Re: Czy polecacie wyjazd do Egiptu z 2,5 latkami? Proszę o opinie
white_rabbit
(14 lat temu)
Bylam w Egipcie na objazdowce z pobytem 3 dniowym, uwazam, ze nie jest to kraj na jezdzenie z malym dzieckiem.
Brud taki jak w zadnym innym kraju, niebezpiecznie bo terrorysci maja tam baze szkoleniowa, szumnie zwana Uniwersytet w Kairze (tam wyksztalcili sie przywodcy zamachow na WTC, i wielu innych), dlatego tez czasem robia sobie zamachy na turystow. Temperatury zabojcze dla dziecka (ja bylam jeszcze przed urodzeniem dziecka a umieralam tam), ludzie w porownaniu do innych krajow niemili i wrecz nie do zniesienia nachalni.
Bylam w hotelach o bardzo wysokim standardzie, ale nie ma co ich porownywac do innych krajow, bo to co najmniej o 1-2 gwiazdki inny komfort, w dol oczywiscie.
Jesli Egipt (chociaz chcialabym juz tam nigdy nie jechac, ) to wlasnie jak ktos wspomnial w dzieckiem w wieku szkolnym, bo przynajmniej zobaczy przereklamowane piramidy, zobaczy piekne Abu Simbel, czy Aleksandrie, obejrzy sporo siwatym plynac wygodnym statkiem po Nilu...
Na pobytowke do Egiptu sila by mnie nie zaciagneli, co to za wakacje jak nosa z hotelu wytknac nie mozna...
Zwiedzilam sporo krajow i mam porownanie co to znacza wspaniale wakacje, moje wyjazdy nie zaczely i nie skonczyly sie na szczescie na Egipcie.
Z tanich krajow polecam dobre hotele w Turcji i Tunezji, niebo a ziemia w porownaniu z Egiptem, zwlaszcza Turcja. A ja nie moge sie doczekac, kiedy moj synek bedzie na tyle duzy zeby wrocic do Barcelony, bez biura podrozy, to sa dopiero wspaniale wakacje...
0
5