Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby jeszcze nawiazać znajomość z jakims normalnym, miłym mężczyzną?
Czy atrakcyjne są wyłącznie bezdzietne kobiety,gdyż mogą zagwarantować Wam Panowie swoją pełną dyspozycyjność?
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast",ale tylko wtedy kiedy posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

cześć kaśka co tam słychać u ciebie jak przebiegła rozmowa .Tak się pytam czy nasz ochotę na spotkanie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zipiesz dluzej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Siedząc na forum żyjesz dłużej - takie powinno być hasło!

Nie miałem na myśli Ciebie, a takich co pracują po 14h i więcej...
Lub takich którzy pracują w trudnych i ciężkich warunkach.

Tacy co pół dnia spędzają na forum to się nie zaliczają:P

aaa
to juz wiemu czemu tak zipie :)

Zależy od postrzegania. Ja tam ogólnie jestem że trzeba żyć tak aby się nie narobić. Życie jest do życia a nie do harowania. Ci bowiem długo nie żyją, a wielu w wieku 30 lat wygląda na ledwie zipiących dziadków.

ogolnie mowiac pasozytniczki

Nie miałem na myśli tylko łowczyń alimentów, ale takich którym ogólnie lekko się żyje, a i od życia mają lekkie podejście.

To dlatego Anty ma takie powodzenie na tym forum? Bo jest taki uczuciowy ;). Czy raczej dlatego że jest nieprzeciętnie inteligentnym łobuzem?

Kobiety spytane o to jaki powinien być facet odpowiedzą, że musi mieć poczucie humoru? Czy dlatego że lubią się chichrać? A może przy śmiechu pracują mięśnie brzucha i taki wesołkowaty facet jest lepszy niż siłownia. Po co tym kobietom faceci z poczuciem humoru?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

lowczynie alimentow jak sadze sa marginesem
spotykanym na szersza skale w pewnych kregach,
gdzie jak sadze, jest to po prostu w dobrym tonie :)

przy czym odnosimy sie tu glownie do polskich realiow
w wielu krajach cale rodziny zyja z zasilku
lepiej niz u nas ze sredniej krajowej

zielony - calkowicie, zupelnie, bezapelacynie nie
kobiety na pierwszym planie postawia uczucia, na drugim rozum
przeciwnie niz faceci

Czy nie jest to twarde stąpnie po ziemi? Wyciąga kasę od jelenia i szuka drugiego? Upycha dzieciaka babciom, ciociom a sama się bawi.
Facet myśli o sobie, a ona mimo wszystko jakiś tam byt musi dziecku zapewnić. Nawet gdyby była najbardziej zdegenerowana to tym dzieckiem się opiekuje.
Facet z takim podejściem wstaje rano, przewraca bieliznę na lewą stronę, wytrzepuje piach z włosów i idzie dalej zdobywać świat.

Są jednak takie przypadki, gdzie ona jest sama, on nie płaci alimentów (bo uciekł do innego kraju albo na inny świat). Nie wiem jakich przypadków jest więcej. Ja w każdym razie nie trafiłem na taką łowczynię alimentów. Może je odpowiednio odstraszam odbijając pytanie o to czym się zajmuję ;).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Facet eksponuje rozum, bo kobieta to docenia. O to mi chodziło pisząc że mężczyzna posługuje się rozumem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Napisałeś że musi być zaradna i przedsiębiorcza i znikąd nie dostaje pomocy.
Wiele kobiet zostaje samotnymi matkami z wyboru, bo jest to dla nich bardziej zyskowne niż bycie z facetem.
Uznanie że wszystkie samotne matki to takie super bohaterki w złym świecie, to zbytnie uogólnienie. Znałem kilka lat temu kilka takich co ciągnęły od tatusiów duże alimenty, dzieciak to latał od jednej babci do drugiej, czasem do prababci albo cioci, a ona z koleżankami szalała (alkohol, imprezy, faceci).... I nie jedna liczyła na odpowiednią kolejną "wpadkę";)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieta przy wyborze faceta to sercem posługuje się na samym końcu. Wpierw umysłem, analizując kim on jest, jaką ma pozycję, ile zarabia, co może zyskać tworząc z nim rodzinę, czy będzie jej wierny, jakich ma przyjaciół i rodziców... lista jest długa;)

Tak kobiety robiły zawsze, i nie mówię czy to dobrze czy źle że tak robią, ale tak robią;)

A facet zakochuje się sercem, wielu nie wie dlaczego, bo ich uczucie tworzy się nieświadomie z tego co wnika do nich poprzez zmysły - głównie oczy i nos;)

Nie wiem co jest lepsze a co gorsze, ale mówienie że kobieta to serce a facet to umysł jest całkowicie nietrafne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zrozumiałem tego...
Oczywiście, że może tak być bogata. I co z tego? Nie wiem do czego nawiązujesz...

