Czy jest potrzebne przedszkole integracyjne dla dzieci z niepełnosprawnościami

Grupa specjalistów zbiera informacje na temat zapotrzebowania na specjalistyczną opiekę dla dzieci z autyzmem, niepełnosprawnością intelektualną, afazją, niepełnosprawnością ruchową, zespołami genetycznymi. Chodzi o stworzenie komfortowego miejsca dla dzieci z realnie i profesjonalnie świadczoną terapią.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Ooswie jest fundacja JASPIK - na Promoteuesza, przy kościele Chrystusa Zbawiciela - która zajmuje się dziećmi z autyzmem . Prowadza róznego rodzaju zajęcia dla dzieciaczków itp. To tak jakby ktoś z Banina szukać pomocy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przedszkole na pewno jest potrzebne , może by ktoś zainteresował się też starszymi dziećmi niepełnosprawnymi -jakieś zakłady terapii

Przydałoby się coś fajnego, jakieś zajęcia dodatkowe rozwijające uzdolnienia dla dzieci "innych" jest problem. Terapie same w sobie się znajdzie ale takie zajęcia rozwijające uzdolnienia, gorzej. Rodzice z dzieckiem z niepełnosprawnościami często nie mogą zapisać na kółka zainteresowań, bo prowadzący się boją takie dzieci brać. Dziecko jest wykluczone potem z zajęć i jak się czuje? Pozostają mu terapie i tyle.Tego brakuje generalnie wszędzie, poczucie,że ja też mogę jak inni chodzić np. na piłkę, na zajęcia jakieś artystyczne czy inne. Taka specjalistyczna nie wiem jak to nazwać :świetlica integracyjna, coś takiego by się przydało.Rozwijanie uzdolnień, budowanie samooceny i pomoc w odnalezieniu swojej drogi. Szkoła tego nie daje. Przynajmniej ja tego nie widzę. Gdybym była bardziej kreatywna, sama bym coś takiego założyła:)

Witam Jak najbardziej potrzebne takie przedszkole. Mam małe dziecko niepełnosprawne, intelektualnie i ruchowo z powodu wady genetycznej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem mamą 5-latka z autyzmem i jak najbardziej jestem za powstaniem takiej placówki dla dzieci z dysfunkcjami intelektualnymi czy ruchowymi. Super byłyby również zajęcia dodatkowe dla takich dzieci np. muzyczne, taneczne, sala poznawania świata czy ze sprzętem do SI.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Serwis de dietrich (10 odpowiedzi)

witam Czy może ktoś polecić serwisanta do kotła gazowego de dietrich? Z góry dziękuje.

Imperium-Auto Salon (14 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....