Czytając Szekspira - Cały świat to scena, A ludzie na nim to tylko aktorzy.

Opinie do spektaklu: Czytając Szekspira - Cały świat to scena, A ludzie na nim to tylko aktorzy..
Craiova International Shakespeare Festival, Rumunia
Rereading Shakespeare - Cały świat to scena, A ludzie na nim to tylko aktorzy.

Emil Boroghina, aktor, będący jednocześnie dyrektorem Międzynarodowego Festiwalu Szekspirowskiego w Krajowej, w swoim monodramie konfrontuje ze sobą słynne monologi szekspirowskie z "Hamleta", "Jak wam się podoba", "Snu nocy letniej", "Romea i Julii", "Otella", ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie!

Nudziarstwo do kwadratu! Może ten monodram sprawdza się u rumuńskiej publiczności, ale w warunkach międzynarodowego festwalu nie ma racji bytu. Aktor, skąd inąd o przyjemnym głosie, przez półtorej godziny recytuje fragmenty z dzieł Szekspira, a publiczność czyta tłumaczenie na ścianie. Nuda, nic się nie dzieje. Wolałabym ten czas poświęcić na samodzielne przeczytanie jakiejś sztuki Szekspira, a nie wyrwanych z kontekstu fragmentów.
W zeszłym roku zakochałam się w języku rumuńskim pod wpływem spektaklu Burza w reżyserii Purcarete. W tym roku również chciałam obejrzeć/posłuchać rumuńskiego w ramach tego festiwalu, ale wynudziłam się straszliwie.
Nie idźcie na to!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zmiana (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Zmiana . ZMIANA Porzucić biedę, małe miasteczko i zaściankowe myślenie....

Awantura w Chioggi (16 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Awantura w Chioggi . "AWANTURA W CHIOGGI" Carlo Goldoniego w reżyserii...

Pomoc domowa (18 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Pomoc domowa . Bałtycki Teatr Różnorodności Pomoc domowa Marc Camoletti...