Co zrobić z otartymi kolankami malucha podczas raczkowania ?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam

Chciałabym się dowiedzieć, co zrobić z otartymi kolankami malucha podczas raczkowania.. jak tego uniknąć ? żadne spodnie nie pomagają ani legginsy... mała się co chwilę zraża bo ją boli i szybko się zniechęca... :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Co zrobić z otartymi kolankami malucha podczas raczkowania ?

jak masz jakieś skarpetki frotte to mozesz uciąć palce i zrobic jej takie ochraniacze naciągnąć na kolanka i na to ubrac spodenki

no i oczywiscie codziennie jej smaruj te kolanka np wazelina. musza byc nawilzane,inaczej beda suche i moga piec/swedziec mala.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będą mimo wszystko nakolanniki dla dziecka. Tylko nie chińskie a polskie. Ja kupilam mojej z serii Little Monsters Collection :)

http://seltrade.pl/searches/search/nakolanniki/0

A jak nie nakolanniki to jakieś rajstopki - moze tez jakos ochronią..

dziewczyny kiedyś tu kupowały specjalne ochraniacze na kolana dla dzieci raczkujących

Tak te ochraniacze to wlasnie nakolanniki :)

Ja na początku zrobiłam właśnie ochraniacze ze skarpetek takich z gumką na stopie, która na kolanach robiła za antypoślizg pomocny przy nauce raczkowania.

robiłam identycznie ze skarpetkami,potem zdjęłam dywanik i mały po panelach zasuwał.

albo zrób sama takie ochraniacze albo kup - ale to najlepsza metoda :)

ja dzisiaj zamawiam ochraniacze, bo młody uwielbia raczkować po trawie i wszystko zielone ;/ a tak to święty spokój będzie :) skarpetkowe mu się ściągają. Nie wiem czy w domu te skarpetkowe zdają egzamin (u nas nei ma dywanów i młody biega po parkiecie) ale w ogródku musi coś miec bo oszaleję ;p

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni