Czy przy zakupie sprzętu agd warto brać dodatkowe ubezpieczenie (przedłużenie gwarancji)?

Kupiłem kilka dni temu pralkę i przy okazji wziąłem poszerzoną gwarancję na 5 lat. (ubezpieczenie sprzętu przez Hestię). Oczywiście kosztowało mnie to kilka stówek. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu sytuacjami?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy przy zakupie sprzętu agd warto brać dodatkowe ubezpieczenie (przedłużenie gwarancji)?

Kurcze.. kilka dni temu TB mi podesłała fajny link na ten temat. Niestety - nie odnajdę go na cito.
Generalnie: sporo pułapek. Trzeba bardzo uważnie czytać warunki ubezpieczenia. Jeśli jesteś lajkonikiem, prześlij mi skan umowy ubezpieczenia na priv.
Niby już kupiłeś i wydaje się, że musztarda po obiedzie - ale jest prawo do odstąpienia od umowy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Czy przy zakupie sprzętu agd warto brać dodatkowe ubezpieczenie (przedłużenie gwarancji)?

Mam 30 dni na zrezygnowanie z ubezpieczenia..... Wklejam linka do warunków ubezpieczenia
http://www.euro.com.pl/si_upload/wysiwyg/raty/regulaminy/REGSP1307_A5_3.pdf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

warto miec takie ubezpieczenie, masz je na 5 lat a nie na 2. ja mam opcje, ze jesli nawet sam rozbije ciezkim garnkiem plyte indukcyjna to dostane nowa. A 5 lat to duzo. Na pewno warto ja dokupic do ekspresow cisnieniowych. One psuja sie dosyc czesto i to juz w trakcie gwarancji 2 letniej. Jesli chodzi o pralke to jest pol na pol. Nawet jesli po 3 czy 5 latach teoretycznie pojdzie jakis uklad to za 100zl elektronik ja naprawi. Mialem juz tak 2 razy. Wiec w przypadku pralki nie ma musu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

> jesli nawet sam rozbije ciezkim garnkiem plyte indukcyjna to dostane nowa.

Uszkodzenie płyty ceramicznej z dowolnego powodu wchodzi w zakres ubezpieczenia szyb i innych przedmiotów od stłuczenia w ubezpieczeniach mieszkań, które robię swoim Klientom.
Opcja ta kosztuje ok. 15 zł/rok za każdy 1.000 zł sumy ubezpieczenia ;)

A jaki masz wariant ubezpieczenia?

Inne tematy z forum

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (53 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

Materac na łóżko do spania - twardy - jaki? (139 odpowiedzi)

Czy ktoś ostatnio kupował materac i orientuje się co jest godnego polecenia, bo ja kompletnie nie...