Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Zastanawaim się czy to jeszcze mozliwe,aby kobieta po czterdziestce,będąca samotną matką mogłaby jeszcze nawiazać znajomość z jakims normalnym, miłym mężczyzną?
Czy atrakcyjne są wyłącznie bezdzietne kobiety,gdyż mogą zagwarantować Wam Panowie swoją pełną dyspozycyjność?
Czy ewentualnie zaakceptować mozna nas i nasz "balast",ale tylko wtedy kiedy posiadamy znaczny majatek,pełnimy wysokie stanowiska słuzbowe?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Czy kobieta (40+),samotna matka może jeszcze znaleźć przyjaciela,partnera?

Jeszcze jakaś powinna napisać:

"Anty zwierzaku, jesteś wstrętny, odrażający, grubiański, wulgarny, jak mogłeś....

...przestać tak mówić."

Swoja drogą reakcja naszych pań też jest zastanawiająca. Poza tym, to nie zawsze musi wyglądać, tak jak opisał Anty. Może tak, jak kiedyś rozmawialiśmy - wystarczy opierdzielić kogoś z góry na dół.

Ps. Anty, ile dostałeś maili od wielbicielek po tym tekście :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wracając odrobinę do meritum.

Samotna matka jest bardziej przedsiębiorcza, zaradna i stąpa mocniej po ziemi niż skrzyżowanie Pudziana z Kulczykiem.
Ona musi zapewnić byt sobie i dziecku, w zasadzie bez wsparcia. Bo jeśli nawet ktoś tam jej pomaga (głównie rodzina) to i tak nie raz dostanie jej się za to - choćby w postaci kąśliwego komentarza. Jednym słowem ma pod górkę. Z drugiej, tę potrzebę miłości, która jest w każdym (mam nadzieję) człowieku przelewa na dziecko. Ono wszystko wynagradza, za wszystkie jej cierpienia i upokorzenia. Facet, to facet - dobry do powieszenia szafki, albo samobieżny wibrator (teraz pojechałem trochę Antym ;).
I jest to zupełnie zrozumiałe. W normalnym przypadku jest kobieta, jest mężczyzna, łączy ich uczucie i wtedy pojawia się ktoś trzeci - dziecko. Dziecko jest (powinno być) tym trzecim, bo związek rodziców "był pierwszy", i jako owoc pojawiło się ono.
W przypadku samotnych rodziców sprawa wygląda inaczej. Relacja rodzic-dziecko była pierwsza. Do tego jest silna. Nie zależnie od tego, czy jest to wdowiec/wdowa, rozwódka/rozwodnik czy panna z brzdącem - za takim samotnym rodzicielstwem stoi zwykle jakiś dramat. Taki dramat jeszcze bardziej umacnia tę więź. I w takiej sytuacji pojawia się partner. Pierwszą rzeczą jaką musi zrozumieć, jest to że prawdopodobnie nigdy nie zostanie nr 1.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja mam taką zasadę nic nie mówię nikomu o A myślisz że ja rozgadam nie widać mało ludzi znasz ja jestem inny a mogło być tak fajnie pomyśl jeszcze nad propozycją a ja daje słowo nikt się nie dowie zibi a polubiłem cię KATARZYNO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

O jakich sprawach nie mówi się publicznie? O intymnych.
Przegiąłeś i zapomnij o spotkaniu,mówimy w innym języku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to że napisałem to po to by zeszli z ciebie i tak bym nie napisał bo nie mówi się o tych sprawach publicznie dbam o honor kobiet i co i jak to tajne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Ja mam zamiar się spotkać z nią a potem napiszę swą opinie..."
Chyba Cię przeceniłam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie jestem "towarem" Zibi - jestem człowiekiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przykłady życiowe biorę z życia:))
Spędziłaś na tym świecie wiele życia, ale większość spędziłaś z jednym mężczyzną.
Żyłaś też w innych czasach, gdy kobiety nie mówiły tak otwarcie czego chcą w łóżku, wszystko robiło się po bożemu.
Nie wiem też jak wielu mężczyzn miałaś przed i po, tym długim okresie z mężem. A od tego zależy jakie masz porównanie.
Chociaż jednak wiele zależy od płci, więc porównanie i tak by nie było możliwe. Faceci chcą seksu, są mniej wybredni, nie potrzebują nawet gry wstępnej. Kobiety potrzebują większej otoczki by być usatysfakcjonowane.

