Czy któraś z was robiła u p.Moniki z Przymorza pazurki?

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
j.w?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy któraś z was robiła u p.Moniki z Przymorza pazurki?

hop

hop

ja robilam paznokcie zelowe na Chlopskiej, zdaje sie ze u p. Moniki; ogolnie bylam zadowolona - paznokcie wyszly naturalnie i delikatnie; cena bardzo przystepna i nie trwalo to dlugo... paznkocie byly do dopelnienia po 2 tygodniach, ale to kwestia indywidualna - szybko mi rosna... ogolnie polecam :)

super

a gdzie to jest dokładnie?
pedicure też można tam zrobić?

podbijam bo jestem ciekawa, chodzi chyba o ta panią : http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/-paznokcie-zelowe-ibd-promocja-sliczne-pazurki-na-kazda-okazje-zapraszam-ogl1199152.html

Chodzi o tą panią z ogłoszenia ;) Robię u niej pazurki juz ponad rok i też jak najbardziej polecam :)

witam, ja robilam u tej pani przed cywilnym i nie bylam zadowolona, wyszly szerokie jak łopaty , nie odsunela skorek wiec po wszystkim mialam juz widoczny 3 mm odrost ,i ta biala czesc byla ogromna , prawie na pol paznokcia a to nie wyglada naturalnie, wiecej nie poszlam, moze akurat maiala zly dzien ale ja z uslugi nie jestem zadowolona i nigdy tam nie wroce, jedyne z czego jestem zadowolona to krotki czas wykonywanej pracy, ale a jakosc sie to nie przesnioslo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapraszam serdecznie do Gdyni:)
pozdrawiam

Uważam osobiście ,że patrzenie na zegarek niestety nie jest dobrym doradcą jeśli chodzi o paznokcie.Dwie godz to optymalny czas by dokładnie wykonać usługę. Można postawić na czas np w godzinę i niską cenę albo na jakość wykonanej usługi takie jest moje zdanie.
Zależy co kto preferuje i za jaką cenę.

Polecam gorąco!
Fakt, sprawnie jej to idzie.
dość długo juz u niej robie te paznokcie, jestem za kazdym razem zadowolona .
Z tego co wiem, ma certyfikat by moc robic paznokcie i od poczatku tego roku, certyfikat by uczyc robic paznokcie.

wiec gorąco polecam. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z tego co widzę paznokcie wykonane są na tipsach,z tego co widzę na zdjęciach ,cisną mi się słowa a dlaczego na tipsach? skoro są bardziej ekonomiczne metody przedłużania paznokci..
każdy pracuje na czym wygodnie ale uważam ,że paznokcie zrobione na tipsie są niestety szkodliwe dla zdrowia.Można by rzec iż 90% stylistek przedłuża paznokcie metodą żelową na tipsie z wygody bądź braku umiejętności....nie patrząc w efekcie na zdrowie klienta .Powiecie że wiele czynników jest szkodliwych dla zdrowia np fabry do włosów itp..ale dlaczego mamy nie zminimalizować świadomie tych czynników.Np prosząc by stylistka wykonała paznokcie na szablonie..Dobrze wykonane paznokcie na formie są równie trwałe jak na tipsie ponieważ specjalistka powinna umieć przedłużyć paznokcie na wszystkim..ale dlaczego kosztem naszego zdrowia?skoro są metody ktore minimalizują to ryzyko.Może dla niektórych to banał.Dla mnie jako profesjonalisty poważna sprawa.
Dlaczego Nie na tipsach..
1. uszkadzaja naturalny paznokiec,
2. trzeba je przykleic na klej,ktory jest trucizna dla paznokcia.....w połączeniu z plastikiem
3. bo sa z plastyku, bo mamy tylko 10 wielkosci w pudeleczku a kazda reka, kazdy palec jest inny,
4.bo plastyk jest malo elastyczny ZMUSZA paznokiec do przystosowania sie do formy tipsa
5.bo paznokiec jest z trzech komponentow a w przypadku szablonow tylko z zelu/akrylu
6.bo to wyzsza szkola jazdy i kompenencji. (niestety)
Tipsy jako tipsy (plastiki) sa i beda.Sa latwe,latwiejsze,najlatwiejsze.... Sa jednak technika z nizszej polki. I sa nieekonomiczne

Praca na szablonie nie jest gwarancja profesjonalizmu. tak samo jak 150 certifikatow wiszacych na scianie. (niestety) i to że ktoś ma dyplom instruktorski w dzisiejszych czasach o niczym nie świadczy..jednak warto wiedzieć co z czym się je..i jakoś niechce mi się wierzyc że stylistki paznokci informują o tym swoich klientów..szczególnie te stylistki ktore wykonuja paznokcie za pomocą TIPSA..a nie na szablonie.

