Cytat na dzisiaj

Łysiaka bo se przeglądałem w drodze dziś:

" Znaleźć człowieka, z którym można porozmawiać nie wysłuchując banałów, konowałów, idiotyzmów cwaniackich, łgarstw, fałszywych zapewnień, tanich sprośności lub specjalistycznych bełkotów "fachowca", dla którego branżowe wykształcenie plus umiejętność trzymania widelca jest całą jego kulturą, kogoś bez płaskostopia mózgowego i bez lizusowskiej mentalności - to znaleźć skarb".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Cytat na dzisiaj

Czytając książki o zdrowiu, uważajcie. Jeden błąd drukarski może was zabić.

~Mark Twain
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pożyjemy, zobaczymy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko przed Tobą.
:)

Właśnie, piękna stopka :)

Do tego wątku jeszcze nie dotarłam...

Ja ma dziś tak:
"Ziemia jest pełna nieba,
A każdy zwykły krzew płonie Bogiem,
Ale tylko ci, którzy widzą, zdejmują sandały;
Reszta siada i zrywa jagody".

Elizabeth Barrett Browning.

Nawet stopkę se zmieniłem.

:)

Nie wierz nigdy w mądrość starców, ale przynajmniej posłuchaj, co mówią, przeanalizuj i zostaw z tego coś dla siebie. Powiem ci, co jest w życiu najważniejsze. Nie szukaj nigdy tego, co złudne: majątku, sławy - żeby to zdobyć człowiek rujnuje nerwy przez dziesięciolecia, a może stracić w ciągu jednej doby. Żyj z poczuciem spokojnej wyższości nad życiem, nie bój się biedy, nie żałuj straconego szczęścia, przecież nigdy nie jest tak, że ani goryczy do dna, ani słodyczy do pełna... Ciesz się, że nie marzniesz, że głód i pragnienie nie rwą ci wnętrzności. Jeśli nie masz przetrąconego kręgosłupa, jeśli obie nogi chodzą, obie ręce się ruszają - to komu tu zazdrościć? Po co? Zawiść zżera w końcu samego zawistnika. Przetrzyj oczy, a najwyżej ceń sobie tych, którzy cię kochają i którzy ci dobrze życzą. Nie krzywdź bliźniego, nie obrażaj: pamiętaj - z nikim nie rozstawaj się w gniewie, bo nigdy nie wiadomo, czy to nie twój ostatni uczynek i czy nie taki twój obraz zostanie w ich pamięci.

- R. Kaperski
Pojedynek z Syberią
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie....
co z tego że tęskni jak nagle wpada w paranoje i oskarża cię o wszystko...

-Wiem, że wszystko widziałeś. Wszystko co mówisz, jest słuszne,i zawsze będę się starał być wolny jak ty. I wiem, że teraz pójdziesz do domu, do Doliny Muminków, wypoczniesz i spotkasz znajomych...Jeż mówił ,że kiedy Muminek obudził się ze snu zimowego , zaraz zaczął tęsknić za Tobą...
Czy to nie przyjemnie mieć kogoś, kto tęskni i chodzi, i czeka, i czeka?

ależ dziękuję
wzajemnie
http://www.youtube.com/watch?v=yXvT6-SSrzc&feature=branded

"Ci ,których kocham lubią wiedzieć ,że o nich pamiętam
ja lubię żyć w przekonaniu ,że oni czasem myślą o mnie"
Ja też.
Ale gdybym wybierała się w podróż bez powrotu, uspokajałaby mnie świadomość, że najważniejsza dla mnie osoba wcześniej czy później ułoży sobie życie.

Powodzenia.
Życzę Ci wszystkiego dobrego.

Ci ,których kocham lubią wiedzieć ,że o nich pamiętam
ja lubię żyć w przekonaniu ,że oni czasem myślą o mnie
po prostu mało mnie tam ,gdzie powinno
czas pokaże
pożyjemy -zobaczymy

Ja to widzę inaczej.
Nie ma zniknąć. Trzeba przeżyć ból, a potem świat powinien powoli przestać obracać się wokół tego. Tej osoby, tej straty. Zwłaszcza, kiedy wiesz że na pewno nie będzie powrotu.
I nie, nie blaknie, jeśli przez cały czas to ożywiasz. Jeśli nie pozwalasz temu odejść, bo uważasz że wtedy Twoja miłość nie byłaby prawdziwa. I w ten sposób nie możesz iść dalej. Tkwisz w jednym miejscu z rozjątrzoną raną. Czy ta osoba, w imię której to robisz chciałaby dla Ciebie takiego losu?

z czasem blaknie to ,co widać było mało ważne
"Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi nigdy nie znika"
jak słońce
czasami tylko przysłonięte przez chmury aktualnych zdarzeń
image

Uploaded with ImageShack.us

nigdy nie blaknie

Po pewnym czasie blaknie. I to jest dobre, zwłaszcza jeśli na pewno nie ma powrotu.

