Czy szczepienie p/ ospie dla 4 latka jest płatne?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
wiecie może czy szczepionka przeciw ospie dla 4 letniego przedszkolaka jest płatna. I ile?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy szczepienie p/ ospie dla 4 latka jest płatne?

180 zl 1 dawka, powinny byc dwie, ja siezalapalam na 1 bezplatna a druga platna.

płatne. Tylko dzieci żłobkowe mają za free. Jedna dawka szczepionki to koszt w granicach 250zł. Podaje się dwie dawki

wg mnie bezpłatna -jęśli uczęszcza do przedszkola - poszukaj kiedyś wklejalam tu info kiedy można szczepić bezpłatnie na ospę bo przepisy sie zmieniły chyba w ub roku

ten mój wątek poczytaj
http://forum.trojmiasto.pl/ospa-wietrzna-szczepionka-bezplatna-zmiany-w-rozporzadzeniu-t276772,1,16.html

dziękuję Rybalon, niestety w mojej przychodni twierdzą, że płatne 200 zł, chyba przyjdzie mi też dzwonić do Sanepidu ;-)

A ktoś ostatnio szczepił 4 latka p/ ospie za darmo??? Jak tak, to gdzie?

zadzwoń do sanepidu a dla pań w przychodni wydrukuj rozporządzenie i domagaj się bezpłatnego , moze teraz z nowym rokiem mają kasę jakąś na to

Sanepid nic nie poradzi, są odgóne z GIS zalecenia,ze tylko dzieci żłobkowe i tyle. Można się ewentualnie zapytać,czy nei kończy się termin ważności i wtedy,aby nie zutylizowac szczepionki pozwalają szczepić wszystkie dzieci.

W 2013 roku został utrzymany wcześniej obowiązujący zapis (który wszedł w życie z dniem 1 października 2011 roku), dzięki któremu dzieci uczęszczające do żłobków, klubów dziecięcych do lat 3 mogą skorzystać z bezpłatnego szczepienia przeciw ospie. Do bezpłatnego szczepienia nie kwalifikują się dzieci, którym opiekuje się niania czy inny opiekun poza instytucją opiekuńczą. Z bezpłatnych szczepień nie skorzystają również dzieci uczęszczające do przedszkoli (czyli dzieci, które zgodnie z ustawą objęte są wychowaniem przedszkolnym w roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 3 lata).

By skorzystać z bezpłatnego szczepienia przeciw ospie wystarczy przedstawić zaświadczenie, że dziecko chodzi do żłobka lub klubu malucha, wystawione przez placówkę, do której dziecko uczęszcza

Inne tematy z forum

Leśna Dolina (40 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Gdzie kupić mieszkanie?? (38 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Wzgórze Hoplity (8 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje u zbiegu ulic Kartuskiej i Myśliwskiej - w dobrze skomunikowanym miejscu, w...