Coś innego niż zwykły taniec

W klubie trenuje moja córka od ponad roku. Na początku była to tylko zabawa w taniec. Nie zawsze było łatwo, bo trener bywa wymagający. Ale moja córka lubi taką formę kształcenia - trochę zabawy, a kiedy dziecko dojrzeje do tańca - systematyczna i nienajlżejsza praca. Trener - osoba charyzmatyczna, ale dla niektórych osobowość kontrowersyjna. Ja jestem bardzo zadowolona, moja córka także.
Natomiast letnie obozy taneczne (na takim obozie moja córka jest juz drugi raz) to forma wypoczynbku i szkolenia jaka jest prawie niespotykana gdzie indziej - nie do opisania. Małe dzieci czują się tam doskonale. Po prostu polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Coś innego niż zwykły taniec

Witam Panstwa,
jestesmy malzenstwem w srednim wieku.Kilka lat temu chodzilismy do szkoly tanca towarzyskiego w Berlinie.Praca zawodowa uniemozliwila regularne kontynuowanie szkolenia.Z biegiem czasu coraz wiecej uprzednio poznanych tancow,elementow technicznych,krokow i figur po prostu pozapominalismy.Podczas okazjonalnych "wystepow tanecznych" zatracilismy mozolnie wypracowana pewnosc siebie i swobode-po prostu bylo kiepsko!Coz robic...?Podczas planowanego (3 tygodniowego) urlopu w Gdansku postanowilismy poszukac szkoly tanca oraz dobrego fachowca do "korepetycji tanecznych". Droga internetowa trafilismy na szkple tanca"Wigor" Pana Jerzego Kamienskiego.Zdecydowalismy sie (po pierwszym spotkaniu i odbyciu zajec probnych) na "serie " lekcji indywidualnych-3lub 4 razy w tygodniu,najczesciej 90 minut.
Otoz Pan Kamienski okazal sie bardzo dorym i doswiadczonym nauczycielem i trenerem.Dzieki jego zrozumieniu filozofii oraz ducha tanca towarzyskiego a takze znakomitej umiejetnosci(oraz cierpliwosci!) przekazywania wiedzy,spowodowal,ze z n o w u zaczelismy tanczyc!!!Lekcje u Pana Kamienskiego sa intensywne,poparte nienaganna wiedza z teorii tanca bardzo umiejetnie wkomponowana do udzielanych nam rad praktycznych.To wszystko spowodowalo,ze na nasze "terminy" jezdzilismy (mimo urlopu oraz przewaznie dobrej pogody)bardzo chetnie,zadni nowej wiedzy i treningu.
Bardzo pozytywne wrazenie oraz tzw."efekt finalny" wrecz zobowiazuja nas do napisania tej opini oraz szczerego polecenia szkoly WIGOR Pana Kamienskiego tym wszystkim,ktorzy nie tylko chca nauczyc sie krokow i figur tanecznych ale rowniez sprobowac "zajrzec" glebiej do idei oraz swoistego przeslania tanca towarzyskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0