Kobieta/Matka napisała:
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast",ale tylko wtedy kiedy posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?

Ja bym to przepisał tak:
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast", MIMO ŻE posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?

Może jestem jedynym mężczyzną w basenie Morza Bałtyckiego, ale nie lecę na zewnętrzne znamiona luksusu. Powiem więcej - jakim trzeba być facetem żeby zaimponować takiej kobiecie? Golf II i złoty łańcuch nie wystarczą. Czy po odarciu z pieniędzy, pozycji służbowej, auta coś zostaje? Popiół czy diament? Może chociaż piryt?

@Jurek
"czy na pewno nie zostanie nr 1?"
Przecież piszę, że "prawdopodobnie". Może z czasem się to zrównać. Może, gdy dziecko ułoży sobie życie partner awansuje. Ale na początku musi się pogodzić z tym, że stoi niżej niż chomik. Oczywiście że przykładam do tego własną miarę, ale nie pretenduję do tego, żebym głosił prawdy absolutne. Mówię to co sprawdza się w moim przypadku.

"teoretycznie masz racje, analicztycznie sprawe ujmujac
emocje jednak nie opieraja sie na rozumie"
Męskie emocje nie opierają się na rozumie. To oczywiste. Uważam, że kobiece jednak tak. Dlatego mężczyźni posługują się rozumem (dodam seksitowsko i przewrotnie). Żeby jednak nie zostać spalonym od razu na stosie - kobiety posługują się sercem.

Nie liczyłem że jakaś tak na forum przyzna się że tak lubi:P
Ale z drugiej strony nie posypały się też dziesiątki postów że mówię nieprawdę;) Czyli nie "reakcja naszych pań" a raczej brak reakcji:P

A o mailach rozmawiać nie będę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zielony, różnie to bywa, może dziewczyna być samotną matką która ma akurat taką pracę że dużo zarobi a się nie narobi. Z drugiej strony może mieć dużo pieniędzy po mężu, czy po rozwodzie, lub dostawać wysokie alimenty, wynajmować niańkę, siedzieć w domu i nic nie robić.

czy na pewno nie zostanie nr 1?
to tak rozne, jak rozni sa ludzie
teoretycznie masz racje, analicztycznie sprawe ujmujac
emocje jednak nie opieraja sie na rozumie
i jak sadze, kazzy z nas zna przyklady tak potwierdzajace jak i obalajace ta teze
rzecz jednak nie w tezie, przykladach
zycie jest proste
kazdy (z naprawde nielicznymi wyjatkami) potrzebuje kogos drugiego
anty powie seks, inny powie milosc, a jeszcze inny wieszanie szafek
wszyscy maja tu racje
poza moze niepotrzebnym swietym oburzeniem :)
zyjac z kims przede wszystkim dzielimy sie
wszystkim. uczuciami, problemami, dobrem materialnym, obowiazkami
w kazdym okresie czegos moze byc wiecej
mamy statystyke
wykresy
krzywe
ktore przeplataja sie na osi czasu
powszechnie wiadomo, ze nastolatek plci meskiej, ma wiecej testosteronu, wiec rzuci sie na wszystko co nie zdazy na drzewo wysokie uciec
na pewno jednak nie kazdy, jak to w statystyce
rowniez wiadomo, ze temperament kobiet rosnie wraz ze zblizaniem sie do granicy punktu, w ktorym moze miec problem z zajciem w ciaze
co znowu nie znaczy, ze kazda
ani, ze zwiazej takiej z nastolatkiem jest najlepszym rozwiazaniem
tudziez najgorszym
kazdy z nas jest jakis, kazdy ma swoja droge, po ktorej idzie
piszac jednak o zyciu, trzymamy sie swojej szuflady

Inne tematy z forum

Żona dla Męża (3 odpowiedzi)

Męża itd., już mam. Poznam i zaprzyjaźnię się (może na resztę życia) z Mężczyzną w wieku 46 lat....

Zanim zostanę zjedzona... (99 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...

Szukam przyjaciółki od serca (4 odpowiedzi)

Hej mam 26lat jestem z Gdańska, z miłą chęcią chciałabym poznać przyjaciółkę, kogoś z kim dzielić...