Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt?

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście kredyt na mieszkanie? Dlaczego (nie)?
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1

witam mam juz jedno mieszkanie na ruczaj kupilem bez kredytu teraz chzial bym kupic 2 z kredytem mieszkam w Austri Do jakiej summy bym Mugl kupic mieszkanie z wkladem okolo 60 Do 100 tys zeta i mieszkaniem Co daje 1450 Co miesionc pozdrawiam Marian
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie się boją tych kredytów, ale czy ciągły wynajem to fajna sprawa? No tak nie do końca. Ja to myślę, że już lepiej mieć ten kredyt i go sobie powoli spłacać niż pchać komuś pieniądze w kieszeń za nie swoje mieszkanie. Kupowałam od home invest i u nich mają fajnego doradcę, bardzo mi pomógł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zanim weźmiesz kredyt skontaktuj się z ekspertem finansowym z Trójmiasta

Doradca Finansowy Trójmiasto - Kredyty

Ja nie żałuję zakupu mieszkania na kredyt ale tylko dlatego że firma https://bankowoscfirmowa.pl/ pomogła mi dostać kredyt od banku na bardzo dobrych warunkach, to co oferowali mi osobiście było dużo gorsze. Także taki doradca kredytowy to fajna sprawa.

ja poleca ranking https://ysa.pl

Re: Czy kto

2019 nadpodaz nadal nie wystapila, mieszkania z rynku wtorengo znikaja jak swieze buleczki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt?

Jest obecnie 5 lat poznij , ceny szlanie poszly w gore, wiec na nic te spekulacje

Re: Czy kto

Jest 2019 mieszkan brak, z rynku wtornego ida jak buleczki na nowe trzeba czekac 2 lata. A ktos Panu w 2016 powiedzil xe bedzie nadpodaz. Tyle sa warte prognozy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt?

Kupiłam mieszkanie na kredyt i nie żałuje, jest to o wiele lepsza decyzja niż ciągły wynajem. Wreszcie mogę powiedzieć, że jest w 100% moje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdybyś przeczytała ten artykuł to byłoby łatwiej :
https://www.aasapolska.pl/blog/porady-finansowe-1/zanim-kupisz-mieszkanie-lista-rzeczy-do-sprawdzenia_sx-

Radzę przeczytać ten artykuł przed zakupem mieszkania:
https://www.aasapolska.pl/blog/porady-finansowe-1/zanim-kupisz-mieszkanie-lista-rzeczy-do-sprawdzenia_sx-

dzięki za polecenie PTP, dobra firma, musiałam wziąć chwilówkę bo brakowała mi na wyposażenie mieszkania.Polecam! Uczciwa firma
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie nie żałuję bo wiadomo że wolałabym kupić mieszkanie bez kredytu i nie spłacać rat ale nie takiej możliwości nie miałam. A tak spłacam swoje 4 kąty a nie komuś za wynajem po za tym wynająć to można na góra rok a nie przez całe życie płacić. Długo przeglądaliśmy oferty i zdecydowaliśmy się na kredyt123. Zaoferowali nam dobre warunki, mało formalności oraz bezpłatną pomoc doradcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No widzisz.... życie. Niczego nie jesteś w stanie przewidzieć. Ze stracisz pracę, zdrowie. Nie miałem w planie sprzedawania mieszkania. Z szacunkowych wyliczeń wyszedłem na zero. Mieszkanie kupiłem do remontu, sprzedałem odnowione. Tego że się narobiłem przy tym już nie pamiętam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

