Czy jest szansa na wiaty przystankowe w Bojanie na nowych przystankach?

Witam, czy na nowych przystankach jest szansa na pojawienie się wiat? Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzień dobry, niestety w pierwszej kolejności musimy zabezpieczyć środki na zatrudnienie dodatkowych osób w urzędzie gminy Szemud. Nie wyrabiamy się ze wszystkimi sprawami, wnioskami i innymi takimi. Wszystkie pokoje musimy po prostu zapełnić, bo budynek jest konkret.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Czy jest szansa na wiaty przystankowe w Bojanie na nowych przystankach?

Autobusy puszczone na próbę, kilka dziennie. Przystanki wciśnięte na poboczu bardziej wskazują na miejsce chwilowego zatrzymania. Widzi tam Pani miejsce na wiaty ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiscie ze widzę, chociaz w miejscach jak np. przy Warszawskiej gdzie jest wiecej terenu. Ludzie zasluguja na to zeby nie stali na deszczu lub sniegu czekajac na busik. Nie chodzilo mi o te przystanki na Majora Bojana gdzie rzeczywiscie stoja one tuz przy czyims ogrodzeniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W tej sprawie już pisałam wcześniej wniosek do samorządu. Poza tym w dniu 15.12.2023 też dopisałam w kolejnym wniosku
wniosek

CD.poprawa infrastruktury transportowej i mobilności w gminie

Szanowni Radni, panie Wójcie, Z nawiązania do mojego poprzedniego wniosku dotyczącego inicjatywy związanej z infrastrukturą transportu rowerowego, pieszego i rozwojem systemów bike-sharingowych, pragnę zwrócić uwagę na konieczność podejmowania działań, które wpłyną na jakość transportu publicznego i alternatywnych sposobów podróżowania w naszej gminie. W związku z tym, złożenie wniosku o projekt budowy, rozbudowy oraz przebudowy infrastruktury transportu rowerowego ma kluczowe znaczenie dla rozwoju naszej społeczności. Proponowane działania obejmują: -Stworzenie Ścieżki Rowerowej oraz Miejsc Postojowych dla Rowerów: W szczególności pod pryzmat uruchomionych przystanków dla linii 639, wiat przystankowych na trasach Majora Bojana, Warszawskiej, Tysiąclecia w Bojanie oraz potencjalnych przystanków na trasach Dambnik i Lesoki. -Przedłużenie Kursów Linii 675 i Z01: Propozycja obejmuje również zwiększenie dostępności komunikacji miejskiej poprzez przedłużenie kursów wymienionych linii. -Miejsca Parkingowe Park&Ride i Kiss&Go: Inicjatywa zakłada stworzenie miejsc parkingowych dla samochodów osobowych typu Park&Ride przykład to przy przystanku vis a vis remizy lub przy stadionie na ul. Warszawskiej w Bojanie, a także miejsc typu Kiss&Go koło szkół w gminie Szemud. W związku z trwającym naborem wniosków o dofinansowanie w ramach Działania 3.1. Mobilność Miejska, zachęcam do rozważenia podjęcia działań w celu złożenia wniosku w tym obszarze. Projekty wspierane w ramach tego naboru przyczynią się do zrównoważonej mobilności, ograniczenia emisji z transportu oraz poprawy integracji i efektywności transportu publicznego. Zachęcam do zapoznania się z informacjami dotyczącymi naboru wniosków na stronie: link do strony z informacjami o naborze wniosków https://www.rpo.pomorskie.eu/-/nabor-wnioskow-o-dofinansowanie-projektow-dla-dzialania-3-1-mobilnosc-miejska-w-ramach-programu-regionalnego-fundusze-europejskie-dla-pomorza-2021-2027 Dziękuję za uwagę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję za informację, nie wiem kim Pani lub Pan jest ale śledzę poczynania na forum użytkownika WPA i uważam że jest Pan/Pani bardzo kompetentną osobą i działającą na rzecz mieszkańców Bojana. Popieram i ściskam gorąco. Serdecznie pozdrawiam.

Jestem członkiem rady sołeckiej w Bojanie, Wioleta Przybojewska-Antosik

Z racji tego, że mam długie nazwisko podpisuję się skrótem. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję bardzo za Pani działania! Już będę wiedziała komu to wszystko zawdzięczamy. Serdecznie dziękuje

Inne tematy z forum

Dyżur radnych Bojano 16.05.24 biblioteka w Bojanie godz.17 (11 odpowiedzi)

#Światłowód w Bojanie! Jak już wiemy, firma Strzyżowski.Net, działająca pod marką Pomorski...

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Plan ogólny Gminy (4 odpowiedzi)

Jak obstawiacie. Wejście w życie Planu ogólnego Gminy, który ma zastąpić MPZP spowoduje, że...