Czym jest niepodległość ?
Wydawać by się mogło, że odpowiedź na nasze tytułowe pytanie jest dziecinnie prosta i oczywista nic bardziej mylnego. Dla każdego z nas będzie ona z rozmaitych przyczyn czymś innym. Trzeba też dodać to o czym prawie nikt nie raczy pamiętać mądre i odwieczne słowa prawdy : żaden kraj, ani żaden naród nie ma zagwarantowane swej niepodległości raz na zawsze ! Nie raczymy też w swej zbiorowości społecznej pamiętać o tym że powyższa prawda dotyczy tzw. Demokracji w stopniu nieporównanie wyższym, aniżeli w innych typach ustrojowych niby proste, niby ważne lecz całkowicie niezauważane ! Powiedzmy choćby o tym, że już samo zbagatelizowanie wyborów i brak jakiejkolwiek aktywności w temacie REPREZENTANTÓW NARODU oraz głosowanie miękkimi kapciami przed rozgrzanym od nieustających reklam telewizorem w prostej linii jest logicznym oddaniem głosu choćby i nawet swym potencjalnym wrogom. Wielu niekiedy w przypływie chwilowego gniewu przyjmuje taką postawę bojkotu jakichkolwiek wyborów uważając w swej naiwności dziecięcej, że zrobi w ten sposób jakąkolwiek krzywdę kłócącym się, chciwym i niesfornym politykom to całkowite manowce MYŚLENIA ! Nikomu w ten sposób nie zaszkodzą bardziej niż samym sobie. Jeśli ktoś tego jeszcze nie pojął, to daleka droga przed nim i niejedno rozczarowanie ! Inną tu ważną kwestią jest to, że jakiekolwiek głosowanie i takiż udział w wyborach nie jest także żadnym rozwiązaniem dla nikogo ! Nawet jeśli wyborca odda ważny technicznie głos, lecz nie znając ani reprezentantów ani faktycznych ZALET naszych polityków oraz ogólnych lecz autentycznych prawd oraz uwarunkowań nie będzie w stanie GŁOSEM NA CHYBIŁ TRAFIŁ oddać mądrego dla siebie i całego społeczeństwa głosu wyborczego ! Wynika z tego teoretycznie oczywista zależność : JEŚLI JESTEM LENIWCEM UMYSŁOWYM I MIŁOŚNIKIEM KOMFORTU UMYSŁOWEGO, JEŚLI WOLĘ MIEĆ ŚW. SPOKÓJ A WSZYSTKO WOKÓŁ MAM W NOSIE TO JESTEM WROGIEM SAMEGO SIEBIE, BO NIE WIEM W JAKIEJ MATERII W OGÓLE SIĘ PORUSZAM. Ktoś powiedział kiedyś : jeśli przestajesz interesować się polityką, to przyjdzie taki dzień w którym POLITYKA zainteresuje się tobą ! I tu dochodzimy do WYWARU jaki w zasadzie sami sobie sporządziliśmy w naszym nieszczęsnym kraju. Nasz kraj nazywamy na ogół niepodległym i tak zwykle go postrzegamy i traktujemy. Sądzimy też iż w roku 1988 WYWALCZYLIŚMY przy jakimś tam stoliku z dobrym żarciem tzw. DEMOKRACJĘ. Systematycznie i na każdym kroku MEDIA MAINSTREAMU utwierdzają nas w przekonaniu iż to wszystko jest autentykiem, a nie bujdą na resorach w którą uwierzyły już niemal bez wyjątku wszystkie środowiska i pokolenia Polaków bez względu na poziom wykształcenia i horyzonty myślowe. Otóż moi kochani ja sam byłem stosunkowo do niedawna TRZEŹWO MYŚLĄCYM i zadowolonym ze wszystkiego obywatelem. Jednak kłamstwo jakim nas otoczono i w jakim mozolnie utwierdza się każdego dnia w WOLNYCH MEDIACH ogólnie znanych i przyswajanych pod czujnym wzrokiem DEMOKRATYCZNEJ WŁADZY i tak niczym nieznośna pluskwa w końcu wychodzi na kołnierz i wszystkim obwieszcza swe istnienie na świecie. Każdy do prawdy dojrzewa dzięki innym przyczynom i