Czy wiek się liczy, gdy miłość zaczyna swą pieśń?
Witam....miałem o Tym napisać już jakiś czas temu ale jakoś sobie odpuściłem jednak historia lubi się potarzać i problem ten wciąż wraca do mnie w różnych formach...chodzi mi o różnice wieku między partnerami...jakie mogą być "widełki"? dam wam pierwszy przykład, kilka tygodni temu spotkałem kolegę z podstawówki i dowiedziałem się że bierze ślub ze swoją wybranko, wśród znajomych krążą różne głupie teksty które mnie dziwią, szczeże mówiąc teraz już to troszkę zeszło ale na początku naprawdę wrzało, mianowicie on poznał swoją ukochaną mając 16lat tylko że problem w tym że kiedy ją poznał ona miała 21lat, teraz on ma 20 ona 25 i wbrew wszystkim są ze sobą i jest im dobrze...więc piwersze pytanie czy gdziewczyna morze być starsza od chłopaka, i o ile lat to jest jeszcze dopuszczalne?...druga sprawa to o ile może być chłopak od dziewczyny starszy? pewnie większośc z was powie że w takim wypadku nie ma problemu bo chłopak może być nawet dużo starszy od dziewczyny, tylko dokładnie ile 6lat? może 8lat?....i teraz finał jaki musi być początkowy wiek...teraz zmieszam te dwie sytuacje....facet ma 40lat kobieta ma 45, albo facet ma 45 a dziewczyna ma 37, różnica nawet jak jest zauważalna to nikt się tym nie przejmuje, to dla społeczeństwa jest norma, ale powiedzmy że ten wiek jest młodszy, dziewczyna ma powiedzmy te 21 a chłopak 16, lub chłopak ma 22 a dziewczyna ma 14- jest roznica, moze za dużo podałem, oki weżmy nawet te pięć lat ona ma 14 on 19...czy społeczeństwo, rodzice i znajomi mogą to przyjąc i nie będzie im to przeszkadzało? czy starsza dziewczyna powinna się tym przejmować że jest od chłopaka starsza, lub że chłopak chodzi z dziewczyna ktora jest jeszcze dzieckiem?....może ktoś z was mi w końcu wytłumaczy o co w tym wszystkim chodzi bo ja nie rozumiem tych tekstów że róznica wieku i to tak mała różnica ma takie znaczenie...a wiem że dziewczyny szczególnie zwracają na to uwagę i nawet rok starsza dziewczyna ma dylemat czy się wiązać z młodszym chłopakiem...
Pozdrawiam
PS: A znam człowieka i znam go bardzo dobrze co był z dziewczyną 20lat od siebie starszą a teraz jest z dziewczyna młodszą o 12 i jest mu z tym naprawdę dobrze:))
Pozdrawiam
PS: A znam człowieka i znam go bardzo dobrze co był z dziewczyną 20lat od siebie starszą a teraz jest z dziewczyna młodszą o 12 i jest mu z tym naprawdę dobrze:))