Gwarancja profesjonalizmu sa nasze umiejetnosi i ...i najwazniejsze : STAN PAZNOKCIA NATURALNEGO. Poniewaz jezeli chodzi o profesionalny naildesign , to chodzi o wzmocnienie naturalnych paznokci, polepszenie ich stanu. Zawsze i wszedzie!
Tipsy jak materiał sa swietne do nauki na poczatek..... i do cwiczenia kwiatkow i do cwiczen linerkami na przykład..

a klej Klej do tipsów cóż..na kazdej buteleczce kleju /dopuszczonego w Unii Europejskiej/ jest pomaranczowy kwadrat z czarnym krzyzem
Symbol XN - szkodliwy dla zdrowia , w wiekszych ilosci prowadzi do śmierci
http://7darmorpl.conseils-web.com/lubrifiants,page,symboles-risque,mod,annexes.fr.html?PHPSESSID=aabd8127ecc80e556d08fc447187a6c0

Cyanoacrylat - co prawda uzywany tez w medycynie do klejenia plytkich blizn,mimo tego specjalisci dyskutuja juz dlugo na ten temat.
Grozny jest nie sam zwiazek ale reakcja ,jaka powoduje polaczenie cyanoacrylatu z plastykiem /tipsy/ i wytworzone poprzez ta reakcje opary,ktore sa trujace.
Nie wierzysz?
Otworz buteleczke kleju i potrzymaj ja 3 sekundy w poblizu oczu - tylko UWAGA! Mozesz poparzyc sobie oparami oczy! ! /Zdarzylo sie pewno niejednej z nas /
Faktem jest- dla zmeczonej chemikaliami dnia codziennego plytki paznokcia taki klej nie jest optymalnym srodkiem do regeneracji. I Niestety taka metoda przedłużania paznokci jeszcze gorzej wpływa na naruralny paznokiec np po zabiegach kosmetycznych itp..
Technika szablonow pozwala nam ta, nawet jezeli minimalna procentualnie szkode dla paznokcia wykluczyc.

Mimo iż paznokieć jest martwy nasze paznokcie sa jak gabka i przyjmuja wszystko do siebie, przekazujac to dalej na lozysko i dalej do matrixa,co moze prowadzic na dluga sprawe - do deformacji plytki. A lozysko to jedno z najwrazliwszych czesci ciala - na kazde lozysko 10-ciu paznokci przypada okolo 10 tys. zakonczen nerwowych. Jest tez bardzo ukrwione , nikt od kleju nie umarl. Ale klej jest jednym z najczestszych alergenow i szkodzi zdrowiu bardziej.
Dlaczego wiec nie uzywac metody bezklejowej,jezeli takowa istnieje i jest bardziej anatomicznie przystosowana do NP /naturalnego Paznokcia?

Ostatnio poglebiłam więdze na ten temat i powiem szczerze ,że jestem zniesmaczona ogladaja na każdym krok paznokcie wykonane na tipsach..moze w koncu warto to zmienić?

Nie napisałam tutaj tego po to by zrobic jakas antyreklame Monice bo nie o to chodzi..frenche robi naprawdę bardzo ładnie..i nie wątpie iz ma stałe grono klientów ktorym robi przepiekne pazurki..na tipsach.

przepraszam...jesli kogoś uraże nie mam takiego celu ,ale dlaczego o tym nie napisać .
uważam ,że klientka powinna bys świadoma klientką..
ktora wie co nosi na paznokciach.To moj obowiązek.

sun nails, uwazam osobiscie , ze jezeli ktoś idzie do takiej stylistki to wie ze robi ona na tipsiei nie ma nic przeciwko temu , jezeli beda chcialy na szablonie to wybiora sie do ciebie do gdyni .

