Czy na prawdę jest tak źle?

Czytajac ostatnie watki dochodze do wniosku, ze jako czlek nieparzysty powinienem byc najszczesliwszym z ludzi. Bo jak na razie wylania sie obraz zwiazku jako czegos co zawsze konczy sie zdrada, bolem a w najlepszym wypadku "wypaleniem". Czyz wiec zaden zwiazek nie ma sensu jeszcze zanim sie zacznie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy na prawdę jest tak źle?

Hej Gami. Prawie każdy związek się w końcu kończy ;-) Wiesz, ja dosyć często tak właśnie myślę. Zwłaszcza, jak jestem na samym początku związku. Potem sobie o tym zapominam na jakiś czas (kiedy jest dobrze...), ale kiedy coś zaczyna się psuć, to zastanawiam się znowu, czy to już?
Owszem, znam udane związki (np. moja babcia i dziadek), ale ich jest tak mało. Z resztą czasy są teraz zupełnie inne... Ludzie już chyba nie potrafią tak kochać, jak kiedyś. Poza tym, są zaangażowani w tyle innych spraw, że coś takiego, jak czas na umacnianie związku prawie nie istnieje.
Czy to jest takie pesymistyczne? Chyba wystarczy zmienić podejście. Chciałabym nie myśleć o tej fatalnej perspektywie, tylko czerpać z radości każdego dnia. Cieszyć się tym, że akurat jest dobrze, a jak nie jest, to wierzyć, że będzie. I tyle. :-)

może w tym problem...są inne czasy i inni ludzie, teraz jeżeli ktoś zauwarza że coś zaczyna być nie tak, kończy związek, a nasi poprzednicy (twój przykład babci i dziadka) "naprawiali" swój związek zamiast go kończyć...

Antyspoleczny:)
zgadzam się z tym, co napisałeś. Głeboko wierzę w to, że są szczęśliwe związki (znam takie). One się czasami psują, pojawiają się kłopoty dnia codziennego i cała sztuka polega na tym, aby dać sobie z nimi radę, a nie od razu stwierdzać, że to koniec, popłakać, pocierpieć, poużalać się nad sobą, zwalić całą winę na drugą osobę i .... szukać następnej "wielkiej miłości"
pozdrawiam:))

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (86 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (476 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

samotna matka szuka znajomych do popisania (41 odpowiedzi)

Jestem kobietą po 40tce, obecnie bardzo doskwiera mi samotność ale nie szukam znajomości w realu...