Re: Co zrobić?
Dzieki za odpowiedzi.Na ścianach i sufitach były stare tapety.zostały one zerwane do poprzednich gładzi(gipsowe na mokro).
Po zerwaniu tapet z sufitu okazało się,ze mieszkanie było zalane,pół sufitu spadło na podłogę,same pęknięcia ,pajęczyna dosłownie.
Sufity zostały zagruntowane 2krotnie Gruntem głęboko penetrującym ,została wklejona siatka elewacyjna na klej do siatki.po wyschięciu całośc wyszpachlowana dwukrotnie gładzią,przecierka,białkowanie i malowanie 2X pod finish.
Ściany( narzutka na słomie i listewkach)nie były aż tak zaorane pęknięciami,więc zostały zagruntowane i wyszpachlowane.Na scianach pęknięcia powstały w miejscach łączeń ze starym tynkiem(miejsca przesunięcia gniazdka,miejsca demontażu starych drewnianych futrym itd) czyli peknięcia są w miejscach łączenia nowego materiału ze starym.Mój materiał nie był przeterminowany,na innych remontach nie miałem żadnych problemów z tą chemią,na której bazuję.
Facet wręcz chce,aby oddać mu całą kwotę,ale to sie raczej mija z celem.Robota została przeciez zrobiona,a te peknięcia nie powstały z celowego mojego działania.Owszem,daję gwarancje na wykonane prace,ale w tym momencie to nie wiem,ale gwarancja raczej nie powinna być brana pod uwagę? Jak sądzicie?
0
0