"A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając misiową łapkę, co wtedy?
- Nic wielkiego - zapewnił go Puchatek.
Posiedzę tu sobie i na ciebie poczekam.
Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi nigdy nie znika".

noo :) Bukowski w ogóle cały jest do wzięcia:) ku... jak mi się nie chce sprzątać a muszę.. stanowczo idę.. już!

Ja osobiście Julko przepadam za takimi rodzynkami:

"Na lotnisku czekał na mnie z żoną. Ponieważ miałem ze sobą bagaż, poszliśmy od razu do samochodu.
– Mój Boże, nigdy nie widziałem nikogo, kto by tak wyglądał, wychodząc z samolotu – zauważył Keesing.
Miałem na sobie płaszcz mojego nieżyjącego ojca, o wiele za duży. Spodnie były za długie, mankiety całkiem zakrywały buty, co zresztą bardzo mi odpowiadało, ponieważ skarpetki nie pasowały do spodni, a buty miały zupełnie ścięte obcasy. Nie przepadałem za fryzjerami, więc sam obcinałem sobie włosy, jeśli akurat nie miałem pod ręką kobiety, która zrobiłaby to za mnie. Nie lubiłem się golić, toteż co kilka tygodni przystrzygałem brodę nożyczkami. Mimo kiepskiego wzroku nie lubiłem nosić okularów i zakładałem je tylko do czytania. Miałem własne zęby, ale nie było ich z byt wiele. Moja twarz była przekrwiona od picia, zwłaszcza wielki czerwony nochal. Światło raziło mnie w oczy i mrużyłem je, spoglądając niepewnie spomiędzy zapuchniętych powiek. Pasowałbym do każdej dzielnicy mętów na świecie.
Ruszyliśmy
– Spodziewaliśmy się kogoś zupełnie innego – powiedziała Cecylia.
– Tak?
– Chodzi mi o to, że mówisz tak cicho i wyglądasz na łagodnego człowieka. Bill spodziewał się, że wysiądziesz z samolotu zalany w trupa, z przekleństwami na ustach i będziesz się dobierał do każdej napotkanej kobiety.
– Nigdy nie silę się na wulgarność. Czekam, aż przyjdzie sama.
– Twój występ zaplanowano na jutrzejszy wieczór – poinformował mnie Bill.
– Świetnie, w takim razie dziś możemy się zabawić i zapomnieć o wszystkim.
Pojechaliśmy dalej".

Albo to:

"Wszędzie panuje chaos. Ludzie po prostu rzucają się na wszystko w zasięgu ręki: komunizm, zdrową żywność, zen, surfing, balet, hipnozę, terapie grupową, orgie, rowery, zioła, katolicyzm, podnoszenie ciężarów, podróże, ucieczkę od rzeczywistości, wegetarianizm, Indie, malarstwo, rzeźbę, pisanie, komponowanie, dyrygenturę, wyprawy z plecakiem, jogę, kopulację, hazard, alkoholizm, wędrówki bez celu, mrożony jogurt, Beethovena, Bacha, Buddę, Chrystusa, samobójstwo, szyte na miarę garnitury, podróże odrzutowcem do Nowego Jorku, dokądkolwiek... Te fascynacje zmieniają się nieustannie, mijają, ulatują bez śladu. Ludzie po prostu muszą znaleźć sobie jakieś zajęcia w oczekiwaniu na śmierć. To chyba dobrze, że istnieje jakiś wybór".

to dobre :)))

nosz K!.. Onassis..

Inne tematy z forum

Portale randkowe (6 odpowiedzi)

Hej. Co o nich sądzicie? Czy poznaliście kogoś w ten sposób?

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Vibracje (25 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU