Czy powinienem wymienić podłogę z twardego drewna na laminat?
Nasz dom ma trochę dziwny układ. Nasza kuchnia i jadalnia znajdują się na jednym końcu z korytarzem 10Lx4W prowadzącym do naszego salonu. Chcę umieścić przesuwane drzwi do stodoły na końcu korytarza, który łączy się z salonem i sprawić, że będzie to bardziej własna przestrzeń. Pomalowałabym salon na własny kolor i oddzieliłabym go od kuchni/jadalni/przedpokoju.
Moje pytanie brzmi: od tej chwili mamy drewniane podłogi w naszym salonie i przedpokoju, a inne podłogi w kuchni/jadalni. Kiedy przerabiam podłogę w kuchni, czy powinienem zabrać drewno liściaste z korytarza i dopasować je.. (moim zdaniem stworzyłoby to lepszy flow), czy pozostawić droższe drewno liściaste na korytarzu? (Mój argument z MIL po co podnosić droższą podłogę i zastąpić ją laminatem?)
Opinie?
Moje pytanie brzmi: od tej chwili mamy drewniane podłogi w naszym salonie i przedpokoju, a inne podłogi w kuchni/jadalni. Kiedy przerabiam podłogę w kuchni, czy powinienem zabrać drewno liściaste z korytarza i dopasować je.. (moim zdaniem stworzyłoby to lepszy flow), czy pozostawić droższe drewno liściaste na korytarzu? (Mój argument z MIL po co podnosić droższą podłogę i zastąpić ją laminatem?)
Opinie?