Czy ktoś z Was spędza te święta samotnie?

Cześć. Najbliższe święta spędzam sama,nie z wyboru. Nie mam rodziny, ani bliższej ani dalszej. Niedawno się rozstałam. Znajomi spędzą ten czas w gronie swoich rodzin, bliskich. Szczerze to nie mam pomysłu jak przetrwać. Może ktoś ma podobnie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzymaj się :) Wszystkiego dobrego życzę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć. Ja dzięki swojej byłej partnerce, znalazłem się w tej samej sytuacji. Polecam znaleźć sobie zajęcie, które odciągnie myśli i wypełni całkowicie czas świąteczny. Generalne porządki w mieszkaniu, nadrobienie zaległości w pracy, dobra książka, jakiś długi serial. Polecam stworzenie sobie listy rzeczy do zrobienia i zacząć ją realizować punkt po punkcie. Spójrz na to w ten sposób, że to jest czas wyłącznie dla Ciebie i wykorzystaj go tylko dla siebie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za odpowiedź. Lista to dobry pomysł, sporządzałam takie wielokrotnie ale brakowało motywacji. Teraz jest podobnie. Czasu dla siebie mam aż nadto, był to związek na odległość, czasu wspólnego nie było za wiele. Chyba gorsze jest to,że nie ma nikogo, nie partnera tylko zupełnie brak innych osób.
A Ty czym się zająłeś?

Na odległość? Nie, nie, dziękuję. Wolę być sam.

Co robić, żeby nie bolało? Rób cokolwiek, co zajmuje myśli. Ucz się czegoś, czytaj, oglądaj.

Swego czasu, na studiach, miałem najlepsze w swojej historii wyniki. Ale przez rok tylko :-)
Dlaczego tak dobre? Bo się uczyłem. Dużo. Żeby zapomnieć :-)
Spróbuj iść ta drogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy ktoś z Was spędza te święta samotnie?

Witaj,może już po świętach,ale jak masz chęć poznać się to zapraszam do kontaktu :) pro1984@wp.pl
Pozdrawiam Magda

Inne tematy z forum

marynarz pozna panią (194 odpowiedzi)

Dobry wieczór, Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie...

Testerk wierności (5 odpowiedzi)

Hej , podejrzewasz ze Twój Partner Ciebie zdradza? Z chęcią to sprawdzę za mała opłata...;)

Dyskrecja (4 odpowiedzi)

Miła gotowa na wszystko ;*