Czy to prawda że stolarze z okolic Lęborka czy Kartuz lub Kościerzyny są tańsi istosując te same materiały???

Czy ta różnica polega na mniejszej stawce za roboczogodzinę? Czy ktoś coś wie na ten temat? Zastanawiam się jaka procentowo może być to różnica? Nie liczę tu na różnicę np 30% bo oni też muszą z czegoś żyć, też mają rodziny, pracowników itd. Więc skąd ta różnica?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Czy to prawda że stolarze z okolic Lęborka czy Kartuz lub Kościerzyny są tańsi istosując te same materiały???

Coś w tym jest. Znajomi ostatnio budowali dom i brali ekipę budowlańców chyba z Sierakowic, w każdym razie ceny firm z Trójmiasta były znacznie wyższe niz te z Kaszub.

Re: Czy to prawda że stolarze z okolic Lęborka czy Kartuz lub Kościerzyny są tańsi istosując te same materiały???

Wszyscy Kaszubi sa tansi bo albo nie maja dzialalnosci albo to rolnicy... sa wsrod nich fachowcy ale zdecydowana wiekszosc to partacze chcacy zarobic pieniadze... rzemiesnikow z Kszub poloecam zas ekipy bez dzialalnosci odradzam chyba ze ktos lubi miec frajde z zaoszczedzonych pieniedzy i rychlych remontow. A co do roznicy w cenach to w duzej mierze bierze sie ona z tego ze Kaszubi pracuja za 7-9zl na reke za godz a Gdanszczanie za 11-14za godz....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

popieram dr238

Pytanie czy pracodawca płaci w finale pracownikom bo słyszałem że z tym też różnie.

TO prawda ze z Kaszub sporo paprakow niestety (buduje dom od zera a jestem blisko konca i cos wim juz na ten temat).
Rzemislnikow mozna smialo brac ale budowlane ekipy to znaja sie na wszystkim. Juz wtopilem kasy naprawde sporo i musialem placic 2x za to samo (a naprawa juz nigdy nie jest tym czym od poczatku dobrze wykonana robota)

sądziłem, że to już przeszłość ale jak widać temat ma wiecznych zwolenników.
Tak, to prawda. Są tańsi stosując najlepsze materiały i dodatkowo dopłacając do roboty

Jasne że są tańsi !!!!! Używają przecież drewna po trąbie powietrznej !!! I budują z niego krzywe domki haha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

stolarz-kartuzy pan Marcin 501548244

Ja mam szafę na wymiar zrobioną przez panów z Kaszub. Jest nietypowa, ponieważ na korytarzu w jedynym miejscu, gdzie jest możliwość zamontowania znajduje się skrzynka z bezpiecznikami. Zrobili mi narożną szafę i wycenili na 2500zł. Wpasowali ją tak, że szpecąca skrzynka jest teraz schowana. Natomiast jak gdzie indziej się dowiadywałam to chcieli ok. 4tys jak nie więcej i to bez narożnika. W dodatku to były opcje z tańszymi wykończeniami.

Inne tematy z forum

Przeprowadzki - możecie kogoś polecić? (82 odpowiedzi)

Jak w temacie - szukam sprawdzonej firmy, która pomoże w przeprowadzce :) zniesienie kilku...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

Przeprowadzki kto i za ile Wejherowo (5 odpowiedzi)

Witam, poszukuję ekipy do przeprowadzki Wejherowo - Wejherowo proszę o przedstawienie oferty...