J/w ktoś ma info ze "jego" pzedszkole będzie działać. Do mnie dzwonili ( Sopot) i pytali czy dziecko będzie uczęszczać od 6 maja . Pani dyrektor starała sie bardzo zniechęcić . Jak u Was?
Ww Gdańsku jak zadzwoniłam , to pani dyrektor mówiła że nie wie kiedy otworzy przedszkole , bo nie ma ustaleń z samorządem .Również była bardzo zniechęcająca.
Dostałam na maile . Do podpisania oświadczenie ze pracyje w słuzbach medycznych, mundurowych, handlu, produkcji ( zawody które muszą działać ) i ze nie mam z kim zostawić dziecka ,
Czyli przedszkole nie dla wszystkich.
Znam podstawę programowa i mam lepsze sposoby na realizację niż to co jest nam prezentowane. Gdybym chciała uczyć swoje dziecko przeszła bym na edukację domowa. Dobry nauczyciel nie narzeka na ogarnia nie dzieci bo wie że to jego praca. A skoro sobie nie radzi to jest złym nauczycielem. Ja ze swoim dzieckiem radzę sobie świetnie ale nie chce wykonywać zadań w formie nadesłane przez nauczycielkę. W formie jej widzimisię które uważam za śmieszne i lekko nieudolnie.
Dziecko ma obowiązek szkolny. Tak jest to obowiązek szkoły nie mój weryfikować jak dziecko pracuje i jakie zdobywa umiejętności.
Proszę wystawić mojemu dziecku ndst a spotkamy się w kuratorium kto wie może i w sądzie.
Koniec z tą obłuda.