Czy jest szansa dostania się na budownictwo?

Zastanawiam się nad studiowaniem budownictwa na PG. Jednak matura rozsz. z matmy nie poszła tak jakbym sobie tego życzył. Stąd moje pytanie czy z takimi wynikami mam szanse się dostać w tym roku czy to będzie jedynie wyrzucenie pieniędzy?

Matma podst. ~96%
rozsz. ~44%
obcy post. ~80%
polski podst - nie mam pojęcia jak się wstrzele w klucz :)

Pozdrawiam, i ew. chciałbym by studenci doradzili jakiś inny kierunek ew. inną uczelnie, z góry dziękuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy jest szansa dostania się na budownictwo?

to, czy masz szanse zalezy w duzej mierze od tego, na jakim poziomie mature napisali pozostali abiturienci :)

moim zdaniem bedzie problem z dostaniem sie na budownictwo, ale warto sprobowac. kilka lat temu nie placilo sie ekstra za zaznaczenie przez kandydata nawet kilkunastu interesujacych kierunkow.

kierunek doradzam taki, jaki ciebie interesuje :)

ja uważam budownictwo za ciekawy kierunek, co do wyników już je znam i podam dokładne:
Matematyka podst. - 98%
Matematyka rozsz. - 50%
Angielski podst. - 97%
Polski podst - 57%

Z tego co słyszałem matura tegoroczna poszła nieco lepiej niż z tamtego roku. Czy z takimi wynikami dostałbym się w zeszłym roku? zna ktoś dokładne progi i sposób ich obliczania? Pozdrawiam :)

zakładam również studiowanie energetyki również na PG. Ktoś może studiuje i mógłby się wypowiedzieć nt. poziomu tego kierunku odnośnie innych uczelni?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

to powinno ci pomoc http://rekrutacja.pg.gda.pl/?doc=1223&lang=pl

z politechniki gdańskiej wybrałem:
1) energetyka
2) budownictwo
3) informatyka

Mieszkam daleko ale chce się dostać ze wzgledu na... bliskość morza a także oczywiście przystępne progi :) Teraz będę liczył że gdzieś się jednak uda dostać. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

A może w Elblągu?

Z tego co słyszałem to mają tam dobre Budownictwo (wykładowcy sa nawet z PG) a łatwiej pewnie będzie się dostać niż na PG

http://www.pwsz.elblag.pl/budownictwo.html

możesz też zerknać na Informatykę podobno też jest ciekawa