Re: Cześć Dziewczyny czy znacie jakiś dobry preparat na poprawę wyglądu włosów? Może jakieś witaminki?
sylwiaagnieszka
(15 lat temu)
Szampon ze skrzypu polnego Radical za ok. 8 zł w aptece, co prawda średnio pachnie ale włosy są po nim zdecydowanie mocniejsze. Polecam też kapsułki dercos vichy (droga sprawa ok. 120zł na allegro) na moje włosy podziałały super ale tylko na krótki czas.
Ważne jest też aby odstawić prostownicę, farbowanie włosów (zwłaszcza farbami z amoniakiem, teraz są fajne balsamy do koloryzacji włosów-nie niszczą włosów jak te z amoniakiem, ja używam wella color touch plus i jestem bardzo zadowolona)
Systematyczne podciananie na pewno też dobrze wpłynie na kondycje włosów.
Tabletki hmmm to chyba sprawa indywidualna, osobiście przerobiłam revalid, h-pantoten, merz special,silice, humavit, skrzypowitę i nie widziałam jakiś oszałamiających efektów (oczywiście nie używałam tego wszystkiego na raz :P)
Wax jako maseczka też super wpływa na kondycję włosów (trzeba nałożyć go na mokre włosy, potem folia i na koniec ręcznik, trzymać min. 30 min i dla lepszego efektu podgrzewać suszarką- stosować raz w tygodniu by nie przeciążać włosów).
Ależ się rozpisałam, chciałabym tego wszystkiego nie wiedzieć i mieć mocne grube włosy ehhhhhh .... :/
0
0