Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej

Opinie do artykułu: Czy lubimy wywieszać flagę? Dzisiaj święto biało-czerwonej.

Od 10 lat polską flagę możemy eksponować przez cały rok, niezależnie od świąt państwowych i bez specjalnej okazji. Na co dzień jednak niewiele osób korzysta z tej możliwości, jeszcze mniej wie, że 2 maja obchodzimy Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej. - Cieszyłbym się, gdyby mój syn kiedyś na ścianie pokoju powiesił sobie polską flagę - mówi Marcin Sukuski, mieszkaniec Gdańska, który w ogrodzie przy domu postawił 5-metrowy maszt przeznaczony specjalnie do eksponowania polskiej flagi. Pan ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co to ma do rzeczy ? Nie wywieszasz flagi z podobizn ą np. tuska :( tylko flagę POLSKI i z tego trzeba być dumnym.

Flaga biało-czerwona nie tylko od święta

Minimum ,co powinien zrobić Polak w narodowe święto,to WYWIESIĆ FLAGĘ biało-czerwoną-to nasze prawo i obowiązek .
Chcę zwrócić uwagę na flagi wywieszone na Święto Niepodległości .Widać było flagi zaniedbane,pomięte i oplątane na drzewcu.To nie tak powinno być!!!O naszą flagę-symbol naszej wolności trzeba dbać jak o najcenniejszą rzecz,traktować z szacunkiem. Moja specjalna tzw.DOBRA FLAGA -nie oplątuje się i zawsze super wygląda w każdych warunkach i powiewa odważnie na moim domu cały rok-co dzień mam święto.Potrzebny jest też uchwyt flagowy z zabezpieczeniem,aby jej nie wywiało-są różne uchwyty flagowe np.naścienny lub uchwyt balustradowy- nie trzeba nawet wiercić,żeby zamocować.Na YouTube i Pogotowiu Flagowym można zobaczyć jak DOBRA FLAGA dzielnie pracuje ,wręcz walczy w trudnych warunkach i zawsze zwycięża-to prawdziwy symbol .Nasza flaga jest bezpartyjna,łączy nas ponad podziałami,więc pokażmy swoje barwy POLACY!!WYWIEŚMY FLAGI!-wkrótce DZIEŃ FLAGI.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Flaga BIAŁO-CZERWONA na 2 maja i nie tylko.

Hej!Polacy! Możemy wywieszać naszą flagę kiedy chcemy-ale trzeba o nią zadbać.Widać coraz więcej flag ,ale to wszystko za mało.Czyja flaga ,tego kraj.Spójrzcie też ,co wywieszacie?Widać byle jakie flagi:pogniecione,oplątane itp.Jak nie będziemy szanować naszych symboli,to i nas nie będą szanować i w końcu powieszą nam jakąś obcą.Ja mam swoją flagę ,nazywa się DOBRA FLAGA -nie oplątuje się i zawsze super wygląda-to prawdziwy symbol.Nie boi się wiatru,mrozu ani deszczu.Jak pracuje DOBRA FLAGA można obejrzeć na YouTube-są filmy .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację.

Słusznie jest Ci wstyd. Ludzie z zacięciem do pracy i rozwijania umiejętności nie mają takich problemów, dlatego wstyd w Twoim przypadku jest uzasadniony. Z tym że za siebie, nie za kraj...

Dobrze prawisz, Bulek!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Flaga narodowa to nie szmata

Nie mazać po flagach! Każdy wieśniak musi wymalować na fladze że jest z Pcimia czy innej wiochy. Dumny taki chwali się tym na meczach czy tak jak ostatnio w Watykanie. Żadna inna nacja nie robi ze swojej flagi szmaty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak spotkam sklep, w którym zobaczę flagę Rzeczypospolitej Polskiej
z.. ! dumnym Orłem w złotej koronie(bez Orzełka, niestety nie uznaje..,
choć to też flaga), to kupię i wywieszę.
A tym, którzy wywieszają flagę,
i nie zważają na podobne "przemyślenia" ...
"- Wydaje mi się, że flaga i ostentacyjne obnoszenie się z nią coraz gorzej się kojarzy. Pewne grupy społeczne rzekomych "patriotów" sprowadziły flagę
do miana nie tyle obciachu, co fanatyzmu - twierdzi Paweł Dampc z Gdyni."
...
Szacunek!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wstyd mi ze wasatego konfidenta-elekryka na uslugach SB uwaza sie za bohatera narodowego i za symbol tego "kraju".

Wstyd mi rowniez za tuSSka i zydowskiego kartofla z odessy.
Rowniez za czerwonego generala ktory probowal napuscic obce mocarstwo na swoj wlasny kraj, oraz za zbrodniarzy ktorzy dzis zyja sobie jak paczki w masle z emeryturami 6000 zamiast zdychac w pierdlu.
Wstyd mi takze za stocziowych lumpow ktorzy oddali wladze czerwonym bysmy tkwili w tym govvnie ktore mamy teraz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz minus za:"oszołomów","ruskich prowokatorów","zakompleksionych nieudaczników"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Robię to, bo jestem dumny z Polski." - Z pensji 1350 netto też jesteś dumny?

