyli pitu pitu, bez szału (dziewczyna mierzyła ze mną równolegle suknie i we wszystkich wg pań wyglądałyśmy ślicznie - ona przy sobie, ja szczupła), nie można robić fot (co wg mnie jest głupie)

- salon koło Beauty prowadzi pani starsza i syn, uciekałam stamtąd w popłochu, nie zapisują na godziny, jedna pani miała przymiarkę i na jej miejscu rzuciłabym w pieruny ten salon i uciekła; na moje info, że ślub w lipcu Pani starsza właścicielka wywracała tak oczami, że "już szyć trzeba", że mi się odechciało.

Pojechałam do Pruszcza Gd.
Byłam w dwóch salonach, na raciborskiego i w NewStyle (za Tesco). W jednym i drugim Panie były młode i miłe.
Pani w NewStyle jakoś bardziej zaangażowana, przynosiła multum sukienek, mierzyłam, mówiła otwarcie co za ile, na co ma promocje -30%. I tam znalazłam moją suknię.

http://forum.trojmiasto.pl/Salony-slubne-opinie-t208450,1,130.html takie sam wątek

Inne tematy z forum

Browar Gdański - opinie i oceny (37 odpowiedzi)

Inwestycja będzie realizowana na terenie dawnego browaru we Wrzeszczu. W pierwszym etapie...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Jesionova (3 odpowiedzi)

Ze względu na lokalizację inwestycji we Wrzeszczu, na dodatek w najbardziej centralnej części tej...