DEKORACJA KOŚCIOŁA

Temat dostępny też na forum: Wesele Wesele bez ogłoszeń
Dziewczyny, mam problem. Ślub już w tą sobotę a my dopiero w ubiegły piątek byliśmy u siostry zapytać o przystrojenie kościoła jaki koszt itd no i się załamałam! Żeby kościół ładnie wyglądał siostra kazała Nam kupić 3 duże bukiety, 8 małych i 12malutkich! W tym kościele nikt tego dnia nie bierze ślubu, może to głupie ale kościół jest brzydki!!! Okropny!!! Proposzcz nie dał Nam zgody na ślub w innej parafii ponieważ w tym kościele nikt nie chce brać ślubu! No nie dziwie się! Braki są ogromne, jedyne co kościół posiada to materiał na ławki który zostawiła jakiś czas temu pewna para.. Poza tym nic! Wściekła jestem na siebie okropnie, że dopiero teraz się obudziłam!

Poradzcie prosze jakie tańsze kwiaty można kupić żeby wszystko miało ręce i nogi.. za każdą radę będę wdzięczna..

Tutaj galeria kościoła
http://www.chrystuskrol.diecezja.gda.pl/fotokosciol.html

Dodam tylko, że na zdjęciach nawet ładnie się prezentuje..w porównaniu do tego co tam jest na prawdę.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: DEKORACJA KOŚCIOŁA

Kurczę, rzeczywiście nieciekawie! Z zewnątrz jak bunkier jakiś wygląda. Trzeba będzie niestety trochę zainwestować w dekoracje. Koniecznie duża ikebana pod ołtarz i coś do przejścia główną nawą. Osobiście nie lubię żadnych tiulów ani organdyn ale tu by się przydały. Zamiast tego można postawić wzdłuż nawy stojaki ze stroikami z kwiatami. Jeśli jesteś z Trójmiasta to jedź na giełdę; to zawsze taniej niż zamiawiać w kwiaciarni. Poproś kogoś z rodziny lub znajomych, może umieją robić takie dekoracje. Odradzam sztuczne kwiaty bo będzie wyglądało to jeszcze gorzej. Pozdrawiam :)))))

buninka, to mnie pocieszyłaś! ;-)))))) Bunkier hihi

W normalnym kościele koszta można podzielić na pół! W Naszym nie ma z kim..

Co do dekoracji, nie mam nikogo kto zna się na tym :(

Może wiecie jakie kwiaty powinnam kupić? Nie muszą trzymać się kilka dni! Wystarczy, że będą na moim ślubie. Chociaż siostra zastrzegła sobie, że kwiaty mają być jak najtrwalsze ;-))))))))

kup lilie jesli ma być widocznie to 40 szt:) robiłam kościół ostatnio z liliami i wyglądało ładnie a para była zachwycona:)

Ok, a lilie cięte, luzem? nie w bukietach? Może to głupie ale wcale się na tym nie znam! ;-) i Czy 40 na pewno wystarczy? Bo jakoś mało mi się wydaje, jeszcze chciałam przystroić po jednym kwiatku na ławce (12).

A tak na marginesie, bukiet będę miała z róż, nie będzie to się "gryzło" ?

Zwolnił się termin na 8.08.2009 , zapraszamy do obejrzenia zdjęć

http://www.allegro.pl/item698021305_slubna_dekoracja_kosciola_trojmiasto.html

image

htt
http://img6.imageshack.us/img6/3206/010gia.jpg

kurcze nie udało mi sie wkleic zdjecia:(

image

Mam jedno pytanko ;-)
Czy cena na aukcji dot zdjęcia powyżej ?

Hana, Ślicznie to wygląda! Ale na mój kościół za skromnie, biorąc pod uwagę, że dywanów brak, krzesła to pewnie zwykłe taborety hihihi.

kup lilie na co drugą ławke a na ołtarz jak będzie 30-40 szt to mysle ze wystarczy:)ten ołtarz był duzo wiekszy niz u Ciebie więc nie będzie wyglądało skromnie:)

Ostatnio dekorowaliśmy ten kościół mogę podesłać kilka zdjęć, podaj meila.

ladne dekoracje www.agatadekoracje.pl
polecam

Zapraszam do obejrzenia strony
www.malarstwo.britain.com.pl
image

a mi sie wydaje ze im skromniej tym lepiej przeciez i tak nie o dekoracje w tym dniu chodzi ;)

Inne tematy z forum

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...