Pozdrawiam

roksana.s :)
uważam ,że odebrałam to jak wtyk z mojej strony odnośnie M..tu nie chodzi o to czy ktoś przyjedzie do mnie czy do Moniki to indywidualny wybór klienta.
Twoja sprawa co nosisz na paznokciach:)i gdzie je robisz..i za ile
stwierdziłam tylko fakty dotyczące ,że paznokcie robione na tipsach są szkodliwe .że uważam że jeżeli ktoś szczyci sie mianem instruktora powinien byc wzorem do nasladowania..
Po drugie Każdy instruktor wykonuje obie metody na tipsie i szablonie.I tak też UCZY
Więc pisanie ,że P Monika uczy ma dyplom instruktorski i robi tylko tipsy jest dla mnie TROCHĘ nie challo.
'
I mylisz się wiele klientek idąc do stylistki nie ma pojęcia po pierWsze co ma na paznokciach po drugie jak wykonywana powinna być prawidłowo usługa.

czasami uświadamniajac inne klientki mozemy zrobić wiecej pozytku niż szkody.I przedewszystkim zmobilizowac stylistki do kształcenia się i do pracy.Bo dlaczego wiecznie ma isc fama ,że 'tipsy niszcza paznokcie?"
tu o to chodzi a i tak każdy będzie chodził gdzie mu wygodnie.Ja tego nie neguje.
Tak jak napisałam frenche p Monice wychodzą bardzo ładne staranne i nie napisałam tego by ją broń cie Boże skrytykować..lub cos w tym rodzaju..
A swoje zdanie wyrazić mogę skoro jestem z tej samej branży.

sun nails- tak przy okazji :P czy na hasło" forum wesele' jest jakas znizka na paznokcie?? :))

roksana- jak trzymają się paznokcie robione u tej p. Moniki?nie łamią się?czy podchodzi powietrze?
wysterowała mnie jedna babka do ktorej chodzilam i szukam kogoś ale tylko pewnego:)

kaju - łamać się naprawde się nie łamią bynajmiej mi. Nawet mojej kolezance ktora pracuje w monopolu nie odpadaja;) a dzwiga tam ciezary :)
powietrze podchodzi - wydaje mi sie ze zawsze podchodzi ( chodź nie wiem ?) ale to jak jest duzy odrost dopiero :)

Jak najbardziej polecam Panią Monikę, pazurki wyglądają delikatnie-french jest śliczny. Nawet moja mama skusiła się u niej na paznokcie, a nigdy nie była przekonana jak to ona mówi "do takich wynalazków". :) absolutnie nic mi się z nimi nie dzieje, starannie wykonane. ja już chodzę do niej od ponad roku i Z czystym sercem polecam!!!!!!!! :))

Kaju :) zniżki są dla stałych klientek..
zapraszam

powietrze podchodzi - wydaje mi sie ze zawsze podchodzi ( chodź nie wiem ?) ale to jak jest duzy odrost dopiero :)

Zapowietrzeń nie powinno być w ogóle.przynajmniej przez 4 tyg

pamietam, ze jak kiedys poszlam pierwszy raz do dziewczyny robic paznokcie to po 2 dniach mialam juz tak na maxa zapowietrzone!!! że już sie pytam bo sie boje, szkoda czasu i kasy :) miałam dobra dziewczyne ale zrezygnowalam bo umawiala sie i nie przychodzila, widocznie nie zależało to olałam...
Mi troche do tej p. Moniki daleko...:/ szukam dalej

sun nails-no to szkoda że tylko dla stałych...na hasło weselnik mogłyby byc jakies zniżki hihihi

sun nails , gdzie robisz pazurki?

Kaju no niestety:)

a wszelkie zapowietrzenia należy reklamować:)

centrum Gdyni na warszawskiej
jeśli się umawiać to mailowo i telefonicznie :)

a ile kosztowało by u Ciebie przedłużenie krótkich paznokci z frenchem - oczywiście bez plastiku ;)

przedluzanie kamuflazem french, jak cena wyglada? zel .

laseczki cennik mam na stronie szczegółowy :)

paznokcie-gdynia.jasky.pl

dział /oferta

ok to napisze jak to wygląda z frenchem
klasyczny 80 zł
z kamuflażem +10 zł
ze zdobieniem +10 zł.

a co to ten kamuflaż? ;) bo nie jestem w temacie... :P

żelik wydłużający łożysko paznokcia ,wysmuklający oraz kryjący wszelkie niedoskonałości na płytce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam, dowiedziałam się właśnie, że jest forum dot. paznokci robionych przeze mnie :) miło, że ktoś się zapytał i jeszcze bardziej miło, że babki mnie polecają - DZIĘKUJĘ, KOCHANE JESTEŚCIE :)

przeczytałam również fantastyczny wykład na temat kleju do tipsa - urocze. szczególnie polecanie "trzymania kleju koło oczu". widze ciekawe propozycje, ciekawe czy też klientki maja wdychać liquid z akrylu na czas? ach te 90% nieświadomych stylistek, o któryh była mowa wyżej... wychodzi na to, że klej do tipsów to wypalacz typu super glue czy kropelka - bzdura oczywiście.

zdziwił mnie atak Panny sun nails dot. dyplomu instruktora - powiem szczerze, trochę jednak musiałam sie napracować, aby go otrzymać i nikt nie wystawiłby tego typu "papieru" gdybym ni potrafiła przedłużać pazurków na formie. Ale to oczywiście też umknęło tej rozległej wiedzy?

Cieszy mnie jak babeczki wracają do mnie, albo przychodzą ich siostry, mamy, koleżanki z polecenia. To jest wyznacznik. Nie będę pisać o sobie ochów i achów, jaka jestem wspaniałą stylistką i sama siebie zachwalać, nie będę się reklamować na każdym możliwym forum, a tymbardziej nie będę robić "koło tyłka" innym stylistkom.

ps. sun nails - osatnio dzwoniła do mnie babka z pytaniem o french i niestety u mnie terminy, które ją interesowały były zajęte. spytała się czy mogę kogoś polecić i wyobraź sobie powiedziałam jej żeby na trójmieście poszukała właśnie Ciebie, o moim zdaniem frenche ładniutkie, przeczytałam forum i haha, no teraz sama z siebie się śmieję.

konkurecja konkurencją, ale niech będzie zdrowa, bo stylistek i tak jest od groma.

pozdrawiam,
monika (www.paznokciemoniki.dzs.pl)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

uu kochana ty chyba mnie źle odebrałaś słoneczko..:)
Po pierwsze.Nie napisałam tego ze złośliwości ani tym bardziej dlatego że uważam cię za konkurencję.Bo naprawdę nią dla mnie nie jesteś...pomimo zadziwiająco niskich cen jakie oferujesz mogłabym ci przedstawić dosadną argumentacje dlaczego..ale po co? nie należe do zlosliwych ludzi..

Artykuł był opracowany na podstawie faktów które bez trudu można znaleźdź w internecie na temat składników wytwarzanych oparów jakie wytwarza klej do tipsów czy porównałam go z klejem typu kropelka?? nie przypominam sobie. Chemia czysta chemia ...wiec proszę cię twoje argumenty naprawdę sa bez pokrycia wystarczy poczytać na temat . Na temat składników jakie posiada sam w sobie klej do tipsów jakie ma własciwosci w połączeniu z plastikem to nie obraź się...nie odbież tego Broń boże jako atak do twojej tak obszernej wiedzy na ten temat. Tylko przyjmij na barki dobre rady koleżanki po fachu ,a nie pisze że to bzdura ,bo dokładnie wiesz że to nie prawda.. nieznajomościa produktu na pewno się nie wybielisz..bo na pewno tym artykułem nie zamierzałam zrobić Ci pod górkę.....ale cóż się dziwić skoro paznokcie wykonuje się tylko za pomocą tipsa. Chętnie dowiem się kto wystawił ci dyplom instruktorski w takim razie skoro tak ciezko na niego pracowałaś..??? w co nie wątpie.
Sama jestem instruktorem własnej marki produktów do przedłużania paznokci sunnails dlatego chętnie dowiem się jakim to dyplomem się szczycicsz..jeżeli to nie tajemnica?

""Cieszy mnie jak babeczki wracają do mnie, albo przychodzą ich siostry, mamy, koleżanki z polecenia. To jest wyznacznik. Nie będę pisać o sobie ochów i achów, jaka jestem wspaniałą stylistką i sama siebie zachwalać, nie będę się reklamować na każdym możliwym forum, a tymbardziej nie będę robić "koło tyłka" innym stylistkom.""

Ja naprawdę bardzo cię przepraszam jeżeli poczułas że robie ci koło tyłka bo to nie o to chodzi..masz zyczliwe koleżanki ktore poinformowały Cie o tym fakcie że napisałam ciekawą rzecz i odrazu przybyłaś w obronie samej siebie podpierając się na dodatek dość słabymi argumentami i brakiem wiedzy na dodatek w tej dziedzinie....Nie wątpie że masz dużo klientek ktore do ciebie wracają..I życzę Ci ich jeszcze wiecej..ja też mam uwierz mi i nie rozbie z tego sensacji..A na forach paznokciowych uczestniczę z jednego głownego powodu poszerzam wiecznie swoją wiedzę procz warszatów seminariów i szkoleń na temat paznokci i najnowszych technik nailartu i to jest obowązkim każdej stylistki..

aa w sumie po co ja się udzielam na ten temat..
bez sensu.

w każdym razie tak jak napisałam nie napisałam tego by robić tobie koło tyłka .Przykro mi że potraktowałas to jako atak z mojej strony..
nie miałam takiego zamiaru.

sun nails - nie kompromituj sie juz wiecej, fakt ze masz czas na stukanie klawiatura najwyrazniej swiadczy o tym, ze nie masz zbyt wielu klientek, a do tego perfidnie reklamujesz sie na topicu o kims innym - ŻE NA DA i tyle...

Witam serdecznie Monikę ;)

sun nails - nie kompromituj sie juz wiecej, fakt ze masz czas na stukanie klawiatura najwyrazniej swiadczy o tym, ze nie masz zbyt wielu klientek, a do tego perfidnie reklamujesz sie na topicu o kims innym - ŻE NA DA i tyle...

kompromituje się? faktycznie bardzo się skompromitowałam:)).

klawiatura najwyrazniej swiadczy o tym, ze nie masz zbyt wielu klientek..

oczywiście ,że mam czas..pomiędzy klientkami..jakoś nie wydaje mi się bym tego czasu mogła nie mieć..z prostej przyczyny nie traktuje ludzi taśmowo :)
nie wydaje mi się to że nu ją ce:)
pozdrawiam i wiecej dystansu życzę:)

Moniko!

podpisuję się pod twoim postem dwiema rękami:) cieszę się też że istnieje jeszcze coś takiego jak zdrowa konkurencja:)

Sun... a z tymi tipsami to trochę przesadziłaś

pozdrawiam!

Skleszczacz ależ nie przesadziłam bo to szczera prawda..:) ja wiem że o tym nie pisze się głośno bo wiekszość lasek klepie paznokcie na tipsach...
:)
no cóż... sorki

ależ przesadziłaś kochana!

może wyjdźmy od tego, że sztuczne paznokcie w ogóle nie są przyjazne dla naturalnych i chyba rozminęłaś się z prawdą pisząc że w stylizacji paznokci chodzi przede wszystkim o wzmocnienie naturalnej płytki?
jakby nie patrzeć sztuczne paznokcie niszczą naturalna płytkę mniej lub bardziej - rozumiem ,że informujesz o tym swoje klientki ?
i o tym że tak naprawdę najbardziej szkodliwe dla paznokcia jest jego częste piłowanie?
poza tym bardzo niebezpieczne jest zakładanie kamuflażu przy rekonstrukcji mocno obgryzionych paznokci lub takich z onycholizą, bo niewidoczne są ewentualne zmiany chorobowe , na które takie paznokcie pod żelem lub akrylem sa narażone. A widzę w twojej galerii takie paznokcie , które moim skromnym zdaniem powinny najpierw być przebadane przez dermatologa.
No i jeszcze coś: znam zdanie Joasi Rozwadowskiej która w większości Cię szkoliła na temat tipsów z niejednego forum i mam prośbę; pisz na przyszłość swoje zdanie , a nie powtarzaj po kimś . bo zobaczysz jak popracujesz jeszcze kilka lat i zyskasz większą wiedzę praktyczną to niejeden raz zmienisz zdanie na niejeden temat:)
wyobraź sobie że to co Ty wiesz, wiem i ja i pewnie pani Monika, ale nie chodzi o to żeby robić nagonkę na pewne metody , tylko o to żeby potrafić dobrać najmniej inwazyjną do sytuacji.
Robisz na szablonie - i chwała Ci za to , ale przestać podważać kompetencje innych , bo jak za parę lat badania dowiodą ,że żel jest bardziej szkodliwy niż klej to bedzie Ci trochę łyso - a jak jest z badaniami to wszyscy wiemy:) zależą od tego kto w danym okresie ma zarobić czy producenci kleu i tipsów czy szablonów?

Myślisz ,że jestem dość wyedukowana na to żeby wykonywć swój zawód? Prawdę mówiąc ja częściej pracuję na szablonie, ale wybór zawsze zostawiam klientce:)

Miałaś zamiar mi dopiec czy o co chodzi? tym co napisałaś..wiesz jakoś po obejrzeniu twoich prac trudno mi uwierzyc w to co napisałaś:)i po przeczytaniu tych bzdur mam mega wątpiwości..niestety.Ale może do rzeczy..

Czy myślę iz jesteś dość wyedukowana ..cóż pozostawie to bez komentarza...nie mnie to oceniać..nie oceniam nie podważam..i tego samego wymagam!
To że znasz zdanie Joasi Rozwadowskiej o niczym nie świadczy.Owszem szkoliłam sie u Joasi i uważam ją za swoje góru..jednak nie zmienia to faktu droga Skleszczacz ,że podważasz w tym momencie moje osobiste zdanie i kompetencje na ten temat przykrywając się moim instruktorem..ale ok niech ci bedzie:) w końcu trzeba miec jakis argument..Troche słaby jak dla mnie..Nie interesuje mnie jakie znanie Joasi znasz czy nie znasz .Ja opieram się na własnym doswiadczeniu..i nie muszę przykrywac się instuktorem u ktorego się szkoliłam..by napisać ci o swojej zdobytej wiedzy..na ten temat .To po pierwsze. Uważam ,że jestem wystarczająco lat w branży i mam wystarczające doswiadczenie wiedzy teoretycznej jak i praktycznej (czego oczywiscie nie za wiele,bo uczę sie całe zycie) by moc dowiedziec się i dokształcic sama w tym temacie ale nie tylko..ponieważ bazowanie na opini lepszych od siebie jest na pewno bardziej uczące..osobiscie nie widzę w tym nic złego uczęszczajac na pokazach warsztatach czy seminariach..i zdobytej tam wiedzy.. Po to są fora kosmetyczne by też coś z nich wynosić....po za tym w wystarczy znać związki chemiczne i porównać w związku z materiałem..jakie wytwarzaja opary czytaj chemia ,interesować się na ten temat głębiej....Nie musiałam odbyć szkolenia u Joasi by o tym sie dowiedzieć..wystarczy czytać ksiązki..z Chemi i internet przecież to źródło wiedzy .

Druga kwestia ,Skleszczacz Co wolno a czego nie może i o czym informuję moje klientki..Jedno jest pewne oczywiście ,że metoda żelowa bądź akrylowa bezpośrednio na płyce jest mniej inwazyjna niż przyklejanie plastiku,odpowiedź na ten temat wyedukowałam ci bardzo obszernie i w bardzo prosty sposób w poprzednich postach..zachęcam do lektury.Nigdzie nie napisałam ,że zakładanie paznokci nie jest szkodliwe w ogóle..ale że z reguły to usługa zostaje wykonywana przez pseudostylistki..bądź klientki które sciagaja paznokcie zębami..gdzie w efekcie krązy fama że żel niszczy paznokcie..pisałam o tym w innym temacie...jednak zawsze jest to obciążeniem mniejszym lub większym dla płytki naturalnej.Skąd takie wnioski..a 'propo owszem informuję moje klientki..gdy jest taka potrzeba..
napisałam o tym ponieważ dlaczego nie stosować bardziej ekonomicznych metod przedłużania paznokci jesli takowa istnieje

Kolejna sprawa i tutaj naprawde nie musisz mnie pouczać ..
Napisałaś..bardzo niebezpieczne jest zakładanie kamuflażu przy rekonstrukcji mocno obgryzionych paznokci lub takich z onycholizą.

A dlaczego według ciebie bardzo niezdrowe jest zakładanie kamuflażu przy rekonstrukcji paznokci obgryzionych?/bardzo zaciekawiła mnie twoja teoria.Z Twojej wypowiedzi wnioskuję iż kamuflaż kładziesz na goły paznokieć?a raczej na skórę paznokcia? Nie wiem czy wiesz ,że na paznokcie obgryzione przy rekonstrukcji najpierw uzywa się specjalistycznych żeli anty i przeciw grzybiczych do naturalnej płytki np z Gehwola ponieważ taka płyta jest bardziej naraziona na urazy oraz wszelkie grzybice niż zdrowy pazokiec i Dopiero potem przedłuża paznokcie na szablonie po zrobieniu uprzednio żelem zaczepu i szkiletu na formie! paznokcia..dopiero potem nakłada się kamuflaż..wiec kamuflaż nie ma dostepu nie dotyka do płytki naturalnej..Jeśli miałas na mysli to że nie widac zmian chorobotwórczych..No sorki.. i tu mnie rozbawiłaś..ale paznokci chorobotwórczych się nie przedłuża..????Sądzac po twojej wypowiedzi kamuflazu nie powinno nakładac sie wcale nawet na zdrowy paznokiec (czytaj-nie obgryziony)ponieważ też nie widac pod spodem co sie dzieje ,,,a noż widelec sie cos przypałęta...zjedz na ziemie kobieto.. jeżeli kłade kamuflaż to mam gwarancje że paznokcie są zdrowe..jeżeli są obgryzione to nie znaczy że są chore.. to po pierwsze.kamuflaż został stworzony dla profesjonalistów nie amatorów..jest to kryjący żel do płytek trudnych uszodzonych po zabiegach kosmetycznych i obgryzionych paznokci..w tym celu został stworzony..Wiec każdy profesjonalista wie kiedy i w jakich sytuacjach kamuflaż ma stosować i jak się nim obsłużyć:)..I prosze nie podważac moich kompetencji w tej sprawie.Ponieważ widze że jestes nie doinformowana na ten temat wiec polecam jakies dobre doszkolenie na temat przedłużania paznokci uszkodzonych obgryzionych czy po (A NIE) w trakcie chorób typu onycholioza..Druga kwestia to taka że onycholioza czyli odklejanie się łozyska paznokcia może być spowodowana różnymi czynnikami ,nie tylko przebytej grzybicy ale również..urazami mechanicznymi płytki..i owszem jest przeciwskazanie do predłużania paznokci z onycholioza w momencie gdy badanie wykazuje zmiany chorobotworcze typu grzybica!! A moja klientka takowej nie miała !!wiec na jakies podstwaie sądzisz..że te paznokcie nie były przebadane przez dermatologa..?? Chyba nie w te drzwi zapukałaś moja droga..paznokcie z onycholozą zawsze są narażone bardziej na zmiany chorobotwórcze ,ale nie znaczy ,że nalezy całkowicie wykluczyc taką z zabiegu.w momencie kiedy paznokiec jest czysty!
Jeżeli uważasz ,że przyklejenie tipsa jest mniej inwazyjne w stosunku do sytuacji ,do jakiekolwiek sytuacji to faktycznie gratuluje ci wyedukowania..o zgrozo! może jeszcze coś ciekawego mi napiszesz..?
bo może faktycznie to ja ciemna masa jestem w tej kwestii.??żenada!

