Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Czy moze mialyscie doczynienia z taka technologia. Podobno bez skalpela mozna przeprowadzic lifting twarzy . Czy ktos byl na takim zabiegu i ile w Gdańsku to moze kosztowac ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

A na jakim sprzęcie pracują w Rybniku? Czy jest to dobry wybór aby się na udać na ten zabieg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też miałam i zero efektu
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mogła bus podać dokładna nazwę tego zabiegu :))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziewczyny robienie kilku słabszych zabiegów zamiast jednego silniejszego jest bez sensu i nie opłaca się w ogóle. Weźcie się zastanówcie, jak powtórzycie kilka razy coś co nie działa to na jakiej zasadzie za którymś razem ma jednak zadziałać?
Tu nie chodzi o powierzchnię skóry tylko o docieranie głęboko przez podgrzewanie tkanek. Jak sprzęt jest niedokładny i działa zbyt płytko to wtedy działa się na nie tej głębokości na której trzeba żeby pobudzić skórę do regeneracji. I nie ma efektów. Lepiej dorzucić te kilka złotych do ultraformera jednak niż bawić się w półśrodki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

M. L
A moze pani podac cena tego zabiegu. Easylift

Ja byłam na liftingu twarzy bez skalpela. Koleżanka z Warszawy mi poleciła, tam jest lekarz, który jako jedyny w Polsce specjalizuje się w metodzie, która nazywa się EasyLift, robi lifting za pomocą specjalnych nici. Bardzo fajna metoda, długotrwała w dodatku, bo ponad 10 lat się utrzymuje. Ja jestem bardzo zadowolona z efektu, twarz się odmłodziła, wszystko się podniosło tak jak trzeba :) Doktor nazywa się Franciszek Strzałkowski, jakby ktoś był zainteresowany
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A gdzie dokładnie???

Domi A czy miałaś na początku wrażenie jakby skóra wygladala gorzej po zabiegu? Bo ja jestem dwa tygodnie po i wydaje mi sie właśnie ,ze moje policzki się zapadły i wszystko jest bardziej zwiotczale.

Madzia mi lekarz tłumaczył że hifu nie jest na bruzdy nosowo wargowe,tu trzeba zadziałać wypelniaczem

Hmmm miesiąc to jakoś mega szybko. Albo moja mama jest takim "ciężkim przypadkiem". Robiła tez tam, czyli sprzęt ten sam więc ciekawe od czego to zależy. U niej największa zmiana była gdzieś pomiędzy 2 a 3 miesiącem. Trochę sobie poczekała kobitka. No ale koniec końców efekty były i to dużo lepsze niż się spodziewałyśmy po pierwszych tygodniach.

Zabiegu nie mialam, ale na podstawie moich wizyt w wielu salonach w Gdansku pod katem jakości urządzeń i personelu polecam Yasumi i Diamond Clinic.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

no tak, zależy od podejścia. i tego ile się ma pieniędzy do wydania. kilka zabiegów słabszym sprzętem może kosztować, więcej od jednego razu ultraformerem.
i jeszcze dochodzi czas, bo między zabiegami trzeba stosować odstępy. nie można ich robić od razu po sobie.

o to by trzeba było zapytać lekarza. tez mnie to zastanawia.
czytałam, że można łączyć tylko trzeba odczekać 2 tygodnie ale nie wiem na ile to sprawdzona informacja.
chociaż ja bym chyba zrobiła najpierw jedno, poczekała na efekty i dopiero wtedy się zastanawiała czy chcę jeszcze kwas hialuronowy, czy wystarczy.

a na innych obszarach nie ma problemu :)