przez inny okres czasu najczęściej tymi przyczynami są jakieś szczególne wydarzenia, życiowe problemy lub inne TRUDNOŚCI, czasem też dużą rolę odegra grono osób na które natrafimy lub jakiś przypadek lub przypadkowa wiadomość, która niczym klocek domina pociąga za sobą pozostałe klocki domina i doprowadza nas do szerszej prawdy o naszej rzeczywistości i wyzwala w nas nagły przebłysk olśnienia ku zaskoczeniu nas samych. Zaczynamy wówczas w innym świetle widzieć to czego dotąd nie rozumieliśmy, lub ocenialiśmy w całkiem inny sposób tzw. RACJONALNY ! Nasza WOLNOŚĆ, którą dzięki mylącej nazwie święta narodowego świętujemy w istocie i ku memu rozgoryczeniu jest świętowaniem iluzji w jakiej przyszło nam żyć, a nawet wegetować. Takie święto powinno mieć nazwę : NARODOWE ŚWIĘTO POLSKI. Nie mielibyśmy przynajmniej w nazwie naszego święta delikatnie mówiąc nieścisłości, a śmiało pod niezmienioną nazwą obchodzić można by je było w każdych czasach w jakich Polsce przyszło trwać, gdy walczy dla siebie i dla innych narodów o najsłuszniejsze sprawy z reguły nigdy nie doczekując się właściwej i wystarczającej wdzięczności wyrażonej konkretnie, i to na wszystkich płaszczyznach. Po dzień dzisiejszy epoka PRL nie została w najmniejszym stopniu rozliczona, a stan państwa jest w najlepszym wypadku katastrofalny. Ludzie masowo opuszczają Polskę często nawet na zawsze - nie widząc dla siebie tu miejsca i jakichkolwiek perspektyw. Wmówiono Polakom, a nawet zachodowi iż przy OKRĄGŁYM STOLE banda PRL-owskich oszustów, leni i złodziei tkwiących i otoczonych przez dziesięciolecia grubym kłamstwem nagle w przypływie nawrócenia postanowiła zostać pokornymi, uczciwymi i uwaga : PRACOWITYMI OWIECZKAMI ! Myśmy to kupili niestety (choć to nonsens) - ja kupiłem to również tak bardzo chcieliśmy w roku 1988 prawdy i autentycznej demokracji. Z upływem lat nie rozumiałem czemu aparatczykowie PZPR i jej agentura nie mają się nigdy ku jakiemukolwiek rozliczeniu. Nie rozumiałem też czemu nagle wszystko co rodzime i nasze przestaje się totalnie sprawdzać i zastępować nasze firmy produkujące znane towary przez długie dziesięciolecia - muszą niezliczone spółki i spółeczki oraz POLSKIE filie obcych firm i obce banki, które teraz mają całkowitą kontrolę nad POLSKĄ gospodarką ! Dawno przestałem pojmować to - czemu POLSKIE władze sprzyjają obcym interesom lekcewarząc totalnie to co niepodważalnie nasze własne. Nigdy też nie rozumiałem czemu mieszkania lokatorskie dla młodych małżeństw oraz pozostałych obywateli po PRZEWROCIE USTROJOWYM dostępne co prawda niemal natychmiast lecz za jaką (cenę) ! Główny szkopół w tym, że o ile nawet w PRL była możliwość wykupu mieszkania do stopnia własności o tyle w NOWYM USTROJU jest to jedyna możliwość. Temat jest szeroki i totalnie absurdalny. By pojąć to wymienione i wiele innych wydawać by się mogło niepojętych kwiatków, które nas otaczają trzeba poczuć potrzebę i zdolność porzucenia otaczającej obłudy i dokopać się do faktów autentycznych, związanych z obecną rzeczywistością. To jednak jest bardzo utrudnione mimo dostępności informacji w internecie z przyczyn ogólnych. Osoby