Mi np jest zaj***ście wstyd.
Wstyd mi, że po studiach, znając biegle 3 obce języki zarabiam w call center na rękę 1300 złotych, a pakistański robol w UK tygodniowo wyciąga więcej za zamiatanie chodnika.
Wstyd mi, jak się ubieram porządnie na rozmowę o pracę (biurową), a potencjalny pracodawca się na koniec rozmowy pyta ile chciałbym zarabiać miesięcznie: wstyd mi się upokarzać i prosić o te marne 1500 a z drugiej strony wstyd mi żądać 2500 bo wtedy się patrzą na mnie jak na idiotę.
Jest mi wstyd, że po 30 nie stać mnie nawet na wynajęcie pokoju, a co dopiero mieszkania i że muszę mieszkać z rodzicami w takim wieku.
Jest mi wstyd, że ledwo stać mnie na utrzymanie siebie, a o dzieciach nie mam nawet co marzyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Biorę Braveran, sama się wywiesza.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oto jak dobrze jest za Tuska

INFO: Jak donosi "Wprost", w Polsce drastycznie rośnie liczba samobójstw, co jest ewenementem na skalę europejską.

Polska jest jednym z trzech krajów w Europie, w których współczynnik samobójstw rośnie. Prawie tak szybko, jak w pogrążonej w kryzysie Grecji. Nawet kraje, które mają większą liczbę samobójstw na 100 tys. mieszkańców, takie jak Litwa, Estonia czy Finlandia, od lat notują regularny spadek. Tymczasem w Polsce od 8 lat odsetek samobójstw wyraźnie rośnie. W ostatnim czasie wręcz lawinowo. 6100 samobójstw, 8579 prób samobójczych - to najnowsze dane Komendy Głównej Policji dotyczące osób, które próbowały odebrać sobie życie w zeszłym roku. W porównaniu z 2012 r. wzrost prawie o połowę, a już wtedy Polska była w pierwszej ósemce państw Europy z najwyższym wskaźnikiem samobójstw - podkreśla gazeta.

Zdaniem ekspertów, liczba prób samobójczych jest dramatycznie większa niż ta, jaką podaje policja.

- Według wszelkich światowych badań na jedno udane samobójstwo przypada od 10 do nawet 15 prób. W Polsce więc co roku próbuje sobie odebrać życie od 60 do 100 tys. osób. O większości się nie dowiemy, bo to jest temat tabu - podkresla dr Wojciech Brodniak, suicydolog z Polskiego Towarzystwa Suicydologicznego
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie, jeseście chorzy!

Jak wam się nie podoba w Polsce, to zmieńcie to! Nie musicie wybierać złodziei, morderców i aferzystów zasłaniających swoje machlojki immunitetami. Nie musicie wierzyć na słowo kłamcom o długich nosach, którzy wmawiać wam będą "postęp" i "rozwój" tylko po to, żeby dorwać się do stołka. Nazwę rzecz po imieniu: to wyście głosowali na złodziei z PO, SLD, PSL czy od Palikota (dla niezorientowanych: czepiam się tych, którzy obecnie mają władzę w Polsce). To Donald Tusk, Radek Sikorski i Bronisław Komorowski są winni waszemu niezadowoleniu. Na następnych wyborach zagłosujcie tak, żeby żaden z nich nie znalazł się w Sejmie czy Senacie, a potem tak długo się awanturujcie, żeby postawić ich przed sądem. Na tym polega demokracja. Czy myślicie, że w tych mitycznych "innych krajach" postępują inaczej? Tylko głupi w to uwierzy. Spójrzcie na Szwajcarię. Tam każda zmiana wymaga referendum, a jaki mają poziom życia! Tam, na przykład, oszołomy z partii Palikota nie mają racji bytu. Na razie wychodzi na to, że jesteście wielkimi zakompleksionymi nieudacznikami, którzy narzekają na cały świat, że nie jest taki, jak byście chcieli. Nikt wam tego świata nie da ot, tak - za darmo. O wszystko trzeba w życiu walczyć. Również o swój kraj. Jeśli jednak nadal chcecie pluć na Polskę, to mam (dla takich osób!) jedną radę - won za Don! Nie potrzeba nam tutaj ruskich prowokatorów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ostatnia rzecz jaka mogla by zawinąć w mim domu to wlasnie flaga!

Żeby wieszac flagi trzeba być dumnym z kraju. A ją rzygam tym polskim bagnem więc nie ma mowy żebym kiedykolwiek powiesił polską flagę na moim domu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czas wyzbyć się komunistycznych zboczeń !!!

Wyprowadzić symbol ucisku !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wywieszam flage na maszcie od kilku lat.

W swieta kościelne koloru biało-żółtego, ale wiele razy inną niż Polska, aby mi nie truli, że jest z godłem. Mam taki kaprys, ale ruskiej czy CCCP nigdy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja wieszam 1 maja , ale drugiego i trzeciego szybko zdejmuje

..poza tym wieszam 22 lipca, 12 października
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wywiesiłam naszą flagę, wygląda pięknie!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1