To zależy co to dla Ciebie znaczy ta ogólna atmosfera. Jedni wolą jak się nad nimi skacze jak nad królową angielską a inni żeby im dać spokój i nie męczyć rozmową. Dla mnie najważniejsze jest to, żeby mnie słuchać i traktować jak człowieka nie jak klienta, któremu można wszystko wcisnąć. Przyszłam z konkretnym problemem, który został rozwiązany, wszystko terminowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szanowna Pani nie wiem, co zmieniło się na twarzy u Pani Mamy. Miałam wykonywane HIFU juz parę razy i efektów żadnych nie widzę. Ceny są straszne. Obiecują lifting bez skalpela. Powiedziałam w gabinecie , że szkoda na to pieniędzy i dziwie się , że ktokolwiek decyduje się na tak drogi zabieg. Niestety każdy chciałby zatrzymać czas i zrobi wszystko. Zabieg miałam wykonywany w bardzo dobrym salonie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ciężko nie odnieść wrażenia, ze Clinica cosmetologica robi sobie sama reklamę w tym temacie. Opisywanie własnego sprzętu podawanie linków do swojej strony i pełno wpisów ze konsultacja bezpłatna. Aż się pofatygowałam i obdzwonilam salonu oferujące Hifu i konsultacja wszędzie jest bezpłatna. Fajnie by było jakby ten temat i forum służył do rzeczywistych opini osób które miały ten zabieg
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mineły już dwa miesiące od zabiegu i mogę śmiało powiedzieć, że to najlepszy zabieg pod kątem efektów jaki robiłam. Wart pieniędzy, które wydałam. Robiłam w Yasumi na Focha.
Również dużo czytałam przed zabiegiem gdzie pójść. Jedno co się powtarzało to dużo wpisów o tym, że u lekarza jest po prostu drożej z tytułu takiego, że jest lekarzem, a nie jest to na pewno zabieg, który musi wykonywać tylko lekarz. W Yasumi jest jednak dużo taniej zabieg wykonują kosmetolożki i przyznam, że babka, która mi robiła zabieg była bardzo kompetentna. Nie wiem kto ma lepszy sprzęt bo się na tym nie znam nie mniej jednak mają moją 100% rekomendacje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiesz co, nie będę Ci niczego polecać ale jeśli mogę coś podpowiedzieć to po prostu zastanów się na spokojnie, poczytaj i przekalkuluj wszystkie opcje, co się bardziej opłaca. Niestety smutna (ale w sumie też oczywista) wiadomość jest taka, że w kosmetologii powodzenie zabiegu zależy w dużej mierze od jakości sprzętu. Koszt zakupu to jedno, za utrzymanie maszyny w dobrym stanie też się płaci. Nie mówiąc już o specjalistach. Z drugiej strony im większa moc takiego urządzenia, tym mniejsze prawdopodobieństw tego, że zabieg trzeba będzie powtarzać. Dlatego wg mnie lepiej odłożyć zabieg w czasie niż próbować przyoszczędzić, bo można w taki sposób wtopić więcej pieniędzy.
A jeśli chodzi o sprzęty do HIFU to miałam styczność z Ultherą, Med liftem właśnie i Ultraformerem trójką. Różnica między nim a dwoma pierwszymi wynika głównie z zaawansowania technologii i możliwości precyzyjnej kalibracji, co przekłada się na moc zabiegu i rezultaty na plus dla Ultraformera, on jest po prostu najnowszy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja ide na ten zabieg w poznaniu,cena na twarz 1900zł,wiec zdecydowanie drozej niz w gdansku,efekty dopiero zobacze,sama jestem ciekawa..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mogłabyś coś więcej napisać o tym sprzęcie? Czym one się różnią i dlaczego jest lepszy? Chciałabym zrobić ten zabieg, ale nie będę ukrywać, w moim przypadku cena też odgrywa dużą rolę, to chwilowo duży wydatek jak na moją kieszeń...

Inne tematy z forum

Perfumy z feromonami (6 odpowiedzi)

Hej, czy miałyście może do czynienia z perfumami z feromonami? Dużo ostatnio na ten temat...

sucha skóra (73 odpowiedzi)

Odkąd mam problem z tarczycą ( niedoczynnośc) nie mogę sobie poradzic z suchą skórą... do mycia...

jaki krem na noc +30 ?? (209 odpowiedzi)

Witam! Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w...