przejawiające NIEOCZEKIWANE POGLĄDY są ośmieszane i marginalizowane w rozmaity sposób i w wielu środowiskach. W TRUDNIEJSZYCH PRZYPADKACH takie osoby dostają wilcze bilety, są pozbawiane źródeł utrzymania, są izolowane a bywa że (w co niektórym trudno uwierzyć) uśmiercane ! Są też inne formy zastraszania WOLNYCH OBYWATELI i ich tzw. neutralizacji. Nad tym wszystkim pracują służby specjalne, które miast chronić WOLNYCH OBYWATELI patrzą im na ręce by czasem nie zahaczyli o faktyczną prawdę lub nie spowodowali tego, że ktoś zacznie ją odkrywać. Patrz : trudności dla RADIO MARYJA, TELEWIZJA TRWAM. Każdego dnia ogólne media robią wszystko by być postrzegane jako bezstronne i prawdomówne dziennikarze muszą ważyć co i jak wypowiadają to nie jakaś bajka, lecz obecne uwarunkowania ! Pomyślmy co mogłoby się stać, gdybyśmy jako obywatele odkryli pewnego dnia, że to co nas otacza to zafajdany fałsz - a PRAWDOMÓWNE twarze telewizji nagle straciłyby swój cały IMAGE !? Dlatego tak ważną rolę odgrywa kontrolowanie przepływu informacji w naszym NIEPODLEGŁYM (a jakże) Państwie ! Ludzi, którzy poznali prawdy i historie autentyczne o naszym kraju bardzo szanuję i cieszę się że jest ich coraz więcej podkreślają to liczne obecnie organizacje wyzwoleńcze i patriotyczne. Zrozumiały i opisany jest tu uwarunkowany proces powolny lecz jest dostrzegalny i przybiera na tempie coś widać w ludziach dojrzało i coś się w nich zmienia. Kocham Was moi rodacy i pamiętajcie, że robicie wszystko dla waszej przyszłości, wspólnej przyszłości, przyszłości dzieci i następnych pokoleń oraz przyszłości tego opuszczonego i sponiewieranego od II WOJNY ŚWIATOWEJ kraju. Pozdrawiam wszystkich w dniu naszego narodowego święta - jakkolwiek zostało ono dla niepoznaki nazwane. P.S. Polecam Gazetę Polską Codziennie oraz tygodnik. Przeczytajcie koniecznie Czerwoną Stronę Księżyca po przebrnięciu wiecie już wszystko co z nami jest faktycznie ! Tu macie link do strony z PDF udostępniony przez autora tej książki - Medytacje smoleńskie Aneks do opracowania Czerwona strona Księżyca - Bibula - pismo niezalezne . Polecam też książkę Sławomira Cenckiewicza Wałęsa Człowiek z Teczki, którą dostaniecie nawet w marketach jako świerzynkę ! Polecam z filmów film DROGA DO PRAWDY na youtube oraz film TAJNE SPEC. ZNACZENIA. Warto zobaczyć filmy z ONR Lublin, a z fabularnych filmów warto obejrzeć Psy oraz Psy 2 z doborową obsadą aktorską. Film Układ Zamknięty niedawno goszczący w kinach pokazuje jak walczy się z ludźmi i jak powala się ich na kolana ! Obejrzyjcie film pt. Prezydent o św. Pamięci Prezydencie Lechu Kaczyńskim. Na portalu http://www.niezalezna.pl na który często zaglądajcie - znajdziecie film pt. Refleksje Smoleńskie oraz Anatomię Upadku. Jest tu cała filmoteka z ogromnym zbiorem ważnych filmów i reportaży poza cennymi informacjami dla każdego komu jest prawda potrzebna ta faktyczna i niezmanipulowana ! Uwaga : media ogólne oraz układowi trole sugerują iż portal niezalezna.pl jest portalem jakiś faszystów podobnie jak nazywa się elity niepodległościowe oraz zwykłych ludzi, którzy poznali już zaskakującą prawdę i nie ukrywają tego faktu !