Cukiernia

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Czy ktos zna jakas dobra cukiernie najlepiej w Gdyni, gdzie robia pyszne domowe ciasta? Bo do Pani Janki z Zukowa troche daleko, zwlaszcza, ze ciasto odbiera sie dzien przed albo w dniu slubu, wiec kto bedzie mial czas aby jechac do Zukowa....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cukiernia

Na cukiernie nie ma co liczyc, jaka by nie byla to i tak zawsze beda to ciasta 'sztuczne' w smaku. Lepiej dalej szukaj osoby, która sama zrobi Ci ciasta w domu. Gdzies tutaj byl watkek o pani Bernadce, ktora robi ciasta i moglaby przyslac Ci swoja oferte na maila /wlacznie ze zdjeciami/.
Pozdrawiam

Polecam cukiernię Sowy - na początku Świętojańskiej w Gdyni.
Ciasta może troszkę droższe niż u konkurencji ale naprawdę rewelacja!

Ja polecam Justynkę na Abrahama.

Najlepsza cukiernia to DELICJE - musisz poszukac gdzie, i musze przyznac, ze duzo lepsze ciasta od Sowy...

Delicja w Gdyni jest na 10 lutego
za skrzyzowaniem z wladyslawa IV a przed skrzyzowaniem z 3 maja...
rzeczywiscie rewelacja... i nie wiem jak teraz ale kiedys w kawiarni godzine przed zamknieciem mozna bylo wszystko dostac za 50 %

Pozdrawiam...

OK, dzięki, chyba właśnie zdecyduję się na Delicje. Chciałabym po prostu, żeby ciasta były bardziej domowe a nie "plastikowe" i całe nasączone jakimiś aromatami, alkoholem itp.

nawet moja wybredna mama je lubi:)
A ona z tych, ze jak poczuje w ciescie margaryne, czy aromat to nie konczy kawalka:))

Wiem, ze jezeli chodzi o Gdansk, to mają oni swoją cukiernie na Zaspie, na osiedlu Jelitkowski Dwor (obok mola w Brzeznie)
ach jakie dobre.
A ja kurde na diecie przed slubem ech:(

a jz z całego serca polecam cukiernie Czernis na świętojańskiej , miłam od nich wszystkie ciasta i torty, goście byli zdumieni smakiem i wygladem