janekwww
2018-08-28 12:58:11
Witam. Miałem kredyt hipoteczny i udało mi się spłacić przed czasem. Dzień, w którym otrzymałem informację z banku o całkowitej spłacie kredyty był jednym z najlepszych w życiu. Mieszkanie sprzedałem z kredytem. Na chwilę obecną nie brałbym kredytu hipotecznego, wolałbym wynajmować. Kredyt maiłem na 15 lat, spłaciłem go po 5 latach. Przez te 5 lat odsetki do banku wynosiły ok 50 tys. zł. Wpłata do banku musi być, nie ma zmiłuj. Nie ważne czy potrzebujesz teraz na coś innego, bo ci samochód nawalił i musisz oddać do mechanika. Jak masz kredyt to niestety, naprawa samochodu musi poczekać. Odsetki są duże na początku, później maleją. To duża kwota 50 tys. zł. Poza tym mieszkanie wiąże w konkretnym miejscu. U mie przyszedł kryzys i musiałem szukać pracy w innym miejscu, mieście. Mieszkanie zostało wynajęte ale mi ciążyło. Gonić z byle czym 300 km było męczące więc sprzedałem. Teraz z pracą nie ma problemu ale za kilka lat nie wiadomo.
Z calym szacunkiem. Ale kto kupuje mieszkanie na kredyt by je sprzedac zanim wyjdzie conajmniej na zero? To tak jak bys kupil samochod z salonu i za rogiem opchnal na handlu - stwierdzil ze straciles 10k - wiec na ta przejazdzke lepiej bylo wynajac. hahaha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro tego mieszkania nie potrzebuja to niech je sprzedadza z kredytem. Kupujacy splaca bank a reszte na gorce dosaje byly wlasciciel. Robilem tak sam i ''garba'' nie mam. Sprawdz warunki umowy - po ilu latach mozesz splacic bank.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Miałem kredyt hipoteczny i udało mi się spłacić przed czasem. Dzień, w którym otrzymałem informację z banku o całkowitej spłacie kredyty był jednym z najlepszych w życiu. Mieszkanie sprzedałem z kredytem. Na chwilę obecną nie brałbym kredytu hipotecznego, wolałbym wynajmować. Kredyt maiłem na 15 lat, spłaciłem go po 5 latach. Przez te 5 lat odsetki do banku wynosiły ok 50 tys. zł. Wpłata do banku musi być, nie ma zmiłuj. Nie ważne czy potrzebujesz teraz na coś innego, bo ci samochód nawalił i musisz oddać do mechanika. Jak masz kredyt to niestety, naprawa samochodu musi poczekać. Odsetki są duże na początku, później maleją. To duża kwota 50 tys. zł. Poza tym mieszkanie wiąże w konkretnym miejscu. U mie przyszedł kryzys i musiałem szukać pracy w innym miejscu, mieście. Mieszkanie zostało wynajęte ale mi ciążyło. Gonić z byle czym 300 km było męczące więc sprzedałem. Teraz z pracą nie ma problemu ale za kilka lat nie wiadomo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć wszystkim. Ja osobiście nie żałuję :) na chwilę obecną nawet wynajmuję zakupione mieszkanie a kredyt sam się spłaca. Skorzystałem z pomocy biura nieruchomości https://tur-nieruchomosci.pl/ - sprawdźcie sami. Może też znajdziecie coś fajnego dla siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mam kredyt mieszkaniowy w banku Raiffeisen i chociaż będę się z nim bujał jeszcze przez kilkanaście lat to nie żałuję. Własne mieszkanie to coś czego nie zastąpi najlepsza mamuśka i najgorsza teściowa. :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja nie brałam, ale moja siostra brała kredyt na mieszkanie w PTP i była zadowolona, wszystko bezproblemowo się odbyło, kompetentni pracownicy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Przymorze - jakiej wielkości grzejnik łazienkowy? (21 odpowiedzi)

Nie znam się na tym. Nie wiem jaki grzejnik kupić do łazienki. Ktoś pomoże? Przymorze, blok 4p. W...

Gdzie mieszkanie Gdańsk (4 odpowiedzi)

Przeprowadzam się do Gdańska, bo znalazłem pracę z dobrymi warunkami. Nie wiem jednak gdzie...

Twarda woda z kranu (27 odpowiedzi)

Jak radzicie sobie z twardą wodą w naszym mieście? Wiem z jednej strony, że twarda woda to...