Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

Czy moze mialyscie doczynienia z taka technologia. Podobno bez skalpela mozna przeprowadzic lifting twarzy . Czy ktos byl na takim zabiegu i ile w Gdańsku to moze kosztowac ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

No tak mniej więcej. Chodzi mniej więcej o to, że im jesteśmy starsi tym nasza skóra traci zdolność do odbudowy i regeneracji, bo produkujemy coraz mniej kolagenu, który odpowiada za elastyczność skóry. I dzięki działaniu tymi falami pobudza się organizm do jego produkcji w zwiększonych ilościach, dlatego efektu nie ma od razu tylko musimy na niego poczekać, bo wszystko dzieje się naturalnie :) Tutaj można trochę przeczytać o samym HIFU https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez Robilam u pana doktora, dopiero 2 tyg a mam wrazenie ze policzki mniej wisza
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też polecam sygmalift hifu .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też polecam. jestem po 3 zabiegach i za 2 miesiące znów zrobię, bo każdym zabiegiem wyglądam coraz lepiej. Z tego co mi mówiono to będę z bezpieczniejszych zabiegów hifu i nie daje z czasem takiego przestudzenia jak inne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sorki ale to akurat nie jest nic niespodziewanego, w Warszawie jest zawsze drożej niż w innych częściach Polski. I mnie to nie dziwi, bo zarobki też są na innym poziomie. Z tego co słyszałam to różnica nawet 1-2 tys. na podobnych stanowiskach w tej samej branży, także tego... Trochę się inaczej wydatki rozkładają. Teraz już po wszystkim, więc nie ma co rozpamiętywać, na przyszłość polecam wcześnie research i będzie ok. A akurat w Gdańsku można znaleźć miejsca z lepszymi aparatami niż w Y. ale to tak swoją drogą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 tygodnie to dużo za wcześnie jak na efekty hifu, raczej mówi się o 2 miesiącach albo nawet i 3. Jestem bardzo ciekawa, czy się w końcu doczekałaś. U mnie nie było takich objawów, wszystko w porządku i zero tkliwości, ale czytałam, że najlepsze efekty uzyskuje się na pulchnych buziach i ja taką niestety mam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda, sprzęt to podstawa. Tym sprowadzanym z podejrzanych źródeł i źle skalibrowanym można sobie zrobić tylko krzywdę :/ Ale niestety jakość = cena. 1000 zł to wydaje mi się jakoś trochę za niską kwotą, jak na taki zabieg, ale nie słyszałam nigdy o tym sprzęcie.
Jakby coś to w Klinice Cosmetologica mają teraz fajne zniżki, można zrobić zabieg na ultraformerze trochę taniej niż normalnie https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

słyszałyście :) nawet się bardzo mocno zastanawiam tylko chwilowo mieszkam w stolicy, a warszawskie ceny to jest jakiś żart... serio dziewczyny nie macie na co narzekać. jak się uda dograć terminy to umówię się na wizytę w tej klinice na Skłodowskiej-Curie przy okazji wizyty w domu, bo niby jest opcja na niewiążącą konsultację, a w ciemno trochę boję się zapisywać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

to prawda cena trochę odstrasza... szczęście w nieszczęściu, że jeden lub dwa zabiegi wystarczają, żeby rezultaty były widoczne, więc nie jest aż tak źle. czytałam, że u niektórych dziewczyn efekty pojawiają się już po 2 miesiącach, ja akurat musiałam poczekać trochę ponad miesiąc, żeby było cokolwiek widać i od tego czasu buzia wyglądała coraz lepiej. jak masz wątpliwości to możesz umówić się na bezpłatne konsultacje w cc, personel na pewno pomoże wybrać dobry zabieg dla Ciebie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy słyszałyście o czymś takim jak HIFU ?

A gdzie dokładnie?!Jakie wrażenia?

Nie wiem co to za metoda

W Żorach robią wokół oczu, wczoraj robiłam, koszt 360 zl . O bólu zostałam uprzedzona. Ponoć może się utrzymywać do trzech dni.

yasumi próbuje zachęcić ceną, ale podobno nie ma rewelacji... różnica raczej w jakości sprzętu, też polecam ultraformer, jest dokładniejszy. w clinica cosmetologica na Skłodowskiej 3 w Gdańsku mają fajny nowy sprzęt. ja się nie nastawiałam nie wiadomo jakie rezultaty, a miło się zaskoczyłam. po tych 2-3 miesiącach efekty różnica jest faktycznie zauważalna, szczególnie pod oczami ładnie się napięła. zresztą zawsze można się umówić na bezpłatną konsultację i dopytać, co i jak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jak długo czekałaś na efekty i jak długo się utrzymuje? Nie powiem - jestem naprawdę pod wrażeniem tego zabiegu i tego sprzętu, ale mimo wszystko ceny są zaporowe. Jesli miałabym się zdecydować, to muszę być pewna skuteczności.

Polecam Beautyline instytut w Poznaniu!

Słyszałam o tym Yasumi od mojej koleżanki i akurat ona nie była zbytnio zadowolona. Nawet po czasie, jaki powinno się oczekiwać od zabiegu, efekty nie były jakoś specjalnie zadowalające. Za to już inna koleżanka miała zabieg robiony Ultraformerem i efekt naprwadę był widoczny! Nie wiem w sumie od czego to zależy, ale jeśli sama miałabym to robić, to stawiałabym na Ultraformer.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

2 tygodnie temu byłam w warszawskim Sc Beauty na Saskiej na zabiegu SMAStherapy. I przyznam, że już po tej jednej sesji byłam pozytywnie zaskoczona napięciem skóry - efekt naprawdę porównywalny do liftingu operacyjnego.

Obsługa jest super! Wszyscy dobrze poinformowani, przyjemni w obyciu. Doktor który robił mi zabieg cały czas się upewniał, czy przypadkiem nic nie boli ani nic - no, mały dyskomfort było czuć, ale to akurat normalne.
A sam efekt na moich udach to po prostu bajka! Po kilku miesiącach moje nogi jakby były innej osoby. Trudno mi było się przyzwyczaić. :O
Jak chcesz dowiedzieć się trochę więcej o tym zabiegu to zajrzyj tu https://clinicacosmetologica.pl/zabieg/ultraformer-iii-hifu/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To chyba są jeszcze Aniołki, ale to rzeczywiście jest w okolicy RCKiK - dokładnie Marii Skłodowskiej-Curie 3. Wiem, bo właśnie zastanawiam się nad wybraniem się tam na hifu. słyszałam już o efektach - i nie sposób w nie wątpić - a jak z obsługą klienta w tej klinice? Dla mnie to też jest bardzo ważne.

Ja robiłam w czasie wakacji w Yasumi w Warszawie i...jestem zachwycona, a zarazem załamana. Efekty są rewelacyjne pozbyłam się drugiego podbródka, a skóra twarzy jest jest duzo lepsza. Jednak zapłaciłam 2600zl, a się okazuje, ze w Gdańsku robią to samo i tym samym urządzeniem za 1200zl..jak się dowiadywałam roznica rynków po prostu. Yasumi maja te same urządzenia wszędzie. W rybniku można zrobić za 1000zl..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zioła na hermoroidy (8 odpowiedzi)

Witam drogie kobietki.Czy możecie mi tutaj napisać czy są jakieś skuteczne w działaniu zioła na...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Sposób na zakwasy? (35 odpowiedzi)

Chciałam dowiedzieć się jakie macie sposoby na zakwasy? Odkąd intensywniej ćwiczę co jakiś...