Nie wiem czy znam prawdziwe życie, bo nie wiem z czym porównywać. Może rzeczywiście tak jest że trafiałem akurat na takie a nie inne kobiety. Przyznam szczerze że fascynują mnie ludzie "inni", którzy swoje przeżyli, którzy dysponują dużą wiedzą i ciekawymi poglądami. Może rzeczywiście wśród nich było więcej niż w społeczeństwie kobiet o nietypowych potrzebach seksualnych.
Tak czy inaczej nie nazwałbym tego życiowym pechem;)

Wiem jakie miałem doświadczenia. Jestem jednak młodszy, spotykałem się z kobietami stosunkowo młodymi, nie uprawiałem seksu z kobietą starszą niż 30 lat. Jestem gadułą i lubię rozmawiać o seksie, a jak kobieta ma jakieś fantazje, a ja nie mam obiekcji do ich spełnienia to je spełniam.

Wiele nas różni, żyjemy w innych światach i może to także jest przyczyną;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja mam zamiar się spotkać z nią a potem napiszę swą opinie Ale ona milczy a czas ucieka czekam i czekam na wiadomość od KATARZYNY -----ZIBI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszę przyznać,że masz rację kobieto.Sądzę,że musiałaś dużo przejść w życiu i dlatego trudno Ci zaakceptować pewne standardy zachowania facetów.Rok temu poznałem kobietę podobną do Ciebie,a dzisiaj jestem z Anią bardzo szczęśliwy,chociaż początki nie były wcale łatwe.
Może i do Ciebie los się uśmiechnie :)))) Pozdrawiam Marcin
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

BRAWO!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieto,to nie facet dla Ciebie.Szkoda Ciebie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba się nie pomyliłem,znowu Zibi?
Jeżeli zrezygnujesz ze spotkania z kobietą tylko dlatego,ze inna dziewczyna ją obsmarowuje,to jesteś naprawdę nic nie wart.
Nie każdemu psu na imię Burek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzięki za informacje powiem że trudno teraz o kobietę wdowa rozwiedziona panna trudno wybrać dobry towar palą piją a i lepiej jakoś trza radzić sobie morze trafię na tą jedyną ALE DZIĘKI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba znam tę kasię i nie sądzę żeby Zibi okazał się jej miłością.Ona potrafi oczarować każdego faceta,ale nigdy nie odda mu swojego serca.Mój brat dałby pokroić się za nią na kawałki,chociaż nie jest ani piękna ani bogata.Jest tylko wygadana i ładnie się uśmiecha.Głupia nie potrafi docenić tego jaki fajny facet koło niej się kręci.Zibi uważaj na nią!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

witam grono uczestników tego forum i po weryfikacji za i przeciw to wychodzi na to że kasia spotkała swą miłość jeśli to jest ta osoba ZIBI CZY TY PRACOWAŁEŚ W STOCZNI W7 znałem gościa równy facet nie mówił nigdy nie pomocny radą i przyjaciel ...MATKO KOBIETO czekasz nie na faceta ty czekasz na księcia takiego z bajki ale to nie ten wiek ani czas umów się na spotkanie z jednym z drugim i wybierz tego co spełni twe kryteria a zapytaj się dzieci co myślą o kandydacie dobra rada głowa do góry nie martw się życie jest piękne .........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam cię kasieńko czy masz jeszcze ochotę się spotkać z zemną choćby dziś CZEKAM ZIBI
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ponieważ nie mogę zasnąć, więc uzupełniam braki w czytaniu forum.
Anty, skąd Ty bierzesz te swoje "życiowe" przykłady? Spędziłam na tym świecie jak do tej pory sporo więcej lat niż Ty, ale mój świat jest zupełnie inny niż Twój. Nie wiem, czy to Ty znasz prawdziwe życie, a ja żyję w złotej klatce? Czy to Ty masz życiowego pecha, a ja żyję "normalnie"?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Możemy się spotkać :-)

tak miło mi ja nie opodal pomnika heweliusza
mogli byśmy się poznać co ty na to kasieńko

Inne tematy z forum

Zanim zostanę zjedzona... (99 odpowiedzi)

Proszę nie zrozumieć mnie źle tylko spróbować postawić się w mojej sytuacji. Mam 35 lat, bardzo...

Trans osoby z Trójmiasta (83 odpowiedzi)

Jestem osobą trans i poznam chętnie inne takie osoby z Trójmiasta i okolic.

Kolegi (7 odpowiedzi)

Witam mam 35 lat i szukam kolegi, z którym będę mogła porozmawiać o wszystkim. Chętnych proszę...