Po za tym jak napisałaś..że za pare lat badania dowiodą że żel jest bardziej szkodliwy..i bedzie mi łyso..Łyso mi nie będzie ponieważ mam w produkcji swoją markę żeli ) w woli wyjasnienia np. na ktorych obecnie miedzy innymi pracuję ,udoskonalam...których skład został opracowany przez specjalistę chemika i poddany do badania niebawem wejdzie na rynek ogólnopolski i europejski..Jak każdy żel posiada fotoinicjatory,które służą niczemu innemu jak inicjacji reakcji polimeryzacji czyli łączenia monomerów w polimery oraz szereg składników chemicznych (mogłabym ci powymieniać dla zasady)
moja droga ktore na pewno nie są bardziej inwazyjne niż reakcja plastiku z klejem spójrzmy prawdzie w oczy..powtórze raz jeszcze ,że klej jako sam klej jest tak inwazyjną metodą ale po połączeniu z plastikem..wytwarza szkoldliwe dla zdrowia zwiazki ktore wnikaja w porowatą powierzchnie paznokcia naturalnego do organizmu!!..Po paru latach stosowania tylko tej metody (wiadomo że nie od razu po 2 5 zabiegach) może dosc do trwałego uszkodzenia macierzy płytki naturalnej oraz nieodwracalnych zmian w odbudowie..nie bede na ten temat wiecej ci pisac bo tylko to w tym temacie miałam na mysli.. ale nie jesteśmy w szkole pani skleszczacz..:)
wybór zostawiasz klientce nie informując ją o tym ok..twoja sprawa..twoje klientki:) wszystko na temat..niech każdy pracuje jak mu wygodnie..:)

ps. z ciekawości pozwoliłam sobie dokładnej obejrzeć pani prace na kosmetomani...wybacz..ale na prawie każdych paznokciach masz przepilowana płytkę paznokcia !! masz problem z frenchem z linią uśmechu jest albo nie równa albo zlana więc następnym razem jak zaczniesz kogos pouczać najpierw spójrz na siebie ok?

bez urazy!

ach i żeby nie było że podwazam czyjes kompetencje..
w temacie mowiałam cały czas o szkodliwosci danego produktu!!! prosze zauwazyc ze nie podwazałam kompetencji i umiejetnosci pani Moniki
a pani moje podwazyła..i to zupełnie bezpodstawnie..
wszystko w temacie

łał !!!!!! zostałam porażona ................................. ilością słów :)))) odpisałabym coś , ale muszę iść poćwiczyć french :)))) no i muszę chyba założyć sprawę w sądzie moim nauczycielom ze szkoły chemicznej ,bo nie nauczyli mnie wystarczająco chemii :)))) wrócę jak się trochę podszkolę, narazie jestem załamana swoją niekompetencjąn - będę lizać rany cały tydzień !

:)domyślam się..
jakoś innej odpowiedzi się nie spodziewałam:)chociaż namiętnie na nią czekałam..
miłego wieczoru:) owocnej nauki:)

Witam

Robiłam french u Pani Moniki do ślubu, naprawde rewelacja!!!! Mam juz Paznokcie ponad 2 tyg i nic się nie dzieje także szczerze polecam!!!!!!!!

BOZE TAK SOBIE MYSLE CO TUTAJ SIE DZIEJE NA TYM WATKU SUN NAILS ROBI REFERAT ODNOSCIE POZNOKCI, WESZLM TUTAK BO SZUKAM KOGOS U KOGO MOGLABYM WYKONAC PAZURKI I WPADLY MI W OKO PAZURKI P. MONIKI I SUN NAILS ALE PO TYM CO ZOBACZYLAM MAM NIE NAJLEPSZE ZDANIE O SUN NAILS!!JAK TAK WOGOLE MOZNA PISAC TRZEBA MIEC TROCHE SKROMOSCI W SOBIE I JESLI POSIADA PANI TAKA WIEDZE TO PROSZE PRZEKAZYWAC JA SWOIM STALYM BYWALCOM A NIE KRYTYKOWAC CZYJAS PRACE- DODAM TYLKO ZE NIE BYLAM NIGDY U ZADNEJ Z WAS ALE MUSIALM WYRAZIC SWOJA OPINIE POZDRAWIAM
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Willa Krzywoustego (5 odpowiedzi)

W okolicy, w której powstaje Willa Krzywoustego znajduje się bogato rozwinięta infrastruktura -...

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Energa - gwarancja stałej ceny - pilna prośba o opinię!! (879 odpowiedzi)

Witajcie.Potrzebuję pilnie opinii.Wydzwania o mnie ENERGA z propozycją gwarancji stałej ceny...