Re: Czy jest tu ktoś kto nie obchodzi świat i innych guseł??
~Rozbawiona
(14 lat temu)
RISICE sie zwyczajnie tylka ruszyc nie chce,by sprawic dziecku radosc. Kazde dziecko lubi dostawac prezenty, kazde dziecko lubi rozpakowywac kolorowy papier i zastanawiac sie co tez w tym pudelku, kartoniku jest dla niego. Takiej matce widac nie zalezy na tym, bo przez swoje zacietrzewienie co do wiary pogubila sens swiat ktore obchodza tez ateisci :) ja do kosciola nie chodze, nie przyjmuje ksiadze, a pasterke nie chodze, ale jak widze wielkie zadowolone oczy mojego dziecka, ktore ubiera ze mna choinke, oglada bombki, zaklada lampki, a pozniej znajduje prezenty i mowi: mamo jestem taki "scesliwy" to widze sens wyprawiania mini swiąt. Nie z powodu wiary, ale z powodu magii chwili.
Jak taka RISIKO cos tam brzęczy, ze nie bo nie, bo bufony codza po sklepach, bo bufony chodza do kosciola zeby sie kiecka pochwalic, to niby gdzie tu chodzi o dziecko???? No???? A co cie to droga RISIKO obchodzi co sobie mysla inni, moze wez sie w garsc zacietrzewiona otempiala kobieto i stworz magiczne chwile dziecku bo jestes sztywna jak kloda i martwa jak pioropusz. Jedni dzieciom zabieraja dostep do slodyczy, drudzy je biją, trzeci ubieraja w sztywne ubrania i kaza jesc nozem i widelcem z serwetka na kolanach, a ci ostatni zabieraja im magiczne chwile z dziecinstwa..... I taka RISIKA majac okazje stworzyc radosc bedzie sie cytuje: "obijac z paulina" . Pamietaj tylko by w wigilie zagladac przez okno i patrzec na bufony, i na ten straszny kosciol, nie zapomnij tez opierniczyc ludzi na zakupach, ktorzy niosa prezenty :) niech wszyscy wiedza ze jestes taka inna i oryginalna, dziecko tez przyucz ze w domu sie obija siedzi nic nie robi a ci ludzie to cham bo dzieciom tworza wspomnienia z dziecinstwa:)
0
1