Cukrzyca ciążowa

Cześć Dziewczyny- jestem w 9 tc i zrobiłam test obciążenia glukozą 75- wyniki w normie poza glukozą na czczo :( co mam zrobić? Mam iść najpierw do ginekologa prowadzącego czy gdzie szukać pomocy? Polecacie diabetologów prywatnie, czy lepiej NFZ - jakie poradnie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ile wyszło Ci na czczo?

Wyszlo mi 100... przed ciążą miałam zawsze cukier 94-99. :( po godzinie mam 167, po 2-115.
Wynik oceniła endokrynolog bo akurat miałam wizytę w dniu badania.

Każde przekroczenie glukozy teście kwalifikuje się jako cukrzyca ciążowa. Do diabetologa, pewnie zaleci dietę o niskim indeksie i pomiary cukru we krwi. Nie przejmuj się nie są to dramatyczne wyniki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje - właśnie to na czczo jest przekroczone. Ide prywatnie w czwartek, ale nie wiem czy nie iść szukać pomocy w poradniach ?

Ja korzystam z pomocy dietetyka klinicznego z Foodwise. Fajna poradnia, bo robią wszystko online. Ładujesz tylko badania i dostajesz zalecenia. Nie warto tego odkładać. Ja jestem bardzo zadowolona. Zadzwoń, powiedzą ci jakie badania, wypełnisz formularz na stronie. Już od 4 miesięcy jestem z nimi i póki co nie myślę tego zmieniać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Cukrzycą ciążową to zajmuje się diabetolog a nie dietetyk!
reklamować usługi to nie tu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednak mozna iść na NFZ siostra chodzila z dzieckeim wszystko okey, a po porodzie zniknlela cukrzyca ciazowa

Inne tematy z forum

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (35 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

jak schudnąć... :( (190 odpowiedzi)

Dziewczyny poradzcie cos bo juz nie mam sily... Byłam ostatnio na tym całym Dukanie ale nic waga...

opinie o dr sylwia gulkowska (57 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...